p.s. Obstaja kako bolj kvalitetno olje za v to motorko? Res, da nimam avta za na pisto ampak vprašat ni greh.
Clio RS 172 Monaco Blue on pro-kit
To je pol glih nekje na eno leto sm računal. Sej šparat pa res ne mislim na RS-u neki... Pol škoda, da ga imam
p.s. Obstaja kako bolj kvalitetno olje za v to motorko? Res, da nimam avta za na pisto ampak vprašat ni greh.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Redline, motul, fuchs silkolene. To je to kar bi bilo v gradaciji 5w40. Mi mamo tudi Shell racing, samo mislim da je 20w60.
Tukaj imaš link pa si malo poglej:
http://www.opieoils.co.uk/c-656-5w-40-e ... px#Filter=[EntityIDs=@%2830%29@%2832%29@*ava=0]
Tukaj imaš link pa si malo poglej:
http://www.opieoils.co.uk/c-656-5w-40-e ... px#Filter=[EntityIDs=@%2830%29@%2832%29@*ava=0]
Enigma motorsport
"Silkolene Pro S has recently been re-branded as Fuchs Titan Race Pro S"Drejchi napisal/-a:amm... a ni Silkolene za mopede? Titan pa za avtomobile, itd...
Drgač pa ma Redline tud zelo dobre izdelke. Od motornih olj do zavornega olja, dodatkov hladilni tekočini (water wetter), itd.
Dobra olja ki imajo dobre mazalne sposobnosti so na osnovi Estrov in PAO (polialfaoliefin). Olja na osnovi Estrov so tudi bipolarna in se vežejo na kovino.
Ostalo kar se prodaja so večinoma vse olja na osnovi mineralnih olj, katerim so spremenili strukturo molekul tako da jim ne morejo več reči da so mineralna olja, čeprav to so. To so ELF, TOTAL, ESSO, in ostala podobna olja. Za ta olja tudi nikjer ni podatka o HTHS viskoznosti in je ponavadi pod vrednostjo 4 mPa.s za gradacijo 5w40 (za višje gradacije je vedno višja vrednost), ponavadi okoli 3,5 mPa.s.
Dobra olja imajo vrednost nad 4, recimo Motul 300V 5w40 ima 4.51 mPa.s, Redline High Performance Engine oil 5w40 4.6 mPa.s.,
Sicer se pa že po sami ceni vidi razliko v kvaliteti.
Tukaj imaš pa še podatke od Shell Helix Ultra racing 10w60:
http://triumf.md/upload/files_items/53_ ... e79532.pdf
5.42 mPa.s
Enigma motorsport
Pri nas se, kolikor vem, dobi le motul 300v, pa še ta je zelo drag:
http://www.herkules.si/index.php?productID=9981
2l tolk kot 5l elf-a
rabiš tri kantice 
http://www.herkules.si/index.php?productID=9981
2l tolk kot 5l elf-a
Enigma motorsport
Danes je bil lep dan za prepucat ventile skozi Gorjance. Noro uglavnem.
Pol smo še nove lokacije iskal za fotošuting in jih tud našli.
Prva lokacija na sončni strani Gorjancev

Potem smo se spet hitro odpeljali nazaj na našo domačo stran in odkrili lokacijo v Novem mestu
Te so mi ful hude fotke

Pa še tretja lokacija nedaleč od druge

Tele so mi je najljubše

Lp
Pol smo še nove lokacije iskal za fotošuting in jih tud našli.
Prva lokacija na sončni strani Gorjancev

Potem smo se spet hitro odpeljali nazaj na našo domačo stran in odkrili lokacijo v Novem mestu
Te so mi ful hude fotke

Pa še tretja lokacija nedaleč od druge

Tele so mi je najljubše

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Jst gledam na fotke iz amaterskega vidika in ne stremim k popolnosti in profesionalnosti, kr to nisem.
Vem, da imajo pobje kle fotoaparate za 1k€ in objektive, da vidš napis na letalu. Jst sm "fotograf za čez vikend" in imam fotoaparat za 95€ sony made in china.
V življenju nisem naredil več kot 1000 slik pa sem že nekaj star.
Če bi se odločil, da se bom več ukvarjal z fotografijo bi verjetno riskiral kake 3K€ za fotoopremo, tako pa raje porabim za kaj drugega. Res je zajla na sliki, ki sm jo tud zanalašč slikal. Vendar opozarjam, da sem amaterski fotograf ali pa še to ne.
Bi se pa zelo rad naučil fotografirati "hude fotke", kot jih delajo ostali na forumu in če veste za kake brezplačni tečaj iz fotografiranja se priporočam.
Verjetno pa bi rabil za to kak boljši fotoaparat kot sony za 95€.
Če je kak prostovoljc, da bi me naučil fotografirati sem ZA
vedndar za enkrat si ne morem privoščiti boljše fotografske opreme in se bomo (boste) mogli zadovoljiti z mojim znanjem iz fotografstva ki ga imam in opremo, ki je trenutno na voljo
Hvala za razumevanje
Vem, da imajo pobje kle fotoaparate za 1k€ in objektive, da vidš napis na letalu. Jst sm "fotograf za čez vikend" in imam fotoaparat za 95€ sony made in china.
V življenju nisem naredil več kot 1000 slik pa sem že nekaj star.
Če bi se odločil, da se bom več ukvarjal z fotografijo bi verjetno riskiral kake 3K€ za fotoopremo, tako pa raje porabim za kaj drugega. Res je zajla na sliki, ki sm jo tud zanalašč slikal. Vendar opozarjam, da sem amaterski fotograf ali pa še to ne.
Bi se pa zelo rad naučil fotografirati "hude fotke", kot jih delajo ostali na forumu in če veste za kake brezplačni tečaj iz fotografiranja se priporočam.
Verjetno pa bi rabil za to kak boljši fotoaparat kot sony za 95€.
Če je kak prostovoljc, da bi me naučil fotografirati sem ZA
vedndar za enkrat si ne morem privoščiti boljše fotografske opreme in se bomo (boste) mogli zadovoljiti z mojim znanjem iz fotografstva ki ga imam in opremo, ki je trenutno na voljo
Hvala za razumevanje