prekršek za izsiljevanje prednosti

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
depo

prekršek za izsiljevanje prednosti

Odgovor Napisal/-a depo »

pozdrav;
zgodilo se mi je junija 2010 in sicer nevšečnost, ko sem hotel čez kolesarsko stezo na parkirišče(uradni parking in urejen dovoz uradno iz ceste čez kolesarsko stezo) in sem vozilo ustavil pogledal levo in desno ni bilo nikogar(težja preglednost ker so bili avtomobili parkirani na cesti ob kolesarski stezi) sem speljal in spregledal kolesarja ki se je pravilno pripeljal po svoji strani in ga zadel s svojim sprednjim delom avta. kolesar je padel in na srečo ni bilo nič z njim narobe razen nekaj prask. na kraju nesreče so bili tudi policisti in reševalci in vse je bilo uradno in nisem bil vinjen 00 alkota in tudi drugače ne pijem, sedaj pa sem dobil vabilo na zaslišanje k sodniku za prekrške.
zanima me kakšna kazem me lahko doleti v najslabšem primeru?
koliko denarja in morda kakšne kazenske točke?
prosim za info,...
lp
d
hrib
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a hrib »

Poravnava d. o. o. "šmorn" mogoče?
Modus 1.4 16v on LPG
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi povzročitve prometne nesreče II.kategorije (lahke telesne poškodbe) Poglej si v ZVCP-UPB5 kakšna je kazen sedaj ga nimam pri sebi in ti ne znam povedati.
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
ddejc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ddejc »

Nekaj podobnega je imel kolega. Sicer do trka ni prišlo, ker je kolesar odvil, vendar je pri tem kolesar padel. Na žalost ga je spregledal, ker mu je naravnost v oči svetilo zahajajoče sonce.

Pri sodniku za prekrške je dobil 300€ in mislim, da 3 pike. Sodnik je rekel, da bo moral za mesec dni tudi vozniško pospravit v predal pa je očitno na koncu spregledal, da je z možnostjo vožnje odvisen v službi.
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Če sodnik presodi, da je to tvoja 1. kazen in resnično ti je žal, ter nisi kriv (pa če te slučajno še pozna) ti lahko izda le opozorilo. Mogoče ti pa le uspe? ;)

Sicer v to nisem prepričan, če lahko čisto brez kazni odneseš, vendar imajo sodniki neko lestvico kjer se lahko gibljejo in ti dajo tako kazen, kot sami presodijo.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

MasTTer napisal/-a:Če sodnik presodi, da je to tvoja 1. kazen in resnično ti je žal, ter nisi kriv (pa če te slučajno še pozna) ti lahko izda le opozorilo. Mogoče ti pa le uspe? ;)

Sicer v to nisem prepričan, če lahko čisto brez kazni odneseš, vendar imajo sodniki neko lestvico kjer se lahko gibljejo in ti dajo tako kazen, kot sami presodijo.
To je možno, ampak v promilih oziroma moraš imet zveze tam na sodišču :lol:
Drugače pa tudi mislim, da te bo opalil kolikor te bo pač lahko, na podlagi presoje pa te bo osebno tožil še kolesar...danes je to pravi hit...brez dela do zaslužka...
Celo po Lj se vozijo kolesarji-mulci, ki se mečejo pred avti in kličejo policijo, da lahko potem tožijo za €.€€€,€€!!!!
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Tommy30 napisal/-a:
MasTTer napisal/-a:Èe sodnik presodi, da je to tvoja 1. kazen in resnièno ti je žal, ter nisi kriv (pa èe te sluèajno še pozna) ti lahko izda le opozorilo. Mogoèe ti pa le uspe? ;)

Sicer v to nisem preprièan, èe lahko èisto brez kazni odneseš, vendar imajo sodniki neko lestvico kjer se lahko gibljejo in ti dajo tako kazen, kot sami presodijo.
To je možno, ampak v promilih oziroma moraš imet zveze tam na sodišèu :lol:
Drugaèe pa tudi mislim, da te bo opalil kolikor te bo paè lahko, na podlagi presoje pa te bo osebno tožil še kolesar...danes je to pravi hit...brez dela do zaslužka...
Celo po Lj se vozijo kolesarji-mulci, ki se meèejo pred avti in klièejo policijo, da lahko potem tožijo za €.€€€,€€!!!!
Se mi zdi da maš v zavarovalni polici določeno vrednost, ki te varuje pred težkimi odškodninami - tut če ubiješ koga se mi zdi da maš do 4mio € zavarovanje kar so že res ekstrmne vsote. Tak da ni use tako grozno če te gre tožit.
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Nažalost vsi rabijo € in naredijo vse, da bi čim več dobili.

Drugače pa tako kot ste napisali. Zavarovalnica krije iz obveznega zavarovanja vse stroške za poškodbo 3. osebe. Tako da tebe nima kaj tožit. No, sicer te lahko civilno, vendar po moje nima nobene možnosti.

Sicer zgubiš 3 premijska razreda ampak ti ni treba nič plačati. Za take male poškodbe se pa precej € dobi. Nebi verjeli, koliko se iztrži za kak simpel padec ali podobno....
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Odgovori