R 19 16V - Prosim za pomoč
R 19 16V - Prosim za pomoč
Na Renault 19 16V se mi je pojavila težava povezana z menjalnikom ali sklopko. Menjalna ročica se normalno premika in pade v prestave, vendar če hočem speljati in popustim sklopko se avto ne premakne, torej se navor ne prenese na pogonska kolesa.
V čem bi lahko bila težava?
Hvala za odgovore.
V čem bi lahko bila težava?
Hvala za odgovore.
- R19-racing
- Kraj: koper
Lahko je tudi poknjena/iztaknjena polosovina.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
- R19-racing
- Kraj: koper
Hvala najprej vsem za nasvete.
Včeraj sem uspel sneti levo polosovino, vendar samo toliko, da so trije ležaji na koncu polosovine šli ven iz ohišja. Prva stvar, ki sem jo nato opazil, sta bila dva obročka, ki sta prosto visela na polosovini.

En obroček je varnostni obroček, druga pa je kot nekakšna podložka. Na spodnji sliki se vidi, v kakšnem stanju sta oba obročka.
Ne vem sicer kakšen je tisti obroček (podložka) v originalnem stanju, vendar mi ta deluje kot bi bil odlomljen.

Najbrž je najbolje oba obročka zamenjati z novima.
Kako ju potem spravim nazaj na svoje mesto? Gre najprej podložka in nato varnostni obroček?
Moram zato v celoti sneti polosovino?
Že vnaprej hvala za odgovore.
Včeraj sem uspel sneti levo polosovino, vendar samo toliko, da so trije ležaji na koncu polosovine šli ven iz ohišja. Prva stvar, ki sem jo nato opazil, sta bila dva obročka, ki sta prosto visela na polosovini.

En obroček je varnostni obroček, druga pa je kot nekakšna podložka. Na spodnji sliki se vidi, v kakšnem stanju sta oba obročka.
Ne vem sicer kakšen je tisti obroček (podložka) v originalnem stanju, vendar mi ta deluje kot bi bil odlomljen.

Najbrž je najbolje oba obročka zamenjati z novima.
Kako ju potem spravim nazaj na svoje mesto? Gre najprej podložka in nato varnostni obroček?
Moram zato v celoti sneti polosovino?
Že vnaprej hvala za odgovore.