Fedri in homologacija

Vse o videzu avtomobila
Odgovori
Uporabniški avatar
gantlej
Kraj: Maribor

Fedri in homologacija

Odgovor Napisal/-a gantlej »

Pozdravljeni,

torej po 1 letu sem se konèno odloèil da prizemljim mojga clijeksa...zaj pa mam par vprašanj kak je s homologacijo le teh.

1. ali mora bit potrdilo o strokovni vgradnji požigosano s strani mehanika, kateri je pooblašèen za vgradnjo vzmeti, ali lahko to naredi paè katerakoli delavnica in mi štempla?

2. kje v MB se splaèa it delat optiko?mogoèe celo v kombinaciji z vgradnjo vzmeti?

3. avto je letnik 2006...založil se je homologacijski kartonèek..kaj storiti?kakšna je procedura za prodobitev nadomestnega ter strošek?

4. v roku 2h tednov bom dal gor letne gume na alu feltnah...je smiselno delat pred to menjavo optiko ali ne?

za odgovore sem že zajhvaležn :D

lp, gantlej
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

1. Pokliči in vprašaj na RTI ali LPP. Ne verjamem pa, da bi šli preverjat kdo ti je vgradil vzmeti... Včasih je pisalo, da more bit pooblaščen. Samo to bi mogel vsak serviser znat vgradit, tako da...

2. Optika vseeno kam greš in vseeno z katerimi pnevmatikami. Je pa vseeno boljše it z letnimi če si pedanten :)

3. Zaprosiš za duplikat, vendar če boš zdaj šel homologirat, ti bodo najbrž izdali novega in je to to. Vprašaj na RTI ali LPP.

4. Vseeno

Številka na vzmeteh more bit vpisana na TUV-u in tudi tvoj model avta (nalepka pri prednjih vratih) in je zadeva rešena. Potrdilo o vgradnji ti potrdi skoraj vsak reno servis (če jih poznaš).

:)
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
gantlej

ok hvala za odgovor...

kar se tiče potrdila...klico sm na avto marko mi je reko 70€ montaža in pa optika...ampak da niso pooblaščeni za to in mi ne more dat potrdila...za homologacijo...tak da grem jutr k ASR rudolf da mi zmontira...mal dražje pa kaj čmo...

druga stvar je pa ta da bi rabo ta potrdila da si sprintam...in sicer od RTI v mb in pa od Žonte v celju...kje to dobit razn osebno pr njih...ma mogoče kdo to pri roki da mi pošle?če ja bi proso kr na [email protected]

lp
Uporabniški avatar
MasTTer

Saj to potrdilo ti samo natisneš, izpolniš, odneseš na servis, se podpiše, udari žig gor in je to to. Zato pravim, da ti lahko to kdor koli potrdi..kaj pa na RTI priznajo/zahtevajo to pa njih vprašaj.

Vse obrazce imaš na njihovi strani:
http://www.rti.si/index.php?option=com_ ... 52&lang=sl

Samo ne me vprašat kateri obrazec je.... :D

Mislim, da lahko tudi ročno ali računalniško napišeš in serviser samo potrdi...ali pa natisneš obrazec od LPP, če tu ne najdeš.
Uporabniški avatar
gantlej

ja sj v tem je hec...na avto marko mi je reko da mi lahk vgradijo pa naredijo optiko za 70€ skupaj ampak da mi ne more potrdit tega papirja oz. niso pristojni za to da bi lahko js s tem homologiro....
Uporabniški avatar
MasTTer

Zanimivo...te očitno nimajo podjetje registrirano za opravljanje večjega servisa, kar se mi zdi skoraj nemogoče. Škoda, da nisi vprašal, zakaj niso oni pristojni oz. kako on to ve? ;) Vprašaj na RTI, če more bit od renoja štempiljka ali je lahko od nepoobleščenega servisa. Na RTI ne bodo šli preverjat če podjetje to lahko opravlja ali ne.. toliko časa pa le nimajo :)
Uporabniški avatar
gantlej

ne vem nism tolko spraševal...vprašo sm ga samo te kdo je pooblaščen pa mi je reko da ASR RUdolf...tam kjer sm tut kupo vzmeti in kamor grem čez pol urce :D nia veze...samo da se zrihta :D
Odgovori