Na 14-dnevni test sem dobil BMW 118dA, pa bi rad delil izkušnje, ki sem jih doslej nabral. Z izjemo nekaj starejših vozil BMW je to prvo novejše, ki sem ga dobil v roke za dalj časa. Že prvi vtis je bil zelo dober, po štirih preživetih dneh s sprva (vsaj meni) povsem nevšečnim malčkom sem se na bavarca že tako navadil, da kar z grozo čakam dan, ko ga bom moral vrniti v avtohišo. Zadeva ima 143 iskrih konjičkov in avtomatski menjalnik, do katerega sem bil vedno nekoliko sumničav, ker drugače zelo rad vihtim šalthebl - toda ... Po petih preživetih minutah z avtomatom bi ga najraje kar zamenjal za ročni menjalnik. Zadeva ima kickdown funkcijo in pospeši, ko je treba, če mu še vedno ne zaupaš povsem, pa je še možnost sekvenčnega pretikanja, sicer pa razvaja, ko ti je do laganega kruzanja. Kot dodatno opremo ima še xenonske žaromete, ki ponoči cesto res izdatno osvetlijo - razlika v primerjavi s halogenkami (tudi nightbreakercami) je očitna. Sam volan je mehek, vendar ponuja veliko informacij, podvozje pa je nekoliko trše, kompaktno kot šus, a vendar presenetljivo udobno. Luknje in neravnine požira kot za stavo in glede na to, da ima celo nekaj centi manjšo medosno razdaljo kot najin megane karavan, mu moram tu res dati same pohvale. Ker gre vseeno za izdelek nemške šole, sem pričakoval, da bo podvozje trdo, in sicer do te mere, da bi me motilo. Pa ni. Zadeva preprosto lepo leži na cesti in nikoli ne sili iz začrtane smeri. Zvočna izolacija je odlična, sami materiali v notranjosti pa res vrhunski. Nekoč sem se spraševal, zakaj ljudje odštejejo po 20 in 30 tisoč evrov za avto. Ali je res taka razlika? In zdaj vidim iz prve roke, da je. Seveda je res, da to ni avto za mase (tale stane z dodatno opremo nekaj čez 26k) ali družine (zadnja klop je bolj ali manj samo za odlaganje, ker štirje odrasli ljudje v tem avtu daljše poti ne bi zdržali), vendar je kot nalašč za drugi avto premožne družine ali konec koncev avto za dva, ki nista ravno na minimalcu. Za naju je prav tako premajhen, zato po res enkratni izkušnji po malem pogledujem po rabljenih 3-kah touring. Motor je namreč odličen - prožen, poskočen, varčen (3000 obratov pri 160 in poraba 5,5 ;D). Spodaj pa še nekaj nočnih fotk.