kako se pa štela tiste nastavljive fedre? dvigneš pokrov motorja in štelaš, ali moraš avto na klocne in se uležeš na rolko? ali to na gumb prtisneš? ob ročni zavori
felge - nasvet
sej zato pa vprašam, ker ne vem kakšne izvedbe je. Sej v tej smeri razmišljam. Iskušnje Vas, forumašev mi prav pridejo.
Znižal sem presek gume, jo razširil, zdej pa še razmišljam o tršem vzmetenju in nižanju avta. Kolk je na videz znižan tale "moder" GT k je na sliki s thomason TN1 felgami na začetku te teme.
40mm?
Mal sm pogledu spletnostran H&R, bi kr mel te fedre, sam...plužt sneg pa ni glih fajn, pozimi bom omejen, ali ni take krize?, ma kdo spuščen avto za 40mm? kolk je to kej pozim hudo?
najbol na izi je avto dvignt ko s emena sezona, sam to je pa tistga jurja z aplačat...nevem..., ker še nikol tega nism mel na avtu, vaše izkušnje mi bi prav prišle.
Znižal sem presek gume, jo razširil, zdej pa še razmišljam o tršem vzmetenju in nižanju avta. Kolk je na videz znižan tale "moder" GT k je na sliki s thomason TN1 felgami na začetku te teme.
40mm?
Mal sm pogledu spletnostran H&R, bi kr mel te fedre, sam...plužt sneg pa ni glih fajn, pozimi bom omejen, ali ni take krize?, ma kdo spuščen avto za 40mm? kolk je to kej pozim hudo?
najbol na izi je avto dvignt ko s emena sezona, sam to je pa tistga jurja z aplačat...nevem..., ker še nikol tega nism mel na avtu, vaše izkušnje mi bi prav prišle.
Taprvi je kar fajn v podnu zabit in s takim avtom se meni vozit ni glih užitek, ker je trdo in to precej. Sem se že peljal v parih avtih ki imajo gume do blatnika in to ni zame, nabijanje v hrbet na vsaki majhni neravnini.
Clio ki je spuščen ene 3cm, zgleda tako kot bi mogu že serijski, sicer ne vem koliko točno je nižji GT, ampak nekaj je in kar v redu zgleda.
Kaj tolk komplicirate zarad tega snega ne zastopim glih?
V naših koncih imamo kar precej snega in ne vem kaj je problem se vozit s spuščenim avtom? Zarad same višine ne vidim problema, itak stalno plužijo in ga več kot 15cm ni nikoli, če boš pa z odbijačem malo ril po snegu pa tud ne bo stran odletu kar tako. Zna pa bit drugo, vsak ki ima v poden zabit avto ima tudi posledično trdo vzmetenje in široke gume, to pa je kriza za vozit v snegu, sploh če je avto lahek.
Drugače pa, če si vzel širše gume in imaš manjši % višine, še ne pomeni da je sama guma nižja. Npr.: pri 185/55 je višina gume 101, enako pri 225/45, pa je 4cm širša guma
Clio ki je spuščen ene 3cm, zgleda tako kot bi mogu že serijski, sicer ne vem koliko točno je nižji GT, ampak nekaj je in kar v redu zgleda.
Kaj tolk komplicirate zarad tega snega ne zastopim glih?
Drugače pa, če si vzel širše gume in imaš manjši % višine, še ne pomeni da je sama guma nižja. Npr.: pri 185/55 je višina gume 101, enako pri 225/45, pa je 4cm širša guma
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Bom vidu.., nebom se zaletaval v sneg niti v te fedre
...
bom vidu, kako se bo avto obnašal za moj občutek v original stanju + lite feltne itd...potem pa fedri, če mi bi pasalo kej znižat. mislm, da majo Clio III solidno vzmetenje, sem se parkat pelal. Je pa to odvisno od voznika, kako dojema feedback podlage oz. stanje avta med vožnjo.
Sem vozil Pežo307 pa sploh nisem mel občutka po čem vozim - mehak avto...upam da Clio III ni tak, ker pol takoj fedre menam!
bom vidu, kako se bo avto obnašal za moj občutek v original stanju + lite feltne itd...potem pa fedri, če mi bi pasalo kej znižat. mislm, da majo Clio III solidno vzmetenje, sem se parkat pelal. Je pa to odvisno od voznika, kako dojema feedback podlage oz. stanje avta med vožnjo.
Sem vozil Pežo307 pa sploh nisem mel občutka po čem vozim - mehak avto...upam da Clio III ni tak, ker pol takoj fedre menam!
se pravi felge boš 16" nabavu pol?
prvo daj felge gor pa boš pol vidu, kako bo avto zgledu z 16". kolk bo kej visok/nizek. pol pa če ti ne bo všeč višina pa ene fedre kup, ki ti znižajo avto za 30mm bo čist dovolj. vsaj za moj okus
prvo daj felge gor pa boš pol vidu, kako bo avto zgledu z 16". kolk bo kej visok/nizek. pol pa če ti ne bo všeč višina pa ene fedre kup, ki ti znižajo avto za 30mm bo čist dovolj. vsaj za moj okus
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
jst že drugo leto komi čakam 15. marec.dci napisal/-a:ja, 16col. Sej v tej smeri sem razmišljal.
Sej.., do 15.03.2011 je še nakaj časa, zate pa "vem!", da si že nastavu opomnik, da ne pozabš letni komplet montirat
![]()
![]()
mislm..kdo si je to zimo zmislu...ane
lani sem pozimi felge nabavil
najbrž bom še druge distančnike dal gor. zadaj mi 20mm ni več dost
se bolj nagibam na 22mm
bom videl, ko bo komplet gor spomladi
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
hehe, ti pa maš veselja s temi felgami. Kakšne si pa lani kupil?, in kaj boš zdej znjimi?, za en avto maš 2 kompleta alu felg? Pa to si lahko že zdej zmontiraš, da vidš kako zgleda, pa tudi nas razveseliš
, je pa res zunaj mrzlo, ampak tak entuziast, kot si ti, premaga vsak mraz 
tole sm najdu:
http://www.youtube.com/watch?v=5ayZ7vty ... re=related
mislm, da bo moj take barve. Te barve na monitorjih nikol ne zgledajo realne.
tole sm najdu:
http://www.youtube.com/watch?v=5ayZ7vty ... re=related
mislm, da bo moj take barve. Te barve na monitorjih nikol ne zgledajo realne.
Na občutek na volanu dost vpliva tudi širina gum in sam ET oz. distančniki, če širša je guma in če bolj je ven, več se bo čutilo na volanu, ker bo večja sila in "navor" na os, posledično tudi na volanu. So pa tudi minusi pri tem.
Recimo Yaris je katastrofa kar se tega tiče, spustiš volan in sploh ne trza ko greš čez luknje, v snegu čisto nobenega občutka kaj se spredaj dogaja, je pa volan zanimivo precej trd, precej bolj kot pri Clio-tu.
Nos, če ti na ET36+22mm distančnikih 195/50 guma ne bo drgnila zadaj,
Recimo Yaris je katastrofa kar se tega tiče, spustiš volan in sploh ne trza ko greš čez luknje, v snegu čisto nobenega občutka kaj se spredaj dogaja, je pa volan zanimivo precej trd, precej bolj kot pri Clio-tu.
Nos, če ti na ET36+22mm distančnikih 195/50 guma ne bo drgnila zadaj,
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Nimam testnih voženj:), jih pa nekaj poznam, ki jih imajo vsak dan
Nekoč, sta mimo mene šla "nebom pozabil, ker sem mami pomagal na vrtu delat:) in je blo fajn slišat kk je počl" dva testna "mislm da megana cupe", tadrugi tak kot ga ima schik. 1km od mene stran se je zgodilo..... testna vožnja se je končala tako, da je bil meganemamo na strehi v vodi. Mogoče se kdo od vas tega spomne.
Cesta čez Gorjance "prelaz Vahta" je nevarna, zato ker je več razlinih tipov asfalta. V nekatere ovinke gume držijo v nekatere pa "recimo" nič "ob dežju".
Baje so nekateri ovinki asfaltirani z dodatkom neke smole??? tako sem slišal, in tam guma res prime in voznika to zavede v ovinku ki je bil asfaltiran pred 30-mi leti.
Nekoč, sta mimo mene šla "nebom pozabil, ker sem mami pomagal na vrtu delat:) in je blo fajn slišat kk je počl" dva testna "mislm da megana cupe", tadrugi tak kot ga ima schik. 1km od mene stran se je zgodilo..... testna vožnja se je končala tako, da je bil meganemamo na strehi v vodi. Mogoče se kdo od vas tega spomne.
Cesta čez Gorjance "prelaz Vahta" je nevarna, zato ker je več razlinih tipov asfalta. V nekatere ovinke gume držijo v nekatere pa "recimo" nič "ob dežju".
Baje so nekateri ovinki asfaltirani z dodatkom neke smole??? tako sem slišal, in tam guma res prime in voznika to zavede v ovinku ki je bil asfaltiran pred 30-mi leti.