Espace 2.0 dci ojnični ležaji spet problem
-
renaultespace
Espace 2.0 dci ojnični ležaji spet problem
Espace l. 12/2006, km: 145.000.
Nastali strošek: 3400€ (ojnični ležaji, gred itd.)
Renault 2.0 dci motorji niso nič boljši od 2.2dci in 1.9dci.
V vednost.
V vednost.
Re: Espace 2.0 dci ojnični ležaji spet problem
Čudno... Scenic II, 2008, 2.0 dCi 150, 225.000 km, b.p.renaultespace napisal/-a:Espace l. 12/2006, km: 145.000.
V vednost.
Pa ti podre tezo
Zgolj v vednost
Avto sicer ni moj, vem pa zanj.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
-
renaultespace
Upam, da sem edini, ki ga je nasrkal.
Nad Renaultom sem res razočaran.
Menim, da se to res redko zgodi pri kakšnem rabljenem VW Sharanu ipd.
Absurd je, da moraš menjat ojnične ležaje ker se pač Renaultu ne da odpravit napake.
Absurd je, da moraš menjat ojnične ležaje ker se pač Renaultu ne da odpravit napake.
Ta napaka se res ne zgodi. Se pa drugačne (odtrgani jermeni, turbina, LMM, šobe...)renaultespace napisal/-a:Upam, da sem edini, ki ga je nasrkal.
Rabljen avto je loterija, posebej če ne veš kako je bil predhodno vzdrževan...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Ojnični ležaji odpovedo šoferju, ki pravočasno ne prepozna trzajočega speljevanja na križišču in skoraj nemogočega na klancu, še bolj pa pri počasnem speljevanju v drugi iz ovinku in poskusu vklapljanja v kolono, enostavno zadeva tako počasi propada da se je navadiš na potreben višji gas. Če sklopka pri polnem gasu ne drsi, še ne pomeni, da je vse v redu. S korektnim DMF se da speljati tudi s štantgasom z mesta brez tresljajev. Ta zadeva (DMF) razbije ležaje in gred. Če gred in ležaje zamenjaš, bo šlo pa še enkrat. Servisi nimajo pojma, Renault taji zablodo z LUKom.
tko je ! navadite se novejši ko je avto slabši je! z manjševanjem stroškov izdelave pada tudi vzržlivost. sem delal v firmi ki proizvaja dele za nemški trg (katastrofa) , norme nabite u nulo, kontrola (brez besed) , in potlej dobiš makino,nov BMW , WV, Škoda, AUDI... pri 20K pa menjan motor. Vzrok : zamašen pretok vode skozi blok ;vzrok : odlomljen sveder in ostanki špen.
Tko da ne jamrat vsakega lahko doleti.
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
POLANC
X2polanc napisal/-a:tko je ! navadite se novejši ko je avto slabši je! z manjševanjem stroškov izdelave pada tudi vzržlivost. sem delal v firmi ki proizvaja dele za nemški trg (katastrofa) , norme nabite u nulo, kontrola (brez besed) , in potlej dobiš makino,nov BMW , WV, Škoda, AUDI... pri 20K pa menjan motor. Vzrok : zamašen pretok vode skozi blok ;vzrok : odlomljen sveder in ostanki špen.
-
renaultespace
Kupil sem ga pri Ated d.o.o. v oktobru. Motor je 150 KS., po servisni knjigi naj bi imel 140.000 - tako je garantiral tudi prodajalec. Ob prevzemu je menjal olje in sicer Castrol Edge. Res pa je, da je avto skoraj eno leto stal, opravljene so bile le krajše vožnje (testne bi rekel).seba napisal/-a:Zgleda, da si imel res smolo, saj je to prvi espace 2.0 dci, ki mu je zaribal motor, za katerega vem. Dej napiši malo več, kje in kako se je to zgodilo, a si opazu kakšno spremembo pri vožnji, katero olje si imen notr.
a je 130, 150, ali 175 km.
Lp
Na klancu Višnja Gora je začel belo kaditi, na izvoz Gros.-Šmarje pa sem zapeljal dol. Ven je vrglo še haldilno tekočino. Ni se pa prižgala nobena lučka in temp. motorja je kazalo normalno. Motor pa je klenkal, ni imel več prave moči itd.