Clio III

Modifikacije vozil
Odgovori
finchek

Clio III

Odgovor Napisal/-a finchek »

Pozdravljeni!

Sem nekako nov pri tem delu, zato bi rabil par informacij..
Imam Renault Clio III 1.5 dCi 68km. Rad bi mu zamenjal motor in sicer me zanima ali v njega paše samo 1.5 dCi 82km ali paše tudi naprimer meganov 1.5 102 konjski?
Kakšen je postopek menjave motorja? Kaj potrebujem od papirjev za menjavo motorja?
Prosil bi za čim več informacij.

Lp
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

sam eno vprašanje. zakaj hočeš menjat motor?
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
finchek

zaradi večje moči. Ker bi rad imel res dost močnejši motor, bencinar mi ne pride v poštev zaradi veliko km. (8000km mesečno)
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

čipaj ga. ali zamenjaj za močnejši avto. to bi jst naredu :wink:

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
finchek

Bo res velika razlika z čipom glede na to da ima avto sedaj samo 68 konjeu. Na koliko se ga da čipat?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Kaj si šu sploh kupit avto s takim motorjem, ga nisi peljal prej?

Ok, eni menjajo v cliotih I iz 1.2 an 1.4 ker bolj, gre, samo to je par 100€, tukaj so pa veliko višje cifre v igri, pa noben tega ne dela, ker je brezveze! Isto kot da bi zmlel bel kruh da bi dobil "moko" in dodal semena da bi imel polnozrnat kruh :lol:

Brezveze, ali ga čipaj, ali pa menjaj, edino če imaš res viška denarja, kar pa očitno nimaš, če ne bi vzel močnejšega že v osnovi :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Se ne splača, oziroma računaj nekje 1000€ in navzgor.

Najcenejša in najbolj učinkovita rešitev je, da dodaš intercooler in seveda preprogramiranje elektronike. Potem lahko pričakuješ, da bi iztisnil blizu 100KM.
Slika
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Samo nekaj. Kupil si praktično novega Cliota 3 z najšvohnejšim motorjem in sedaj ti je prešvoh in bi menjal motor??? :shock:
Drugič prej misli na to ali pa prodaj in kupi močnejšega. Ali pa čipiraj tega. Vsekakor pa je menjava motorja pri tako novem avtu tega ranga čisti nesmisel. :roll:
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Samo s chip tuningom naj bi prišel na dobrih 80KM (koliko jih bi v resnici izmeril je vprašanje). Ob vgradnji intercoolerja bi se poznalo za kakšnih 10KM in tudi pri navoru nekaj.
Slika
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

neki še našparaj pa si kupi močnejši avto :wink:
ala megane 2.0dci 150KM
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

No, sej da se marsikaj, samo glede na to da je teh cliotov ko dreka, boš pa ja najdu tazga ki ti bo ušeč. Če bi rad močnega dizla ki fajn leti, kupi Clio-ta II 100KM, daš gor turbino od BMW 320d (100kW), malo večji IC, optimizacija in še kakšna malenkost, pa se bojo KM spremenili v kW, cenovno boš pa na istem kot da kupiš III s 105KM :wink:

Za kej več boš pa mogu pogledat za RS-om ali pa Meganom 1.9 oz 2.0 dCi.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Tole kost ste pa ornk oglodal, pa še je kej ostalo za obrat :lol:

Moje mnenje; tip se spozna in točno ve kaj hoče, samo malo preveč časa ima, za € ne bom nič rekel :wink:

..rad bi menjal motor avta, pa sej ne razmišlaš napačno, samo napačen avto imaš.
Motor ni problem zamenjat, bolj je važno, da je to pravilno narejeno, in jaz bi to zaupal samo tistim, ki imajo reference za tak posel. Avto prodaj in si kupi primernega, ker boš ceneje prišel, do močnejšega avtomobila. Pa saj veš...
Odgovori