Ni moči

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
dragan1

Ni moči

Odgovor Napisal/-a dragan1 »

Živjo,

ta vikend sem naredil 1500 km z mojo Lagunco... :D

no in na tej poti sem opazil da na momente auto zgubi moč... :( sej ne vem niti kako bi to opisal...

se vozim 130 in v enem momentu začutim, da je to najviišja brzino, ki jo lahko peljem, kljub pritiskanju plina do konca....če sem ga pustil na 120 je pa tu bil nek limit...moram povedat, da ni zgubljal hitrosti ali same moči, enostavno ni šlo več...če sem šaltal dol v 5 ista zgodba, le da pod večjimi obrati...
isto kot da sem vklopil limitator hitrosti...

to je trajalo recimo pol minute, naprej normalno, kot da se nič ni zgodilo...

prvič sem začutil ta pojav v soboto zjutraj, med mestno vožnjo 50-60....sem mislil, da je pač mrzla mašina, pa nisem niti dajal preveč pozornosti temu...drugič pa včeraj na poti domov dolgi 500km...

kaj lahko pričakujem da bo crknil
:oops:
Renault Laguna 1.9 dCi Initiale Paris
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

Hm, isti problem se je pri meni pojavil zaradi slabega stika konektorja pri gasu. Enkrat je delalo normalno, potem pa kar enkrat gas v prazno...potem pa spet normalno, kot da ni nic.
Odkar sem konektor odstrani in kable zlotal skupaj imam mir. :)

Nisem pa zasledil da bi bile take tezave pri lagunah. :oops:
Zadnjič spremenil jurre, dne 28 Sep 2010, 14:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Zna bit ventil ki odpira loputo.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
dragan1

stvar se je po enem tednu ponovila.... :cry:

tokrat pri manjši hitrosti v tretji prestavi....
ko sem začutil, da je spet blokiran, sem pritisnil do konca pedal za plin, auto je dvakrat nežno cuknil, in naprej smo šibal kot da nič ni bilo...

nafta in smeti ne verjamem da je krivo, ker sem prejšnjega spraznil do hlapov....

al bo res treba na servis :(
rslove
Kraj: Odpad renojev ;)

Odgovor Napisal/-a rslove »

Ne bi te rad strašil, ampak v mojem primeru je avto začel po cca 10kkm še kadit in potem sem kaj kmau moral menjat mašino in še turbino.
Upam, da v tvojem primeru ni nič tako resnega.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

al bo res treba na servis
100%
Tut če je res turbina, je strošek - če se še lahko sam pripelješ tja - bistveno nižji, kot pa če te pripeljejo.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

točno tak;)
kr pelji pregledat
rslove

Po odpravljeni napaki lahko poročaš. :D
Uporabniški avatar
dragan1

sem bil na servisu, pa mi niso znali nič pametnega svetovat...niti približno kaj bi lahko bilo....

zdaj imam že 9 dni mir.....tok tok, upam da tako ostane :D

jurre in rslove kakšni so točno bili simptomi? isti kot pri meni ali podobni?
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

pri men so bili podobni kot da bi ti nekdo gas odklopil, ker je izgubil stik...nekaj casa je delalo ok pol pa malo ne, pa potem spet ja.
Med voznjo sem recimo hotel pospesit pa ni gas prijel, kot da bi v prazno pritiskal. Potem ko sem nekajkrat pritisnal gas je bilo pa kar naenkrat normalno, kot da se ni nic zgodilo. Je pa tudi tista hitrost kar ostala, ce ne bi se itak kmalu ustavil :lol:

Zjutraj je bil pa tudi problem pri mrzli, ko ze tako bolj pocas pospesujes, pa se takrat ni slo nikamor.
rslove

Pri meni se je ta izguba moči pojavila v vožnji v hrib (2 ali 3 brzina). Peljal sem se konstantno in avto naenkrat zgubi moč za manj kot sek in potem gre naprej normalno. No kasneje pa je kot sem že napisal začel še kadit in to je bila zgodba (beri motor, turbina in mali potrošni material), ki me je stala preveč (živcov in denarja). Dizel Renoja nikad više! Pa je fotr mehanik in vem kako se z dizli vozi.
Upam, da je tvojem primeru samo kakšen konekt na gasu al pa zamašen naftni filter.
Odgovori