Espace - (pre)velika poraba?
Espace - (pre)velika poraba?
Pozdravljeni,
zdi se mi, da je naš novi Espace 2.0 dci 150KM
malce preveč žejen. Po podatkih proizvajalca naj bi bila poraba
Mestna vožnja (l/100km) 9,1
Izvenmestna vožnja (l/100km) 6,3
Kombinirana vožnja (l/100km) 7,2.
Po podatkih iz spritmonitor.de naj bi se poraba gibla okrog 8l.
Jaz pa ga s še tako "lahko" nogo zelo težko spravim pod 10l.
Sicer dizle vozim že 6 let, po ca 30k km +. Prejšnji enoprostorec (2.0 tdci, 140KM, 1,7 tone) nam je kuril v povprečju 7l max.
Je to za Espace normalno?
tnx,
g
Sicer dizle vozim že 6 let, po ca 30k km +. Prejšnji enoprostorec (2.0 tdci, 140KM, 1,7 tone) nam je kuril v povprečju 7l max.
tnx,
g
Ampak vseeno 10L/100km po mojem NI ok. Zdej če bi se drajsal po mestu dosti pa to potem verjetno. Predvidevam da ima režim vožnje enak kot na prejšnjem avtu.
Giorgi kater avto ste prej imeli? Predvidevam da Forda, samo v račun mi ne gre katerega ker se teža ne ujame.
Espace glede na 2toni mase in 150KM bi pomoje njemu moral pit tam okol 7.5-8.5.
Za info - ta motor v xtrailu in koleosu preverjeno pije 8.5.
Giorgi kater avto ste prej imeli? Predvidevam da Forda, samo v račun mi ne gre katerega ker se teža ne ujame.
Re: Espace - (pre)velika poraba?
¸giorgi napisal/-a:Pozdravljeni,
tnx,
g
to je pa mal previsoka poraba.....kar zelo previsoka!!!
4x4 pogon, spredaj je škatlast med tem ko je espace špičast, višji je. V bistvu bi morala po logiki bit manjša poraba. Meni se poraba glede na številke, ki jih je dosegal pri prejšnem avtu previsoka in bi se morala gibat okoli 8. Edino če je spremenil režim vožnje in se več vozi po mestu z neogretim motorjem - potem je pesem in zgodba popolnoma drugačna....umlinar napisal/-a:Aless8 ce v xtrailu pije 8.5, zakaj pol neb v espacu pila 10??? kje je logika?
Že dve leti vozim točno takega espaca in ti iz lastnih izkušenj lahko povem, da je to normalna poraba pozimi, sploh če delaš kratke relacije, motor pustiš teči na mestu in se ti je najbrž še regeneriral fap filter. Vrtenje koles v prazno v snegu in regeneracija filtra porabo nenormalno povečata. Pazi da filtra ne zabiješ, ker ti bo napisal check injection in motor bo ugasnil. Večkrat se zapelji na AC in ga v 4 in 5 prestavi pritisni, samo ne potem takoj ugasnitmotorja.
lp
lp
Prej smo imeli S-maxa in je bila poraba pod 7l. Če smo šli na KRK in nazaj (2x180km) je ob polno naloženem avtu poraba padla tudi na 6l.Aless8 napisal/-a:Ampak vseeno 10L/100km po mojem NI ok. Zdej če bi se drajsal po mestu dosti pa to potem verjetno. Predvidevam da ima režim vožnje enak kot na prejšnjem avtu.
je pa s-max 100kg lažji (1795 vs 1690kg).
omenjena poraba (10l) za Espacea pa je za ca 50% AC in 50% vožnje po regionalni cesti, mestne vožnje praktično nič.
No kakorkoli se obrča, 10konjev več in 100kg več proti s-maxu recimo, ne doprinese 3 litre večje porabe. Mislim da je poraba vseeno previsoka.
Giorgi, povej še koliko km ponavadi naredite na eno furo - AC ali pa regionalka oz. oboje skupaj. Je to krajša relacija ali daljša?
Predvidevam da je daljša relacija na furo - glede na porbo S-maxa in to, da se Fordovi dizli ogrevajo tako dolgo, da pride skoraj prej poletje preden se motor ogreje.
Giorgi, povej še koliko km ponavadi naredite na eno furo - AC ali pa regionalka oz. oboje skupaj. Je to krajša relacija ali daljša?
Predvidevam da je daljša relacija na furo - glede na porbo S-maxa in to, da se Fordovi dizli ogrevajo tako dolgo, da pride skoraj prej poletje preden se motor ogreje.
nazadnje sem se peljal LJ-kranjska gora-LJ in sem skoraj živčni zlom fasu, ko sem gledal trenutno porabo. gas skoraj spustiš pa še vedno kaže porabo 8-9 l. povprečna pa komaj kaj pod 10l.Aless8 napisal/-a:No kakorkoli se obrča, 10konjev več in 100kg več proti s-maxu recimo, ne doprinese 3 litre večje porabe. Mislim da je poraba vseeno previsoka.
to je več kot 50% višja poraba kot pri s-maxu, pri katerem se nisem oziral kaj preveč oziral na način vožnje.
Čipanje je idiotsko in pomeni nepoznavanje konstrukcije modernega dizeljna. Nabildani od fabrike imajo drugačne vijake na blajercah in drugačno obliko kovanih blajerc, oglej si na Sport straneh, kaj se ponuja po dimenom "Forged", tudi vztrajnik je prirejen na mejno vrednost navora, ki jo s tem prebiješ in si narediš cca 1500€ dodatnih stroškov za Sachs X-tend kpl. sklopko in ustrezen vztrajnik. Vsi sodobni dizeljni žrejo 20% več zaradi čistega izpuha in večjega izkoristka motorja, ki pa ga vozniki nimamo kaj dosti rabiti, bo pa enkrat pomembno pri registraciji in stopnji Euro 1,2,3,4,5. Citroen 1,6 HDI ima enako porabo ob zdravi moški vožnji, ne pa mrtvoud šparovcev. Zračunaj letni prihranek na mrtvoudnost in retardiranost, pa boš vse videl, ponosa pa ne prodamo za en liter nafte.
1. ne mors primerjat forda in renaulta. potem takem in en in drug zreta u picku mater prevec, ker volkswagnov sharan pije 6 litrov na relaciji. vredi?
2. 2.0dci je pozresna masina ze v laguni! v povprecju po prebiranju foruma ni se ker prisel pod 7l z ahtanjem, zakaj pol espace neb mogu v zimskem cajtu 10l zret, pa ma 2 tone???
3. aerodinamika espaca ni nic bolsa od Xtraila, xtrail ima 1.640kg, espas pa 210 kil vec. poleg tega da ma mnogo vec placa za kramo, in ce nameces par kufrov v gepek, poln avto ludi...ma avto pa 2,2 tone
10 litrov velik? NE!
2. 2.0dci je pozresna masina ze v laguni! v povprecju po prebiranju foruma ni se ker prisel pod 7l z ahtanjem, zakaj pol espace neb mogu v zimskem cajtu 10l zret, pa ma 2 tone???
3. aerodinamika espaca ni nic bolsa od Xtraila, xtrail ima 1.640kg, espas pa 210 kil vec. poleg tega da ma mnogo vec placa za kramo, in ce nameces par kufrov v gepek, poln avto ludi...ma avto pa 2,2 tone
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?