NUJNO pomoč scenic okvara na realu se delajo švede

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
demonis

NUJNO pomoč scenic okvara na realu se delajo švede

Odgovor Napisal/-a demonis »

Pozdravljeni,

rabim Vaše mnenje glede situacije v kateri smo se znašli. Puncin oče ima Scenica konc l. 2005 1.9dci 131 konjska mašina. Kupljen nov na REAL-u in tudi redno servisiran 1. lastnik. Avto ima 105.000 km.

Pred dvemi tedni v ponedeljek je bil na rednem servisu. V torek, se pravi 30-50 km prevoženih po servisu avto zzadimi belo. Oče pokliče vlečno službo in avto odpeljejo na REAL. Do danes niso njič ugotovili, nevejo kaj je. Vejo pa da je treba delat generalko oz. nov motor... sumljivi.

Ali obstaja možnost uveljavljanja kulance?.... Nočejo ugotovit kaj je, ker vejo da je to renojeva napaka verjetno ali pa njihova.

Kaj nam je v tem primeru narediti??
Ponujajo nakup novega šenika v vrednosti nove nabavne cene 23 tisoč evrov oz. za doplačilo 13 tisoč v našem primeru kjer bi vzeli starega v račun. Samo tega denarja ne bojo vidli, ker mi ga ne .... sej veste kaj

jaz bi jih samo še :2gunfire:
Laguna 2002 1.9dCi
demonis

a je možno da so kej dan prej zašuštrali na servisu ali je to standard serijska napaka 1.9dci motorjev , dročniki, odmične itd

aja pa turbina so rekli da ni...
Laguna 2002 1.9dCi
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Ohrante trezno glavo,mogoče tudi drugo mnenje ni napak vsekakor pa se nobena juha ne poje tako vroča,kot se skuha.
Naj se zjasnejo kaj je narobe,oz zakaj je prišlo do napake po servisu.
demonis

Drugo mnenje? Zakaj že? Ker na uradnem servisu nimajo pojma... res mi ni jasno zakaj bi si delal stroške in vozil avto okoli z vlečno službo in plačeval mehanike za drugo mnenje.

Avto je od novega kupljen in servisiran pri njih. In če v dveh tednih niso bili sposobni ugotovit, me zanima kaj nam kot strankam ostane za naredit še.
Laguna 2002 1.9dCi
demonis

scenic je l 2006, sem se zmotil v opisu
Laguna 2002 1.9dCi
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

demonis napisal/-a:scenic je l 2006, sem se zmotil v opisu
Samo če ti za takega zaribanega ponuja 10.000€ ( seveda v menjavi) ga kar takoj tampusti in doplačaj za novega...

Samo je pa res, da oni bodo prijavili napako na motorju in iz Francije dobili zastonj nove dele in ga bodo prodali sigurno za ta denar....oziroma, zaslužili bodo v obeh primerih....

Tvoj Senik pa danes ni vreden =€, ker niti vozen ni, pa še popravila imaš verjetno za 2000-3000€....
Vrednost avta je realno morda 7000€...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
demonis

Sej to mi gre na živce, ker oni bojo prijavli v Francijo kot napako in popravili avto in ga prodali. Da bi pa to naredili zdaj pa ne... Sej ta Real mi ni jasno kako ima sploh še licenco, ko pa že 8-9 let poslujejo kot šalabajzerji. Sem bral tudi izkušnje od drugih po forumih in je dosti takih ki pljuvajo po njih.
Laguna 2002 1.9dCi
demonis

Danes smo klicali serviserja... Ga vprašam da kaj so ugotovili. In mi reče da so oni danes razdrli mašino... po dveh tednih in da na oko ni nič polomljeno.... Super strokovnjak. In da zgublja tekočino prvi cilinder, kompresije niso merli dokler je bila glava še gor, bog ne daj..

iiin da zna bit turbina. Napako na turbini so ovrgli pred dvemi tedni dan za tem ko je bil nazaj pripeljan avto na servis. Zdaj pa mora dat na kontrolo turbino, pa glavo.
sem ga vprasal če je kak batni polomljen, pa je reku da ne ve, ker da mora ven bat pobrat... a glavo ima dol.

Najlepše pa je to, da ne vejo kdo bo plačal stroške :smt046 :a2_1wtf
Laguna 2002 1.9dCi
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Nevem kaj ste jim sploh pustili da razkapajo.
demonis

in potem bi z avtom kaj? Pogledal v magično kuglo in odkril napako? :D

se opravičujem, samo sem malo :mad:

temo sem dal na forum, zato da bi ugotovil kakšen je postopek v takem primeru.
Kako uveljavit kulanco in kako se obnašati do teh nategunov :smt018
Laguna 2002 1.9dCi
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Pa kako je zadimil belo - med vožnjo, po vžigu motorja, je motor ušel v obrate, je zmetalo vodo čez ekspanzijo ven, karkol...

Če bi šla turbina motor uide v obrate in dimi belo, če ti gre tesnilo glave, trokira in kadi belo med vožnjo se kadi....Zato je treba povedat kaj več.

Samo po mojem je šlo tesnilo glave in nič več, ostalo je samo brezveze delo.
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

kolikor vem in kolikor mi je moj mehankar govoril, za vsako delo, ki ga naredijo na pooblaščenem servisu, sploh pa če je avto redno na uradnem servisu velja neka garancija.
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Možno je da je bilo preveč olja v motorju in višek je prek turbince potegnilo nazaj v motor.
Vem za podoben primer dan dva po servisu. Na srečo je bil voznik toliko priseben da je na hitro ugasnil ( ustavil ) motor in je pobralo samo turbino.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Ja sedaj je problem, ker so odprli motor..........................."in lahko najdejo napako, ki ne sodi v raznorazne garancije" ( beri - oprali si bodo roke ). Napako bi bilo potrebno najti, dokler je bil motor sestavljen - v takšnem primeru bi tudi vi lahko uveljavljali garancijo ali kulanco, kar pa sedaj to skoraj ni več mogoče.
Probajte od njih dobiti pisno, da se ni dalo odkriti napake, dokler se ni motor odpru ( dvomim, da so toliko naivni ).
Drugače pa ja..................................v takšnem primeru se poišče zmeraj še drugo mnenje - in to je bila zelo pametna ideja, vsaj pri denarnici se tako prihrani.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Thinko

Odgovor Napisal/-a Thinko »

mah moj clio 1.5d 80KM pr 175.000 je tut zakadil belo pa sem dal mehaniku na popravilo pa je razdrl glavo in in vidil da so tefloni zanič na ventilih in je pil olje (se mešal z nafto) in posledično so se delale enormo saje k so se naberale na EGR ventilu in cevi... ki so se smodile z oljem in so se žgale in avto je tako spuščal bel dim.Z menjavo teflonov,dihtung,z novim oljem,filtrom,novimi jermeni in napanjalci in vodno pumpo+ delom mi je računal 400€.Tko da nategujejo na na servisu.Batni obročki morjo pa zdržat 400.000km idin če ni ker počil.
Odgovori