Kot ste verjetno ugotovili, je v zadnjih dneh precej mrzlo. Ali mi lahko prosim tisti, ki imate enak motor kot jaz, t.j. DCI 110KW l. 2010 (oz. kakšne izkušnje) napišete, koliko časa se vam motor v teh dneh (pri zun. temp. okrog 0 ) motor ogreva na delovno temperaturo.
Pri meni namreč to traja skoraj pol ure mestne vožnje, kar se mi zdi precej veliko - sumim na okvaro termostata. Delovna temperatura je nato sicer konstantna (kazalec ne pade pod sredino tudi npr. na avtocesti).
no pol ure je kar dosti se pa po mestu res dolgo segreva! ko se včasih peljem z očetovo 5km po predpisih 50 in malo 70 se kazalec sploh ne gane! če se pa malo dalj še peljem pa se začne premikat!
dočim na mojem meganu gt-line 1.6 se peljem na 4 ulico od doma pa se že premakne
Sicer nimam istega motorja, niti avta, je pa dizel 1.9. Kazalec se začne takoj premikat(dodatno gretje motorja), traja pa, da doseže nekje okoli sredine cca 15min vožnje, ki ni mestna. V mestu traja dlje...
To je zanimivo kako dolgo rabijo naši dizli da se ogrejejo. Moj v 5km niti ne gane kazalca za vodo, kje je šele olje, medtem ko je mamin Clio 1,2 v isti razdalji in popolnoma enaki vožnji že kak kilometer prej kot po 5km, na 90 stopinjah in tam tudi ostane.
NejcZ napisal/-a:To je zanimivo kako dolgo rabijo naši dizli da se ogrejejo. Moj v 5km niti ne gane kazalca za vodo, kje je šele olje, medtem ko je mamin Clio 1,2 v isti razdalji in popolnoma enaki vožnji že kak kilometer prej kot po 5km, na 90 stopinjah in tam tudi ostane.
Jebiga, ti pa pol manj spije Vsaj gret začne takoj, po 500m že toplo piha.
UrosJ napisal/-a:nop, pomoje je vse vredu, pač tak je! ej nakoncu pa skoraj 7 litrov olja ma not ali kolko na 180 vem da je nekje toliko! to tudi rabi da se ogreje!
Hja, tole glede olja ti dam pa čisto prav...
No ja, temo sem pričel, ker mi je pri prejšnji Laguni (1.9 dci 88kw) prej segrelo motor. Se pa pri razmišljanju o vzrokih sploh nisem spomnil na razliko v količini olja
Preveri akumulator - če ošvohni, ne delajo več električni grelci hladilne tekočine.
Bi pa verjel da se pri strogo mestni vožnji stvar segreva pol ure. Men nuca na regionalki ob nežnem pospeševanju in limi ti na 90 cca 10 minut. Če ga pritisnem na obvoznici je voda na delovni v 5 minutah.