Avto ne vziga (bencinar) - senzor mrtve tocke??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Če si iz Ljubljane oz. okolice, je najbolje da naslednjič ko ti uspe zalaufat avto, pelješ avto k Modriju (uporabnik modriDIRKAC na forumu) prej mu še pošlji sporočilo da ti da številko in mu vse tole razloži. Sem skoraj 100% da bo znal poštimat zadevo!

Pa še to, katera lučka ti ne vgasne?

Slika

Sredinska čisto spodaj?
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

Da sveti lucka za meglenko je kriva slaba masa. Treba je odstranit zadnje luci in malo pobrusit konektorje, ker imajo slab stik in bo OK.
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Botticelli....

tole poglej.... :wink:

itak, da je končni konektor na štarterju... bela žička

Za tiste, ki bodo imeli podoben problem:

bela žička pri šipki za olje je priklopljena na štarter... malo se premrda ali pa zamenja konektor... stane 0.50€

sem prepričan d je to problem pri vžiganju, da ne vergla ;)
Uporabniški avatar
killah bee

ja logično, da ne ugasne... to je za blokado motorja.... naredi kot sem napisal... pri šipki za olje poišči beli žičko ki ima nek konektor gor... malo ga pocukaj ali celo iztakni in nazaj priklopi... avto bo vžgal... če ne pa zamenjat in 50 cent deal ;) :D
bossinho77
Kraj: Slovenia ( Bled)

Odgovor Napisal/-a bossinho77 »

Mam podoben problem, prebral sem tole temo ampak nikjer nisem zasledil pravega odgovora za mojo napako, pa vas bom prasou mal ce veste kaj bi blo lahko narobe. Mam cliota 1.6 16v letnik 2003, in avto ne vzge oziroma enkrat vzge drugic ne. Ko ga zelim vzgati ne vergla ampak se slisi sam neki zvok (tk) to je vse. Vcasih ko naredi tk pa ce drzis se mal kluc potem s tezavo tudi vzge ampak to redko. Zdej biu sm ze nekajkrat pri mehaniku pa je zamenjau akumulator in štarter ampak napaka se se vedno ni odpravla, bla je pa tud menjana masa, tko da zdej res ne vem kaj bi blo lahko se narobe oziroma kaj bi se mogl se zamenat da bi zadeva delala. Zdej mehanik mi je reku da je samo se opcija da naredi neki bypass za kable od akumulatorja do štarterja al neki tacga. :mad:

Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
killah bee

preberi kaj sem napisal :?
Uporabniški avatar
rusi

Odgovor Napisal/-a rusi »

Zdravo.. prebral sem cel forum ampak na moj problem ni odgovora. Meni clio 1.2, 16V, 2005. vedno vžge v prvo ampak zelo težko. ravno toliko da vžge. Ko pa je vžgan (to počne samo hladen pri prvem vžigu zjutraj) je zelo neobčutljiv na plin (kot petka če sem prehmal zapru ´zaug´ ) in če v tistem trenutku speljem mi vedno zaradi nizkih obratov crkne. V drugo moram nabiti gas do konca (to izgleda tako kot bi bil za volanom 80letnik) po nekaj 100 metrih ko se avto segreje delouje vse brez posebnosti. tudi sicer ni nobenega problema z njim.

je to tudi omenjeni senzor.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Prej bi rekel da imaš probleme z motorčkom prostega teka.
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

@botticelli:

Kot so že drugi napisali je napaka pri štarterju. Ali imaš samo slab kontakt na konektorjih, ali pa so že obrabljene krtačke in jih je treba zamenjati.

V primeru obrabljenih krtačk pomaga, če imaš s sabo kladivo in takrat ko ti noče vžgat malo potolčeš z njim po štarterju. Vendar to je le začasna rešitev.
Uporabniški avatar
rusi

ja *schink*....bi tudi sam rekel, da je težava v motorčku prostega teka..vžge vedno v prvo brez problema.... samo tisto sekundo ko vžge..se pa začne ˝matrati˝ so kr zlo nizki obrati..včasih se sprašujem če mu bo sploh uspelo održati se pri življenju...pa mu...če dodadam gas, te prve trenutke.. ga zamori in crkne. ko se ogreje (cca minuta) deluje brez problemov... tudi sicer v prostem teku deluje brez problemov (ko je enkrat ogret).. kot rečeno tako kot včasih če sm prehmal zapru zauh pri petki.

kje pa je motorček prostega teka?
se ga da kaj očistiti...ali je potrebna menjava?..strošek?..lahko to naredim sam, ali je servis nujen?

hvala za odgovore
Uporabniški avatar
LiLDee
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a LiLDee »

Tudi js mam problem z vžigom pri mojem cliotu 1.2 16v l02. Včasih zavergla, včasih sploh ne da nič od sebe...Včasih je treba tut 10x obrnt kluč da užge. :? Mi pa je parkrat, ko sem ga hotel zalaufat začela utripati lučka za blokado motorja(tista rdeča majhna v sredini armature)...Kdo ve kaj o tem? Kaj bi lahko bilo? :?
Uporabniški avatar
rusi

@LiLDee...to maš čez celo temo napisan...preberi si od prvega lista naprej...sem miljon % se boš našel.
Uporabniški avatar
rusi

zdravo, razmišljam in glede na to, da mi avto v prostem teku drugače NE nagaja ..sem izključil možnost okvare motorčka za prosti tek...sem pa zasledil da je mogoče v okvari vžigalna tuljava? mi lahko kdo kaj več pove o tem?
BaSSMan

Odgovor Napisal/-a BaSSMan »

Zdravo!

Glede na to da imam enake težave kot večina vas tukaj, me zanima kaj ste na koncu ugotovili? Ste težavo odpravili?

Problem: hladen avto vžge takoj, ko je vroč in ga ugasnem ni šans da bo vžgal. Moram počakati da se ohladi.

p.s. če ne bo počasi začel vžigat ko jaz tako hočem, se bo vžgal za vedno! :twisted: :twisted: :twisted:
AndyMe
Kraj: Zreče

Odgovor Napisal/-a AndyMe »

Pozdravljeni.

Tudi jaz sem doživel spet enega izmed mnogih težavic Clia. (Sem že rihtal tuljave, pakne, šobe, ABS obročki... Čakajo me verjetno še lambda sonde) :D Avto imam pa ˝le˝ 2 leti. :) Bil je kupljen od prve lastnice ki se je z njim vozila v službo (95% mestna vožnja). Imel je 65kkm.

Ko je avto hladen, vžge brez težav. Ko pa je malce segret, pa samo vergla, toda ne steče. Če pa je avto segret na delovno temperaturo, pa vžge brez problema. Problem je samo takrat kadar je napol segret oz. napol hladen. :)
In pred tem mi je skoraj vedno ko sem ga vžgal v napol segretem stanju, kmalu po steku ugasnil, ker so mu obrati padli kot da bi bil segret na delovno temperaturo. Tako da najbolj sumim da bo tukaj težava v senzorju temperature.

Kakšno mnenje? Verjetno bi lahko bilo dovolj če bi ga očistil, toda enostavno ne vem je točno je. Avto je pa Clio 1.2 16v l.2003.

lp
Clio 1.2 16v, l.2003
Odgovori