megane berline alu platišča

Vse o videzu avtomobila
Type-R

megane berline alu platišča

Odgovor Napisal/-a Type-R »

lep pozdrav.
imam megane berline l.09 in me zanima ce bi lahko dal 18 colske felne od megane rs gor, in kako je z homologacijo, ker je na kartončku samo do 17 cole. in pa zanima me kako je ze širino glede na to da so 18" dimenzije 225-40-18.
hvala za odgovor
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Lahko daš, samo potrebna bo homologacija. Zraven feltn moraš imeti tudi certifikat v katerem je razvidno da grejo lahko te feltne na tvoj avto s to dimenzijo gum kot si napisal.
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Papirji od original platišč so misija nemogoče.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
kupi
Kraj: Dobrepolje

Odgovor Napisal/-a kupi »

Sej ne rabš imet papirja od originalnih platišč :D Rabiš samo potrdilo od uvoznika, da te dimenzije gum ustrezajo tvojemu avtomobilu na originalnih platiščih, pa na LPP-ju sploh ne lezejo potem pod avto, ampak sam napišejo da je ok in greš :D
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

problem je še da imajo platiča od RS 5 vijakov. na tvojem jih je pa najbrš 4
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

Sem na meganu l.99 homologiral original Nervasport 17" in Lyra 16", tako da, da se.
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Type-R

mas 5 vijakov.
kje bi pa lahko dobil original felne od novega rs-a, verjetno v avtohisi ne?
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Liquid napisal/-a:Sem na meganu l.99 homologiral original Nervasport 17" in Lyra 16", tako da, da se.
Ja, ampak ne z original papirji.

Ti lahko homologiraš "aftermarket" 17" za katere dobiš ustrezne papirje, nato ša natakneš gor kar želiš (npr. nervasport).

Original pa žal no way. Me ne boš prepričal.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

kupi napisal/-a: Rabiš samo potrdilo od uvoznika, da te dimenzije gum ustrezajo tvojemu avtomobilu na originalnih platiščih, pa na LPP-ju sploh ne lezejo potem pod avto, ampak sam napišejo da je ok in greš :D
hehe ne bo čisto držalo. ja na lpp dejansk lezejo pod avto :wink: ko urediš papirje pri okencu, zapelješ avto v delavnico in tam ti mojster pogleda če use štima(firma, model, cole, širina, ET, dimenzija gum). saj meni je pogledal vse živo, vendar je use štimalo tako da je odobril.
tako da ne se preveč zanašat na to da pa na lppju ne bodo lezli pod avto :)
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

JaaN napisal/-a:
Liquid napisal/-a:Sem na meganu l.99 homologiral original Nervasport 17" in Lyra 16", tako da, da se.
Ja, ampak ne z original papirji.

Ti lahko homologiraš "aftermarket" 17" za katere dobiš ustrezne papirje, nato ša natakneš gor kar želiš (npr. nervasport).

Original pa žal no way. Me ne boš prepričal.
Nobenega ne prepričujem in pravim da se da po legalni poti. Pač, da se.

npr.: http://www.shrani.si/f/1p/YL/l5EdHfS/tuv1-001.jpg

Na lastno odgovornost seveda :wink:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
kupi
Kraj: Dobrepolje

Odgovor Napisal/-a kupi »

drejc88 napisal/-a:
kupi napisal/-a: Rabiš samo potrdilo od uvoznika, da te dimenzije gum ustrezajo tvojemu avtomobilu na originalnih platiščih, pa na LPP-ju sploh ne lezejo potem pod avto, ampak sam napišejo da je ok in greš :D
hehe ne bo čisto držalo. ja na lpp dejansk lezejo pod avto :wink: ko urediš papirje pri okencu, zapelješ avto v delavnico in tam ti mojster pogleda če use štima(firma, model, cole, širina, ET, dimenzija gum). saj meni je pogledal vse živo, vendar je use štimalo tako da je odobril.
Vem, vem, da zlo radi lezejo pod avto, če vse štima, samo pri meni ni nič lezel pod avto :D Ko je videl originalna platišča na avtomobilu, je rekel kaj sem sploh prišel na homologacijo :D Samo ziher je ziher pa da sem imel mir pred policaji :D
Uporabniški avatar
drejc88

kupi napisal/-a:
drejc88 napisal/-a:
Vem, vem, da zlo radi lezejo pod avto, če vse štima, samo pri meni ni nič lezel pod avto :D Ko je videl originalna platišča na avtomobilu, je rekel kaj sem sploh prišel na homologacijo :D Samo ziher je ziher pa da sem imel mir pred policaji :D
aha no pa se razumeva :) jaz sem površno prebral, in nisem vedel da misliš original platišča :wink:
Type-R

mene zanima koliko ima približno dimenzijo gum. felne so 19" cola. 19" verjetno nebi blo smiselno dajat gor ze zaradi masine 1.6 ne.
razmišlaj sem o 215/45R17, 225 bi verjetno ble peširoke ne!
Hvala za odgovor.

Slika
Uporabniški avatar
drejc88

če misliš gor devat 17", je bolje kupit 225 širino. dimenzija 225/45 je bistveno cenejša od 215/45 (hvala kolegom s foruma za opozorilo :wink: ) pa dvomim da bi preširoko izpadla guma, kar se pa tiče moči in porabe se ti pa 1cm ne bo tok poznal, kokr se ti bo poznala cena gum.
za moje pojme je očem in denarnici bol prijazna 225 širina :)
vendar poglej kako je s homologacijo....
Type-R

torej je bolse 225. Nevem kak je z širino ker v kartončku piše 205/50 R17, upam da 225 nebi bla preširoka.
Kaj pa če bi dal 18" bi se veliko poznalo na moči glede na to da je samo 110ps.
Odgovori