Clio II 1.4 16v Billabong
Sej ravno to me zanima. Če obstajajo kake kopije original odbijačev in blatnikov. Ker če to ne obstaja se bom poleti zapeljal na Irsko in mi bojo tam zamenjali vse živo in mrtvo.
Gor je res vse ceneje čeprav misliš višji standard pa to. Pa malenkost se tudi bolj potrudijo kot naši "mojstri".
Original luči z lečo so že prodane kolikor vem in se v to po vsej vrjetnosti ne bom spuščal (škoda denarja in živcev)
Bom pa šel ju3 ko bom na šihtu še v Herkulesa vprašat kaj mi on ponuja. Tko da potem javim če se da pri njih kaj dobiti.
LP Flash
Original luči z lečo so že prodane kolikor vem in se v to po vsej vrjetnosti ne bom spuščal (škoda denarja in živcev)
Bom pa šel ju3 ko bom na šihtu še v Herkulesa vprašat kaj mi on ponuja. Tko da potem javim če se da pri njih kaj dobiti.
LP Flash
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
No sej bomo nardil računico.
Ker za 400€ dobim na Irskem zelo dober body kit in če ne bo drugega bom tja peljal in naj naredijo.
Zdj trenutno zbiram samo predloge in glede na to da vsi odsvetujete predelavo na RS look (predvsem lastniki RS ov) se mal bojite da bi 1.4 16v boljše zgledal od RS-a (šala). Se vedno bolj nagibam na body kit kateri vsebuje tudi poširjene prednje blatnike.
LP Flash
Ker za 400€ dobim na Irskem zelo dober body kit in če ne bo drugega bom tja peljal in naj naredijo.
Zdj trenutno zbiram samo predloge in glede na to da vsi odsvetujete predelavo na RS look (predvsem lastniki RS ov) se mal bojite da bi 1.4 16v boljše zgledal od RS-a (šala). Se vedno bolj nagibam na body kit kateri vsebuje tudi poširjene prednje blatnike.
LP Flash
Če želiš da avto zgleda kot RS, pol ok, samo kar ti hočejo drugi dopovedat je to, da če boš ti recimo za te predelave dal 1500€, jih dodaš še 500€, prodaš svojega in si kupiš čist tapravga RS-a
Z motorjem, podvozjem, zavorami, opremo, VSEM!
Če ti gre pa samo za videz, pol pa tko k pravš, mal pogledat britanijo, bo vsaj lep izlet in na koncu complete makeover.
P.S.: Zakaj ti (med drugim) lastniki RS-ov priporočajo nakup le-tega? Ker ko te bo po ovinkih ali ravnini nascal en z recimo Vti-jem, bojo vsi hondaši imeli višji ego, kao: "Ti RS-i so res ena jajca, to nikamr ne gre!" In posledično ker imajo višji ego, se sfukani Vti-ji prodajajo za take dnarje, da si lahko kupiš za enak dnar RS-a, ventilarji so pa "samo" 2-3x dražji od navadnih 1.2 cliov tega letnika in to je žalostno (če si renojevc po duši)
Če ti gre pa samo za videz, pol pa tko k pravš, mal pogledat britanijo, bo vsaj lep izlet in na koncu complete makeover.
P.S.: Zakaj ti (med drugim) lastniki RS-ov priporočajo nakup le-tega? Ker ko te bo po ovinkih ali ravnini nascal en z recimo Vti-jem, bojo vsi hondaši imeli višji ego, kao: "Ti RS-i so res ena jajca, to nikamr ne gre!" In posledično ker imajo višji ego, se sfukani Vti-ji prodajajo za take dnarje, da si lahko kupiš za enak dnar RS-a, ventilarji so pa "samo" 2-3x dražji od navadnih 1.2 cliov tega letnika in to je žalostno (če si renojevc po duši)
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Hm da si omislim RS-a. Se vozim vsak dan Kr-Lj 35-40km v eno smer. Pol pa mal preračunajte stroške če bi mel RS-a. Dokler delam v Ljubljani je to NO GO. Edino če si bom mogoče omislil RS-a samo za izlete itd. Samo tukaj pa spet nastane problem (GARAŽA), ki jo je v Kranju zelo težko dobiti saj jo iščem že zelo dolgo. Da bi jo imel nekaj km od mojega doma tudi ne gre. Ga potem rajši k staršem vozim ki so malo iz Kranja doma. Upam da sem razložil kaj me muči in zakaj ne RS-a ampak samo RS-look
LP Flash
PS. Na Irsko ali Veliko Britanijo mi ni problem iti saj grem tako ali tako vsako leto saj ima moja punca tam sestro in sva vsako leto tam. Da bi me pa en z VTI-jam nascal se pa vedno dogaja, ker tudi nisem tak voznik da bi ga stiskal v maloro in izkazoval kaj moj avto zmore. Ajd ne rečem sej ga stisnem ampak poredko na AC. Meni je bolj za styling kot performance.
LP Flash
PS. Na Irsko ali Veliko Britanijo mi ni problem iti saj grem tako ali tako vsako leto saj ima moja punca tam sestro in sva vsako leto tam. Da bi me pa en z VTI-jam nascal se pa vedno dogaja, ker tudi nisem tak voznik da bi ga stiskal v maloro in izkazoval kaj moj avto zmore. Ajd ne rečem sej ga stisnem ampak poredko na AC. Meni je bolj za styling kot performance.
Ja če se vozim na polno kuri povprečno 7,5
Mani pa kuri od 5,5 - 6,5 tko da proti RS-u je razlika ogromna. In sicer je to 2-3 litre na dan kar je pa ogromno na mesec. Poleg tega če nekaj crkne na 1.4 16v je strošek 5x manjši kot pa če ista stvar crkne na RS-u. Vem ker sm se letos septembra na Remontu menil da bi kupil RS-a 2007l in mi je kolega prodajalec odsvetoval glede na relacijo kje delam.
LP Flash
Mani pa kuri od 5,5 - 6,5 tko da proti RS-u je razlika ogromna. In sicer je to 2-3 litre na dan kar je pa ogromno na mesec. Poleg tega če nekaj crkne na 1.4 16v je strošek 5x manjši kot pa če ista stvar crkne na RS-u. Vem ker sm se letos septembra na Remontu menil da bi kupil RS-a 2007l in mi je kolega prodajalec odsvetoval glede na relacijo kje delam.
LP Flash
Ponovno se je nekaj dogajalo na avtu. In sicer naredili smo veliki servis.
Pri 73500km se je menjalo sledeče:
-Zobati jermen garnitura (zobati jermen, šponar, rolica)
-Vodna pumpa
-Mikro jermen (šponarja nisem menjal, ker za preventivo ne dam 100€ bom ga menjal ko crkne, če crkne)
-Filter olja
-Olje Elf Excelium NF 5W-40 (5l)
-Filter zraka
-Bencinski filter
-Svečke Champion (Bomo videli kako se obnesejo proti NGK, ki so bile notri)
Filter kabine se je menjal v novembru tako da ga sedaj nisem menjal. Takrat se je tudi polnila klima.
Moral sem zamenjati tudi:
-Prednje zavorne ploščice
-Nosilec motorja zadnji (sem olajšal avto za cca 0,5kg ker je sedaj aluminijast)
Menjati potrebno še:
-Manšete na desni polosovini. Je izgleda en kamenček priletel notri in je majhna luknjica v njej. Sem jo komaj opazil
-Levi zadnji amortizer. Katere priporočate (monroe ali kaj drugega)
Verjetno pa sedaj ko se bo menjalo amortizerje, ker bom menjal vse 4, ker so malo trdi in je avto nestabilen čez naše prelepe ceste sem imel namen še menjati vzmeti z H&R -30mm. Ali priporočate še kakšne druge.
Tukaj je pa še malo slikc od materiala.
Aja pa še ko smo vzeli vodno pumpo ven nam ni bilo čisto jasno zakaj je taka:

http://www.shrani.si/f/1m/E5/2vTVCZbE/18012011556.jpg
Potem pa smo le v samem bloku motorja našli še tole. Mislim ohišju vodne pumpe na bloku motorja

http://www.shrani.si/f/2X/w4/2RhZT5FF/18012011557.jpg
To je bil vrjetno vzrok da je motor laufal kot da je DCI.

http://www.shrani.si/f/1t/hm/3LObT00A/hpim5610.jpg
Pri 73500km se je menjalo sledeče:
-Zobati jermen garnitura (zobati jermen, šponar, rolica)
-Vodna pumpa
-Mikro jermen (šponarja nisem menjal, ker za preventivo ne dam 100€ bom ga menjal ko crkne, če crkne)
-Filter olja
-Olje Elf Excelium NF 5W-40 (5l)
-Filter zraka
-Bencinski filter
-Svečke Champion (Bomo videli kako se obnesejo proti NGK, ki so bile notri)
Filter kabine se je menjal v novembru tako da ga sedaj nisem menjal. Takrat se je tudi polnila klima.
Moral sem zamenjati tudi:
-Prednje zavorne ploščice
-Nosilec motorja zadnji (sem olajšal avto za cca 0,5kg ker je sedaj aluminijast)
Menjati potrebno še:
-Manšete na desni polosovini. Je izgleda en kamenček priletel notri in je majhna luknjica v njej. Sem jo komaj opazil
-Levi zadnji amortizer. Katere priporočate (monroe ali kaj drugega)
Verjetno pa sedaj ko se bo menjalo amortizerje, ker bom menjal vse 4, ker so malo trdi in je avto nestabilen čez naše prelepe ceste sem imel namen še menjati vzmeti z H&R -30mm. Ali priporočate še kakšne druge.
Tukaj je pa še malo slikc od materiala.
Aja pa še ko smo vzeli vodno pumpo ven nam ni bilo čisto jasno zakaj je taka:

http://www.shrani.si/f/1m/E5/2vTVCZbE/18012011556.jpg
Potem pa smo le v samem bloku motorja našli še tole. Mislim ohišju vodne pumpe na bloku motorja

http://www.shrani.si/f/2X/w4/2RhZT5FF/18012011557.jpg
To je bil vrjetno vzrok da je motor laufal kot da je DCI.

http://www.shrani.si/f/1t/hm/3LObT00A/hpim5610.jpg
Pa smo ponovno nekaj menjali. Dosedanji radio JVC je zamenjal novi model Pioneer-ja DEH-9300SD. Do sedaj ga imam 2 dni in se mi zdi da je zlo dober. Se bo pokazalo, ko zvežem komplet sistem je malo mrzlo pa se mi ne da.
Še nekaj slikic nove pridobitve

http://www.shrani.si/f/1I/T/DvqBIm2/05022011570.jpg

http://www.shrani.si/f/1J/Hl/5Jh5sab/05022011572.jpg
Slikano ponoči pa še s telefonom tako da se opravičujem za slabše slike.
LP Flash
Še nekaj slikic nove pridobitve

http://www.shrani.si/f/1I/T/DvqBIm2/05022011570.jpg

http://www.shrani.si/f/1J/Hl/5Jh5sab/05022011572.jpg
Slikano ponoči pa še s telefonom tako da se opravičujem za slabše slike.
LP Flash