Sporten filter za dizla

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Optimizacija ni povečanje moči in navora, ampak posledica optimizacije zmesi zraka in goriva je povečanje moči in navora.

Je še malo več tukaj kot samo razmerje zraka in goriva.

Ko daš ti gas ne daš ti več goriva temveč ECU in če je količina zraka majhna ECU ne sme dati tolk več goriva da bi mel raufnk uzadi, ker nima smisla. Pokadi že malo, samo jaz nisem govoril o tem da pokadi ampak da kadi, ves čas pospeševanja. To da kadi je posledica nepravilnega izgorevanja in to ne pomen da je več plinov ki bi turbino zavrtel ampak samo slaba mešanica.

Popravil sem te samo zato, ker govoriš da je kajenje posledica premalo zraka, jaz pa pravim da preveč goriva. Mogoče se sliši enako, ampak ni. Ti ne moreš v nedogled povečevat tlaka, ker turbina pač ne da več od sebe in ker se dostikrat zgodi da se malo pretirava z gorivom potem kadi. Tlak je enak, goriva pa preveč. Razumeš sedaj?

Važen je tudi timing pri vbrizgu goriva, ker princip dizelskih motorjev je v samovžigu nafte, zaradi kompresije mešanice.

Nočem se nič kregat, samo nočem pa da se razširja kriva vera. Ker po tvojem razmišljanju je vseeno ali motor čipaš ali pa montiraš box. Pač povečaš količino goriva in pač kadi ker je "zraka premalo".

Enkrat si poglej kakšen avto ki je dobro narejen in en ki je slabo. Prvi ne bo skoraj nič kadil (odvisno tudi od filtra trdih delcev) drugi pa zelo.
Enigma motorsport
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Sej se tudi jaz ne mislim kregat:)

Moje stališče je pač tako, da ko pohodiš stopalko za plin povečaš vbrizg količine goriva v valj, ker je pa premalo zraka tist moment zakadi oz. kadi, dokler razmerje goriva "nafte" in zraka ne pride na optimum "da kajenja ne opaziš".
In točno to..., ne kadi ves čas pospeševanja ravno zato, ker se turbina razvrti in zadostno fila zrak v motor.

se strinjam da je vzrok nepravilnega izgorevanja - kajenje..zakaj že???? ne zato ker notr mečemo olupke od krompirja ampak ker prihaja premalo zraka oz. mešanica goriva/zraka.

:) al isto piševa sam vsak po svoje pove.

ajt!

srečno
Odgovori