Zavarovanje avtomobila in "nezavarovan" odbija&

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
M-XXXX

Odgovor Napisal/-a M-XXXX »

Vem da sem imel srečo. Definitivno bo AS še naprej :lol:

Aha, potem kljuke ni treba homologirat, kaj pa v tem primeru športni spoiler (zadnji odbijač). Zadeva je originalno Renaultova.
Laguna Coupe GT
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Čisto nič originalnega ti in potrebno homologirat, ker to vse kar lahko kupiš na reno servisu ima homologacijo za tvoje vozilo.

Edino točno ne vem za vpis. Po moje bi mogel isto vpisat, kot za kljuko, če bi hotel bit 100% brez skrbi. Ampak mislim, da policaji za original opremo ne težijo in nimajo kaj težit. Drugače bi jim lahko povedal, naj preverijo na servisu, ampak za to moreš sam poskrbeti, zato po moje moreš vpisat.

Ampak za original se preveč ne sekiraj...jaz se nebi. Drugače je vsa ta original oprema predraga za moje pojme...marsikomu se ne splača ;)
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

MasTTer napisal/-a:Čisto nič originalnega ti in potrebno homologirat, ker to vse kar lahko kupiš na reno servisu ima homologacijo za tvoje vozilo.

Edino točno ne vem za vpis. Po moje bi mogel isto vpisat, kot za kljuko, če bi hotel bit 100% brez skrbi. Ampak mislim, da policaji za original opremo ne težijo in nimajo kaj težit. Drugače bi jim lahko povedal, naj preverijo na servisu, ampak za to moreš sam poskrbeti, zato po moje moreš vpisat.

Ampak za original se preveč ne sekiraj...jaz se nebi. Drugače je vsa ta original oprema predraga za moje pojme...marsikomu se ne splača ;)
Vsako predelavo, dodelavo moraš vpisati v homologacijski karton. Za to pa potrebuješ izjavo o skladnosti (ni problema, saj si bodykit kupil kot originalno dodatno opremo in si dobil papirje zraven) in potrdilo o strokovni vgradnji (izda tisti ki je montiral, zato imaš z DIY lahko problem). Isto velja za kljuko, temnjena stekla. Lahko pa vpišeš več predelav naenkrat.
Lahko to storiš tudí na AH Real v LJ in Kranju (Remont) na Laborah, kjer izvajajo tehnične preglede.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
morph

Odgovor Napisal/-a morph »

mislim pa da je to potrebno vseeno plačati
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Glede potrdila o strokovni gradnji se ne sekiraj. Greš na svoj servis, odneseš ta obrazec, ti podpiše, pečat gor vdari in je to to. Papirje pa tak dobiš zraven delov.

Tu mislim, da ne komplicirajo, ker je to le vpis in ne homologacija. Pozanimaj se pri svojem servisu, če ti to vse oni uredijo. Po moje bi ti mogli, če pri njih kupiš avto in opremo, naredit to uslugico.

Plačat pa moreš vpis... nič ni zastonj :wink:

Drugače pa upam, da čim prej pride k nam zakon o teh E kodah in, da se takrat poenostavi ta zakomplicirana in draga procedura. Balkan je balkan in mi smo del njega še :lol:
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

morph napisal/-a:mislim pa da je to potrebno vseeno plačati
Lahko združiš več predelav v en vpis (pregled) in plačaš enkrat.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori