Renault Megane 1.6 16V ne vžiga

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Boštjan Ambrožič

Odgovor Napisal/-a Boštjan Ambrožič »

Dej za nekaj časa odklopi akumulator, škoditi ne more!!!
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Re: Renault Megane 1.6 16V ne vžiga

Odgovor Napisal/-a smiley »

Triiik napisal/-a:Pred par dnevi sem zjutraj opazil, da v avtu ne utripa lučka imobilizatorja. Ko dam kontakt, se vse normalno štarta, a avto ne vžge. Samo vrti v prazno. Vse ostalo deluje BP.
Preveril sem vse varovalke; tako v vozniškem prostoru kot pri akumulatorju. Tam je bilo precej nečistoč in blata, kar sem odstranil, ter s kontakt sprejem očistil vse stike. Brez uspeha, lučka še vedno ne utripa-sveti.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo? Forume sem že preiskal, pa nikjer nič pametnega, če odmislimo težave z oksidacijo, kar pa sem že odpravil.
Mogoče senz. mrtve točke? Nahaja se na menjalniku...
Boštjan Ambrožič

Odgovor Napisal/-a Boštjan Ambrožič »

Glede na to, da lučka ne utripa ni senzor mrtve točke, ker meni je nagajal, simptomi so bili pa taki, da je enkrat normalno vžgal, drugič spet ne. Na njem so se nabrali opilki od vztrajnika, samo spucal, pa še danes dela, lahko pa probaš, sej ga je čisto enostavno ven vzeti. Mislim, da bi znalo biti kaj narobe z računalnikom, na tester, če ne bo šlo drugače.
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Dobro da se je rešilo :wink:

Bi pa še jst izkoristu temo. Včasih mi od zagonu hladnega motorja v kabini smrdi po sajah (vsaj tak imam občutek). Ima kdo kakšne izkušnje ali ideje v zvezi s tem?
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Poglej kakšen filter klime imaš notri, jaz sem enkrat v Trgoavtu kupil ogljenega, ker drugega niso imeli, pa sem ravno tako vohal saje, kar je logično zaradi oglja, sploh kadar je bilo vlažno vreme.
Uporabniški avatar
GHost14

Če se prav spomnim nazadnje nisem vgradil ogljenega filtra :? Je pa res da največkrat smrdi ob vlažnem vremenu. Ampak to ne smrdi malo in samo za dobre nosove. Nazadnje je smrdelo tako, da sm se mogu vozit z odprto šipo, da se je kabina mal preluftala...
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Mogoče bi pa mogel narediti dezinfekcijo klime (komplet cevovodov od zračenja)meni je tudi pri starmu meganu smrdelo iz ventilacije no ne ravno po sajah.Vendar sem s dezinfekcijo to rešil.
Uporabniški avatar
GHost14

Se to naredi med polnjenjem klime? Ker sem junija naredil refill in pregled kompletnega sistema.
Uporabniški avatar
R5

Odgovor Napisal/-a R5 »

Jaz sem kupil na Petrolu neki sprej od Sonaxa mislim da je bil 10-12e tam nekje.Uglavnim potem naštimaš zračenje tako da ti kroži samo po avtu prižgeš klimo ventilator na max. sprej pa položiš za prednji stol in ga aktiviraš,pustiš cca. 15min.Po tistmu ko sem to naredil mi v avtu ne smrdi več.
Uporabniški avatar
GHost14

Se mogoče spomniš kako se mu reče ali pa celo najdeš kakšno slikco od piksne na netu?
Uporabniški avatar
R5

Odgovor Napisal/-a R5 »

Ma če se prav spomnim je prav sprej za dezinfekcijo klime tak malo majnši zelene zelene barve je.
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a smiley »

GHost14 napisal/-a:Se mogoče spomniš kako se mu reče ali pa celo najdeš kakšno slikco od piksne na netu?
http://www.youtube.com/watch?v=dIQX5yXsrA4

Tako zgleda.

Drugače pa najbolša zadeva je od RETECHa in sicer Air Con RAPID:
http://www.retech.com/foto/nahled/air_con_rapid.png

LP
Odgovori