homologacija pneumatike
kolikor sem gledal po katalogu teh feltn pri razmaku 4×100 v 6,5J ni. Najmanjše so 7J.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Mene pa zanima katere gume so upisane v homologacijo za clio letnik 95 (1.4 motor)? Ne najdem homologacije in zato me zanima, če bo kaj narobe, če namesto 165 65 13 dam gor 165 70 13 (pride pa to razlika 3%, če pa bi montiral 155 70 13 pa je razlike o.3%). Me pa na tehničnem niso uprašali glede homologacijskega kartončka, prav tako me ni tudi policaj še nikol ni prašal zanj.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Dobit moraš certifikat o platiščih (TUV). Za original je ponavadi problem, da se pa dobit preko renault servisa. Problem je edino ker jim ni v interesu ker ti mora dat zastonj.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
a je možno da ti samo vpišejo dimenzije pnvematik v homologacijo, nevem a s kakim potrdilom od proizvajalca, servisa ??
u homologaciji imam vpisano dimenzijo 185/65r15, nekateri avti pa imajo vpisano še 195/60r15 in 205/55r16 (čeprav za 16col nisem zihr), pa je isti letnik ista mašina, gre se za scenica l00 1.6 16v
u homologaciji imam vpisano dimenzijo 185/65r15, nekateri avti pa imajo vpisano še 195/60r15 in 205/55r16 (čeprav za 16col nisem zihr), pa je isti letnik ista mašina, gre se za scenica l00 1.6 16v
...uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...barbra streisand....
Žal ne. Obstaja samo ena pot.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Ne dajo. Sem klical direkt na Revoz za platišče nervasport. Tip, pristojen za homologacije, mi je vzel številko šasije, nato pa povedal, da je renault tak fajn, da je za to platišče homologirana izključno idiotska dimenzija 205/50/17. Stavim, da pobira procente pri proizvajalcih pnevmatik. Drugega koristnega razloga ne vidim.schik napisal/-a:Dobit moraš certifikat o platiščih (TUV). Za original je ponavadi problem, da se pa dobit preko renault servisa. Problem je edino ker jim ni v interesu ker ti mora dat zastonj.
Kaj pa boš gor spravil? 215/50... 225/45 že ne gre več gor, ker so dimenzije 17*7J. Za 225 pa je minimalna širina 7.5Jdjordjevic napisal/-a:Ne dajo. Sem klical direkt na Revoz za platišče nervasport. Tip, pristojen za homologacije, mi je vzel številko šasije, nato pa povedal, da je renault tak fajn, da je za to platišče homologirana izključno idiotska dimenzija 205/50/17. Stavim, da pobira procente pri proizvajalcih pnevmatik. Drugega koristnega razloga ne vidim.schik napisal/-a:Dobit moraš certifikat o platiščih (TUV). Za original je ponavadi problem, da se pa dobit preko renault servisa. Problem je edino ker jim ni v interesu ker ti mora dat zastonj.
Ostalo je pa prav tako izredno "standardno"...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
robertp ka pa teb ni jasen?? tebe že dolg spremljam in pribivaš take neumne, da človek res več ne odkod jih pobirate...robertp napisal/-a:Kaj pa boš gor spravil? 215/50... 225/45 že ne gre več gor, ker so dimenzije 17*7J. Za 225 pa je minimalna širina 7.5Jdjordjevic napisal/-a:Ne dajo. Sem klical direkt na Revoz za platišče nervasport. Tip, pristojen za homologacije, mi je vzel številko šasije, nato pa povedal, da je renault tak fajn, da je za to platišče homologirana izključno idiotska dimenzija 205/50/17. Stavim, da pobira procente pri proizvajalcih pnevmatik. Drugega koristnega razloga ne vidim.schik napisal/-a:Dobit moraš certifikat o platiščih (TUV). Za original je ponavadi problem, da se pa dobit preko renault servisa. Problem je edino ker jim ni v interesu ker ti mora dat zastonj.
Ostalo je pa prav tako izredno "standardno"...
l.p.
pa ka teb ni jasno, mečeš se neki ven da si vsevedi frajer, lej maš homlogiran ampak maš tud druge firme ki dovolijo 205 40 r17 na verjetno isto avto kot jih ma 205 50 r17, tk da ne bit preveč pameten! aja pa ne govor bedarije,da mora bit 225guma za 7.5J široko felgo!! če se mora kir ohladit si ti, ker preveč pričaš gluposti "frajeru" !!robertp napisal/-a:Oladi frajerčina ti. Imaš homologirane 205/50x17. Kaj ti ni jasno? Mogoče ne veš čemu služi index nosilnosti? Ali pa si wannabe frajer ki bi rad nataknil na avto kar neki?
Mah, bv