Za info se ze v naprej zahvaljujem
FAP filter
FAP filter
Danes bil na servisu menjali zavorne ploscice
vse skup prislo 60eur. Danes pa novo vprasanje oziroma problem. Mozakar meni zakaj mam tako crn izpuh glede na to da mam FAP filter? Lucka ne sveti, ce ne sveti v avtu tudi na racunalniku ne pokaze nic. Avto dela normalno. On pravi da ko mas FAP filter je izpuh bel ko da je nov pa ni vazno kolko je kilometrov, razen takrat ko se obnovi. Ko pa se obnovi pa ti v avtu sveti lucka in pol mas celo proceduro kako ga regeneriras oziroma scistiss ( 15 min voznje na 1.500rpm), da lucka ugasne. Ma gdo kake izkusnje s to zadevo se da to doma samo scistit? Po moji nori logiki bi se ga vsaj odmontirat dalo, ker pride direkt za katalizatorjem. Je kdo to ze delal? Nov je cca 1000eur
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Re: FAP filter
Ne se sekirat, normalno je pri takem avtu, da so stalno problemi...sinko napisal/-a:Danes bil na servisu menjali zavorne ploscicevse skup prislo 60eur. Danes pa novo vprasanje oziroma problem. Mozakar meni zakaj mam tako crn izpuh glede na to da mam FAP filter? Lucka ne sveti, ce ne sveti v avtu tudi na racunalniku ne pokaze nic. Avto dela normalno. On pravi da ko mas FAP filter je izpuh bel ko da je nov pa ni vazno kolko je kilometrov, razen takrat ko se obnovi. Ko pa se obnovi pa ti v avtu sveti lucka in pol mas celo proceduro kako ga regeneriras oziroma scistiss ( 15 min voznje na 1.500rpm), da lucka ugasne. Ma gdo kake izkusnje s to zadevo se da to doma samo scistit? Po moji nori logiki bi se ga vsaj odmontirat dalo, ker pride direkt za katalizatorjem. Je kdo to ze delal? Nov je cca 1000eur
Mal heca...... je pa tud mal resnice.....
A se je ta filter na tvoji Laguni ze regeneriral? Kdaj
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
E da bi jaz vedo to. Ma pa 105000 prevozenih, meni ne javlja nobene napake, samo cudno mi je blo ko mi je reko da more biti konec izpuha bel oziroma ko nov pri meni pa je sajast. Kadi mi nic niti ko ga stisnem ko da ni dizl, moci mu ne manjka nikjer vlece konstanto drugi sklopi ki so na to vezani delajo normalno, v servisni program mi ga ne mece. Saj pravim te besede ki mi jih je danes povedo da mora biti konec izpuha bel pa ne sajast me mucijo da ni kaj narobe. Najdo sem na citroen forumu eno debato o FAP filtru, da se ga sname naspika spiha lahko pa tudi malo zakuri. Problem je seveda demontaza. prvo nimam kje avta dvignit, drugo vijaki se 10000% potrgajo ali vsaj en. Ce bi mel kje si moznost to dvignit bi si sam naredil.
Tommy30 kaj ves kaj o tem kaj ma to tudi kaki "rezervoar" za tekocino ki se je vbrizga v filter ko se regenerira, da se lazje scisti? Citroeni bi naj to meli
Tommy30 kaj ves kaj o tem kaj ma to tudi kaki "rezervoar" za tekocino ki se je vbrizga v filter ko se regenerira, da se lazje scisti? Citroeni bi naj to meli
FAP filter bi moral imeti neko tekocino, katera naj bi se avtomatsko vbrizgala v filter - kao regeneracija filtra....ponavadi zadeva takrat zataji, vsaj pri kolegu je bilo tako na Mazdi 6.....nato so mu dolili to tekocino, katere cena je taka kot da bi bilo tekoce zlato.....sinko napisal/-a:E da bi jaz vedo to. Ma pa 105000 prevozenih, meni ne javlja nobene napake, samo cudno mi je blo ko mi je reko da more biti konec izpuha bel oziroma ko nov pri meni pa je sajast. Kadi mi nic niti ko ga stisnem ko da ni dizl, moci mu ne manjka nikjer vlece konstanto drugi sklopi ki so na to vezani delajo normalno, v servisni program mi ga ne mece. Saj pravim te besede ki mi jih je danes povedo da mora biti konec izpuha bel pa ne sajast me mucijo da ni kaj narobe. Najdo sem na citroen forumu eno debato o FAP filtru, da se ga sname naspika spiha lahko pa tudi malo zakuri. Problem je seveda demontaza. prvo nimam kje avta dvignit, drugo vijaki se 10000% potrgajo ali vsaj en. Ce bi mel kje si moznost to dvignit bi si sam naredil.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Ce imas knjizico z navodili, je v poglavju 2.09 opisana "posebnost vozil z dizelskim motorjem s filtrom sajastih delcev"
Pise pa sicer, da se prizge opozorilna lucka (kar ti pravis, da se ne), nad luckami za luci. Prizge se pa takrat ko obstaja nevarnost, da se filter zamasi.
Za ciscenje filtra pa nadalje priporocajo cimprejsnjo voznjo s povprecno hitrostjo 80 km/h. Tako naj bi vozil dokler lucka ne ugasne - to pa naj bi bilo po priblizno 20 minutah.
Morda ti bo ta napotek kaj pomagal. Ne more skoditi ce se 20 min tako vozis, ne glede na to, da lucka ne gori.
lp
Pise pa sicer, da se prizge opozorilna lucka (kar ti pravis, da se ne), nad luckami za luci. Prizge se pa takrat ko obstaja nevarnost, da se filter zamasi.
Za ciscenje filtra pa nadalje priporocajo cimprejsnjo voznjo s povprecno hitrostjo 80 km/h. Tako naj bi vozil dokler lucka ne ugasne - to pa naj bi bilo po priblizno 20 minutah.
Morda ti bo ta napotek kaj pomagal. Ne more skoditi ce se 20 min tako vozis, ne glede na to, da lucka ne gori.
lp
Pomoje ni nic narobe ce je malo sajasto. Ce ti ne kadi ko pospesujes je vse ok. Procedura za samoobnovitev pa je pri nasem HDI FAP-u taka da vozis z povisanimi obrati po avtocest ene 10-15 minut (po domace da ga konkretno odpres
). Na servisu pa prisilna cistilna procedura (ce avtoregeneracija ne zaleze vec) zgleda tako, da avto prklopjo na laptop, ki potem sopa avto na 4500 obratov za 10 minut. Cilj vsega skup je da se turbo in izpusni plini z njim tako segrejejo da zazgejo saje v filtru. Skratka ce ga vsaj vsake toliko casa malo bolj konkretno prepihas na AC,, mu ne bo hudega.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

robi1000 kak je to z povisanimi obrati? 3krpm do 4krpm? samo ce to delam v 4i ali 5i brzini bo to letelo ko zmesano po nasih AC pa 10-15 min vozit tako konstantno mislim da nimam sans, edino ce 3ja in gasa druga ne preostane
stupo ja eno leto od kar ga mam je slo dobrih 10k km skozi in bi reko da je blo polovica bolj mestne voznje vsake tolko je bla AC ko sem se na stajersko pelo pa se to je blo konstantno 140 po tempomatu razen ene par kilometrov ko sem ga stisno do konca ampak za to proceduro regeneracije definitivno premalo, in se tu je blo 3ja, 4ta skor do konca in pol se 5ta in 6ta ki pa itaq gre tik tak
bomo vidli probo bom it na AC pa ena 3ja na malo vecjih obratih, kaj to drzi da se je en rezervoar z nekim aditivom ki se vbrizga ko se regenerira, da saje zazge? citroeni baje to majo
stupo ja eno leto od kar ga mam je slo dobrih 10k km skozi in bi reko da je blo polovica bolj mestne voznje vsake tolko je bla AC ko sem se na stajersko pelo pa se to je blo konstantno 140 po tempomatu razen ene par kilometrov ko sem ga stisno do konca ampak za to proceduro regeneracije definitivno premalo, in se tu je blo 3ja, 4ta skor do konca in pol se 5ta in 6ta ki pa itaq gre tik tak
bomo vidli probo bom it na AC pa ena 3ja na malo vecjih obratih, kaj to drzi da se je en rezervoar z nekim aditivom ki se vbrizga ko se regenerira, da saje zazge? citroeni baje to majo
Pozdrav. Ker nisem najšel novejše teme si bom sposodil kar to. Težava z zabitim FAP filtrom, Espace 2007, 2.0 175hp, 180.000km. Razlog za zabitje je verjetno, ker se avto v zadnjem času uporablja na krajše relacije. V roku enega mesca, se mi je kar 3 prižgala lučka regenerating filter, pomeni regeneracijo fap filtra. Postopek vedno opravljen do konca, sem se peljal 20- 30 min, okrog 90km/h. kasneje se mi je prižgala tudi lučka CHECK INJECTION. Grem do serviserja, reče filter zabit na 80%. Odločil sem se da je potrebno nujno nekaj naredit glede tega, ker avto ne vleče prav, poraba višja. Na različnih forumih sem videl da nekateri "operejo" filter z visokim tlakom. Kot naprimer to: http://www.youtube.com/watch?v=uJBY36BV ... re=related
Ali opcija da se izbije ven keramika, pri čemer moraš še računalniško odstranit FAP filter. Pri računalniški odstranitvi pa se pojavljajo zelo različne cene, od 140 € pa do 600€. Pri čemer ponudnik ki računa 600€ obljublja nekaj več, citiram :" Pomembno je poudariti, da vam pri nas ne izklopimo samo opozorilne lučke za napake z univerzalnim programatorjem, temveč dejansko prilagodimo elektroniko delovanju brez filtra. Filter tudi fizično odstranimo ter v izpraznjeno ohišje vstavimo posebno "blendo", ki smo jo razvili s pomočjo strokovnjakov iz podjetja Akrapovič d.d., ki ohranja ustrezen tlak v ispušnem sistemu, kar preprečuje poškodbe turbo polnilnika, do katerih pride, če se zamašen filter le izprazni ali preluknja." Ali je dovolj da se filter samo izbriše, ali je potrebno spremenit celotno elektroniko za pravilno delovanje motorja, ali je ta blenda res nujna, da ne pride okvare turbine?
Malo sem v dilemi kaj naredit, zato prosim za nasvet, če ima kdo kakšne iskušnje pri tem.
Ali opcija da se izbije ven keramika, pri čemer moraš še računalniško odstranit FAP filter. Pri računalniški odstranitvi pa se pojavljajo zelo različne cene, od 140 € pa do 600€. Pri čemer ponudnik ki računa 600€ obljublja nekaj več, citiram :" Pomembno je poudariti, da vam pri nas ne izklopimo samo opozorilne lučke za napake z univerzalnim programatorjem, temveč dejansko prilagodimo elektroniko delovanju brez filtra. Filter tudi fizično odstranimo ter v izpraznjeno ohišje vstavimo posebno "blendo", ki smo jo razvili s pomočjo strokovnjakov iz podjetja Akrapovič d.d., ki ohranja ustrezen tlak v ispušnem sistemu, kar preprečuje poškodbe turbo polnilnika, do katerih pride, če se zamašen filter le izprazni ali preluknja." Ali je dovolj da se filter samo izbriše, ali je potrebno spremenit celotno elektroniko za pravilno delovanje motorja, ali je ta blenda res nujna, da ne pride okvare turbine?
Malo sem v dilemi kaj naredit, zato prosim za nasvet, če ima kdo kakšne iskušnje pri tem.
pa kaj si ga vzel dol, pa probo prvo spucat? to je najmajn kar lahko narediš, če maš to seveda kje dvignit in razstavit. To da ga perejo z wapokm pomoje en ku*c pomaga, najboljše je da ga skuriš, se pravi prvo napikaš z nečim zelo tnakim kako žico, streseš in pol ga zaliješ z bencinom al pa še čim bolj vnetljivim zakuriš, po možnosti ne sebe zraven, in bi to moglo bit to, če ne ponoviš vajo. Ni vrag da ne pomaga, če je pa že res sfuk*n do konca pol ma mislim da za 600€ že novega dobiš, jaz pa ga vstran nebi jemal in nekaj prilagajal ker tu že omenjaš turbino, pol pa še ti to kaj crkne pa veš kje so stroški
Nemoreš saj kar z bencinom skurit
. To enostavno ne gre. V teoriji že samo v praksi pa...
Če ne pomaga prisilna regeneracija preko Renault clipa je potrebna zamenjava filtra. Dol ga pa tudi nebi dajal zaradi možnih poškodb turbine (kot da jih pri renoju že tko ni dost...
)
Aja pa tisto zaradi sajastega izpuha, včeraj sem bral temo, danes sem delal redni servis na 110km Dci 1.5 meganu. 44.000km prevozenih pa je bil konec izpuha črn. Tko da niso tako brezmadežni te filtri...
Moje skromno mnenje.
Lp!
Če ne pomaga prisilna regeneracija preko Renault clipa je potrebna zamenjava filtra. Dol ga pa tudi nebi dajal zaradi možnih poškodb turbine (kot da jih pri renoju že tko ni dost...
Aja pa tisto zaradi sajastega izpuha, včeraj sem bral temo, danes sem delal redni servis na 110km Dci 1.5 meganu. 44.000km prevozenih pa je bil konec izpuha črn. Tko da niso tako brezmadežni te filtri...
Moje skromno mnenje.
Lp!