Espace 2.0 Turbo 170KM
Espace 2.0 Turbo 170KM
Živio.Gre za omenjeni bencinski motor,ki je v Espaceju.Kako se obneseje tile motorji?Je to dobra kombinacija?Na kaj je treba biti pozoren?Hvala
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
Sicer ga nisem uporabljal, vendar je motor dobro zasnovan in načeloma na foruma ne zasledujem da bi imeli uporabnike probleme z takim motorjem. Nenazadnje ima 2.0 turbo motor tudi megane RS, tudi Laguna, pa mislim da tudi Vel Satis... Skratka dober motor.
Je pa res da bo pač tudi poraba toliko višja kot pri dizlu. Več pa naj pove kateri od uporabnikov.
Je pa res da bo pač tudi poraba toliko višja kot pri dizlu. Več pa naj pove kateri od uporabnikov.
Dvomasni je najbrž vztrajnik ne sklopka.
Sicer pa tudi mene zanima ta motor v Espaceu. Sem v dilemi, kajti potreboval bom večji avto (naraščaj) in sem se zagledal v Esapcea. Če pomisliš "racionalno" bi se najbolj prilegel diesel, ampak žal ne renojev.
2.2 dcija me je strah kot hudiča križa, kljub temu da bi pomenjal ojnične ležaje, verjetno nebi zaupal motorju in bi me bilo "strah" vsake daljše vožnje.
Pri 2.0T pa me je malo strah porabe v tem avtu, ker že diesel ne zmore ravno nizke.
Ima kdo kakšne izkušnje iz prve roke glede porabe?
Sicer pa tudi mene zanima ta motor v Espaceu. Sem v dilemi, kajti potreboval bom večji avto (naraščaj) in sem se zagledal v Esapcea. Če pomisliš "racionalno" bi se najbolj prilegel diesel, ampak žal ne renojev.
2.2 dcija me je strah kot hudiča križa, kljub temu da bi pomenjal ojnične ležaje, verjetno nebi zaupal motorju in bi me bilo "strah" vsake daljše vožnje.
Pri 2.0T pa me je malo strah porabe v tem avtu, ker že diesel ne zmore ravno nizke.
Ima kdo kakšne izkušnje iz prve roke glede porabe?
LP, Uro?°.
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik
- Borut Povše
Re: Espace 2.0 Turbo 170KM
Kaj pa križi in težave 2.0 dci motorjev? Baje so dosti boljši kot pa 1,9? Se je treba bati še česa drugega-elektronike, mehanike?
A ima 2.0 sploh kake težave? Glede motorja dvomim, da smo kdaj govorili na forumu.zupi13 napisal/-a:Kaj pa križi in težave 2.0 dci motorjev? Baje so dosti boljši kot pa 1,9? Se je treba bati še česa drugega-elektronike, mehanike?
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Na tem forumu je nekdo opisal težave z ojničnimi ležaji na tem motorju. Možno pa, da se je zmotil pri tipu (1,9)...
Prvič slišim. Ok, za 1.5 in 1.9 je bilo veliko tega napisano. Kot pa mi je znano, ima 2.0 dCi odlično vse razen porabe
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
- Borut Povše
Tud jest sm zasledu da so šli ojnični pri 2.0dci. Verjetno redek primer, a je. Vsak tip mašine se kdaj pokvar. Drugač pa nekateri tud pravijo da ta motor ni bogve kaj, ma več nekih senzorjev, potencialno več možnosto za okvare napram 1.9, drugi ga pa hvalijo. Sam v službi vozim enkrat enga drugič druzga, z nobenim ni problemov - zaenkrat. Res pa je da so še relativno novi (od 40k - 80kkm).
Da ne bo teh dvomov raje 2.0T. Pa LP
Da ne bo teh dvomov raje 2.0T. Pa LP
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Kaj pa poraba 2.0 16V motorja? Primerljiva s turbo motorjem...?
- Borut Povše
Za turbota se začne pri 8ih litrih, za unga pa nebi vedel. Razlika je pa nekje 35KM.
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive