felge - nasvet
Lahko zmontiraš pri popoldancu/kolegu,potrdilo ti pa izda en,ki ima ˝obrt˝ prijavljenokmetek napisal/-a:Lej, vsak ki ima doma avtomehanično delavnico (s.p., d.o.o.,....) ti jih lahko montira in ti napiše potrdilo, ki ga rabiš za homologacijo. Sam nekje računajo več, drugje pa manj, dnar je tvoj, odločitev pa tud
Torej da si sposodim temo, mam podobn problem kot dci.
Mam cliota lll prvi model in mam homologirane 185/60/15 in 185/65/15.
Zj rad bi pa dal gor 16'' feltne najrajš original od cliota. Pa me zanima če se bo dalo to homologirat in še če so dovoljene 195/55/16 ker so precej cenejše kot 195/50/16 kar so na originalnih feltnah.
hvala in LP
Mam cliota lll prvi model in mam homologirane 185/60/15 in 185/65/15.
Zj rad bi pa dal gor 16'' feltne najrajš original od cliota. Pa me zanima če se bo dalo to homologirat in še če so dovoljene 195/55/16 ker so precej cenejše kot 195/50/16 kar so na originalnih feltnah.
hvala in LP
Kolikor jaz vem, original stvari ni potrebno homologirat, saj ravno zato so originalne (prav zato ni TUV-a?).
Homologirat oz. le vpisat moreš v kartonček večje dimnezije gume. Pa še to ti ni potrebno kolikor vem, če je med vpisanim in željenim dimenzijam razlika le v 1 dimenziji. Sepravi vpisan je dimenzija 185/50 gor pa boš dal 195/55.
V tvojem primeru je v bistvu ena cola razlike. Po moje greš samo to vpisat v homolomo kartonček in je zadeva urejena (seveda pnevmatika ne sme štrleti ven iz blatnikov najbolj to gledajo.). Pokliči na LPP in vprašaj.
Saj na originalnih platiščih je renojev znak gor in vse stvari.
Homologirat oz. le vpisat moreš v kartonček večje dimnezije gume. Pa še to ti ni potrebno kolikor vem, če je med vpisanim in željenim dimenzijam razlika le v 1 dimenziji. Sepravi vpisan je dimenzija 185/50 gor pa boš dal 195/55.
V tvojem primeru je v bistvu ena cola razlike. Po moje greš samo to vpisat v homolomo kartonček in je zadeva urejena (seveda pnevmatika ne sme štrleti ven iz blatnikov najbolj to gledajo.). Pokliči na LPP in vprašaj.
Saj na originalnih platiščih je renojev znak gor in vse stvari.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Glede homologacije sem se jst lani pozanimal, kako gre, in dobil sledeč odgovor s strani LPP-ja:
Če na kratko povzamem (kar velja na LPP-ju). Ujemat se more vsaj pri dimenziji gum, colaži in širini platišča ter ET-ju.Homologacijo za dimenzijo pnevmatik (in platišč) se lahko uredi na dva načina:
- ali si pridobimo potrdilo s strani tehnične službe pooblaščenega zastopnika za Opel, da so te dimenzije zajete tudi v tipski homologaciji za vaše vozilo
- ali pa si iz interneta natisnemo certifikat ("gutachten") za platišča (proizvajalec platišč ni važen) iz katerega je razvidno, da je ta dimenzija platišč in pnevmatik ustrezna za vaše vozilo (npr: http://felgenanprobe.alutec.de/default.aspx)
Pri slednjem načinu je pomembno, da se vse dimenzije platišča in pnevmatike ujemajo z navedenimi v certifikatu ali v potrdilu, in da platišča in pnevmatike ne gledajo izven blatnikov.
V kolikor si priskrbimoi potrdilo s strani tehnične službe pooblaščenega zastopnika za Opel, je potrebno opozoriti, da morajo obvezno navesti samo dimenzije, katere so bile zajete ob pridobivanju tipske homologacije.
Eno ali drugo - se nato z vozilom in nameščenimi platišči in pnevmatikami zglasimo tam, kjer opravijo pregled vozila (LPP), pregledajo dokumentacijo in v kolikor vse ustreza, nato naknadno pošljejo homologacijo z vpisano dimenzijo po pošti na dom.
P.S.: Ta primer homologacije zagotovo velja na LPP-ju. Ali velja tud na RTI-ju in drugje isto, pa se je treba pozanimat pri njih.
fora je v tem, "interes proizvajalca" ker oni želijo v osnovi prodat avto s čimveč opcijami, in te potem štrafnejo tle, če kupiš avto z manj opreme in ti seveda nič ne homologirajo razen tega kar si kupil.
To se je meni zgodilo, in imam v homologacijski kartonček vpisan samo en tip platišč in pnevmatik 15", ker imam opremo expression. Če bi pa dokupil opcijo 16" lite feltne bi moral vzet opremo dynamique, in bi v homologaciji vse to že lepo pisalo.
Homologacija neke dodatne opreme na avtu je samo formalnost, da nekdo, ki je certificiran s strani ministrstva za notranje zadeve ugotovi, ali je ta oprema pravilno vgrajena/montirana ter, da ti plačaš to preverjanje. Seveda moraš pa imeti certifikat, s katerim utemeljuješ/dokazuješ, da je ta dodatna oprema skladna z modelom/tipom tvojega avtomobila IN!...normativi in standardi, to je v certifikatu...., ta certifikat ti pa mora zagotovit proizvajalec dodatne opreme, ki jo vgrajuješ/montiraš.
PS: O kakšni izjavi ti to pišeš in na kaj se nanaša? misliš homologacijski kartonček?, potem je to kar sem zgoraj napisal.
To se je meni zgodilo, in imam v homologacijski kartonček vpisan samo en tip platišč in pnevmatik 15", ker imam opremo expression. Če bi pa dokupil opcijo 16" lite feltne bi moral vzet opremo dynamique, in bi v homologaciji vse to že lepo pisalo.
Homologacija neke dodatne opreme na avtu je samo formalnost, da nekdo, ki je certificiran s strani ministrstva za notranje zadeve ugotovi, ali je ta oprema pravilno vgrajena/montirana ter, da ti plačaš to preverjanje. Seveda moraš pa imeti certifikat, s katerim utemeljuješ/dokazuješ, da je ta dodatna oprema skladna z modelom/tipom tvojega avtomobila IN!...normativi in standardi, to je v certifikatu...., ta certifikat ti pa mora zagotovit proizvajalec dodatne opreme, ki jo vgrajuješ/montiraš.
PS: O kakšni izjavi ti to pišeš in na kaj se nanaša? misliš homologacijski kartonček?, potem je to kar sem zgoraj napisal.
clio open, a noben TUV papir za tvojga Clia ne obstaja, da bi se ujemalo s tistimi podatki, ki sem jih v prejšnjem postu napisal?
Drgač pa ja, homologacija original feltn je ku**a - sem imel iste probleme lani in še zdj nisem dobil kartončka nazaj (ja, eno leto bo že od tega....). S TUV papirjem kr enih feltn se je ujemal praktično vse (širina in colaža feltn ter dimenzija pnevmatik), le ET ne (na katerega takrat nisem bil pozoren; feltne imam ET41, na papirjih pa ET40 - torej 1mm razlike), pa žal ni šlo čez. Ne drajsa mi pa tud nič na original podvozju.
Drgač pa ja, homologacija original feltn je ku**a - sem imel iste probleme lani in še zdj nisem dobil kartončka nazaj (ja, eno leto bo že od tega....). S TUV papirjem kr enih feltn se je ujemal praktično vse (širina in colaža feltn ter dimenzija pnevmatik), le ET ne (na katerega takrat nisem bil pozoren; feltne imam ET41, na papirjih pa ET40 - torej 1mm razlike), pa žal ni šlo čez. Ne drajsa mi pa tud nič na original podvozju.
Sej ma moj tut 260 diske spredi, zadi pa še bobne, razn če so kaj boljše čeljusti ali cilindri v kar pa dvomim.clio open napisal/-a:Jaz imam ta platišča in jih ne morem homologirati na clia III ph1 1.2 16V. Samo se trudim, nekaj bo šlo čez. Samo, ti imaš 1.4 16V - močnejši in kao boljše zavore, in bi znalo it čez. Ne vem pa, zakaj se*jejo, če imata tako 1.2 16V kot 1.2 tCe DV 260mm diske. Očitno jih nekaj pri zavorah matra.
Pa imaš kakšne papirje od teh originalnih ali kako si se to lotil?