Clio 3 RS okvare/tezave/napake
Cr00k, enkrat ko se boš odloču, bova pa kalibracijo gor dala in tega ne bo več 
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Evo, da dopišem čisto novo današnjo okvaro.
Zadnji teden občasno kadar spustim gas (in to ne pri bremzanju), ko se mašina nagne naprej, v podvozju spredaj nekaj poka, glede na hitrost vožnje (pri ustavljanju torej čisto počasi poka, pri hitrejši vožnji pa hitreje). Sem sumil, da mi je kak nosilc mašine utrgalo, ali pa kaj pri kolesih. Videti ni bilo pa prav nič. Bilo je občasno, včeraj pa je to eskaliralo, pokalo še bolj naglas, vendar še vedno samo kadar sem gas spustil. Me je bilo kar malo sram po BTCju vozit. Danes zjutraj direkt na servis, sedajle pokličem in pravijo, da se je polosovina losala. Uff, sem se že bal, da bo šlo spet pol plače. Več zvem popoldan ko grem iskat avto.
Dodajam na seznam:
- losana polosovina.
Zadnji teden občasno kadar spustim gas (in to ne pri bremzanju), ko se mašina nagne naprej, v podvozju spredaj nekaj poka, glede na hitrost vožnje (pri ustavljanju torej čisto počasi poka, pri hitrejši vožnji pa hitreje). Sem sumil, da mi je kak nosilc mašine utrgalo, ali pa kaj pri kolesih. Videti ni bilo pa prav nič. Bilo je občasno, včeraj pa je to eskaliralo, pokalo še bolj naglas, vendar še vedno samo kadar sem gas spustil. Me je bilo kar malo sram po BTCju vozit. Danes zjutraj direkt na servis, sedajle pokličem in pravijo, da se je polosovina losala. Uff, sem se že bal, da bo šlo spet pol plače. Več zvem popoldan ko grem iskat avto.
Dodajam na seznam:
- losana polosovina.
Mene pa pri rs200 moti pokanje na sprednji desni strani. Zvok se sliši samo ko je avto še mrzel ko pa se segreje je ok (npr iz Grosuplja do Ljubljane se nekje pri malencah ne sliši več). Ta nadležen zvok se pojavi ko spustiš gas (zmeraj ko dam gas in ga spustim naredi tk).
Ali je možno da ta zvok povzoča zgornji nosilec motorja, ker ko ga z roko rukam se čuti preskakovanje? Mogoče kdo ve če bi ga na servisu zamenjali pod garancijo?
Ali je možno da ta zvok povzoča zgornji nosilec motorja, ker ko ga z roko rukam se čuti preskakovanje? Mogoče kdo ve če bi ga na servisu zamenjali pod garancijo?
Zgornji nosilec ima pri večini 197/200 kar nekaj lufta. In dokler se guma v njem ne ogreje, poka. To sedaj ob teh temperaturah lahko traja kar dolgo. Nekje sem prebral da pomaga, če se okoli gumijastega dela pritrjenega na motor podmaže z mastjo. Par dni nazaj sem zadevo dobro namastil in zaenkrat pomaga, pokanje je v celoti izginilo.
popravljam izjavo "menjalnik bp", začel sem opažati, da , ko prestavim v četrto, ali iz tretje ali iz pete, narahlo škrtne. Včasih že mam občutek, kot da bi kuplo prehiter spustil. Mnde ne bo kaj začel menjalnik j****, ker vozim tako lepo, da bi pa že to blo čudnofuegogt napisal/-a:-Ja pri meni je bil menjan zgornji nosilec motorja, ki je začel škljocat že po 5kilo km-zamenjan v garanciji, avto ima sedaj 15 kilo-škljoca spet![]()
-slišim tudi neko pokanje na desni strani podvozja ko speljem, ni hudo, občutek kot bi kak zglob imel lufta...
- kangaroo efekt tu pa tam, ko je hladen, pa če ga moja pelja, ko nima občutkapa pohodi na hitro, potem pa začne cukat ( mi je na servisu razložil, da imajo probleme z ventili, dokler se ne ogrejejo nad določeno temperaturo
, baje neki tovarniški update cpu-ja pomaga
![]()
-recaroti so bp, notri se vsedem kot v gokart, tako da ne obrabljam stranice![]()
-motor zaenkrat bp, olja ni spil v 10 kilo nič, kljub enemu Grobniku, hehe
- menjalnik bp
- čričkov nič
- ploščice se lepijo ob vlagi-klasika (to je pač brembo, še ko avto stoji hoče bremzat)
- vse to pa izgine, ko pohodiš gas, pa se vsa scena spremeni v adrenalinski užitek.
Ko bom spet zamenjal nosilec motorja, bom starega malo naštudiral, pa predelal, tudi s kakšnim novalonom ali tršo gumo, da ne bo kar tako fuč. Je pa treba malo pogledat, kaj je sploh vzrok da dobi zračnost, pa na katerem delu se sploh to pojavi.