zračni filter scenic 1,5 dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
frenkii
Kraj: celje

zračni filter scenic 1,5 dci

Odgovor Napisal/-a frenkii »

Z vašo pomočjo sem že uspel menjat filter klime in goriva. Sedaj sem pri zračnem filtru. Kaj vse je potrebno odmontirat, da bo dostopen.Zdi se mi, da bo potrebno odklopit akumulator mogoče celo odstraniti. Na kaj moram biti pozoren, če bo potrebno odklopit akumulator? Skratka nekdo, ki je že to počel naj mi pomaga z nasvetom
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

ni ti potrebno nič odklaplat in nič odstranjvat , mogoče edino ono plastiko čez akumolator!
samo odsraufaš tista dva vijaka ki jiva vidiš v skoraj vodoravni legi, in primeš pa potegneš ven! navzgor!

šraufa ne bosta padla ven ko ju odšraufaš.

ker je 1.5 dci mislim da ima enako razporeditev kot v meganu isti motor! tako da to je to!
Uporabniški avatar
frenkii
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a frenkii »

Kolikor gledam bo premalo če odvijem samo tista dva vijaka zato naj mi odgovori še nekdo, ki je že to počel na scenicu ali bil zraven.
Uporabniški avatar
primorc20

Odgovor Napisal/-a primorc20 »

Pri meganu 1,9dci je najbrž isto, zgleda kot da ne boš mogel, ampak ko odviješ tista dva vijaka se ravno toliko odmakne tisti pokrov, da lahko vzameš vse skupaj s filtrom ven. Sta pa vijaka skoraj vodoravno, pa malo prostora je, tako da rabiš kakšen kotni nastavek ali pa gibljiv podaljšek izvijača. Gre sicer tudi s kakšnim kratkim izvijačm, ampak precej težje.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

druge ni kot to kar sva ti omenila! kotni vmesnik not pa odšraufat! malo k seb potegno pa gor in je zunaj!
lp
Uporabniški avatar
MARK01

Odgovor Napisal/-a MARK01 »

Lep pozdrav

Pri seniku moraš najprej odstranit plastiko pri brisalcih (brisalci ostanejo priviti , ker je plastika iz dveh delov). Plastika je privita z plastičnimi maticami, ko to plastiko odstaniš še odviješ kos pločevine nad filtrom, mislim da sta dva ali trije vijaki . Ko imaš to vse odstranjeno pa prideta na vrsto tista dva vijaka na filtru.
Res je da je filter isti kot pri meganu, je pa drugačna karoserija pri seniku.

l.p.
Odgovori