Prihodnost dizlov

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Jaz bi pa rekel takole. Po 120 tisoč km z renaultovimi dizli (1.5 82 in 1.9 120) že lahko dam neko realno, dokaj objektivno oceno. Pri obeh avtih razen dveh nosilcev motorja in kompleta žarilnih sveč nisem menjal nič razen potrošnega materiala. Na izgubi s tega vidika k sreči nisem, mi pa navor-vožnja dosti bolj odgovarja od priganjanja v obrate. Glede porabe je žal tako, da se mi pri meganu izključno v mestu vrti okoli 7; čim grem kaj ven, pade blizu 6. Neka inferiorna bencinska mašina, ki bi vrh vsega ob nujnem priganjanju še žrla 10-11, pa ki ne diši, hvala lepa. Kot ne razumem tiste fame, kako da te pozimi v dizlu zebe - kera morska ... Edino, kar me dejansko skrbi, so dpfji pri novih dizlih, ki jih mestna vožnja baje hitro zjaha. Še dobro, da sem delal velik servis in se še vsaj 18 mesecev ne bom odločal za drug avto. :)
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Meni na srečo pri prejšnjem 1.5 dci 82 niti žarilne svečke niso šle. Vse kar je blo je svetila lučka (EGR) pri cca 85k. Kupil drugega, dal zamenjat in zopet mir, samo redni servisi in potrošni material.

Sedaj pa sem šel nazaj na bencinarja, čeprav sem bil zadovoljen z dizlom in se zavedam, da bo pač avto več pil.
Uporabniški avatar
stmk

Odgovor Napisal/-a stmk »

djordjevic napisal/-a:Jaz bi pa rekel takole. Po 120 tisoč km z renaultovimi dizli (1.5 82 in 1.9 120) že lahko dam neko realno, dokaj objektivno oceno. Pri obeh avtih razen dveh nosilcev motorja in kompleta žarilnih sveč nisem menjal nič razen potrošnega materiala. Na izgubi s tega vidika k sreči nisem, mi pa navor-vožnja dosti bolj odgovarja od priganjanja v obrate. Glede porabe je žal tako, da se mi pri meganu izključno v mestu vrti okoli 7; čim grem kaj ven, pade blizu 6. Neka inferiorna bencinska mašina, ki bi vrh vsega ob nujnem priganjanju še žrla 10-11, pa ki ne diši, hvala lepa. Kot ne razumem tiste fame, kako da te pozimi v dizlu zebe - kera morska ... Edino, kar me dejansko skrbi, so dpfji pri novih dizlih, ki jih mestna vožnja baje hitro zjaha. Še dobro, da sem delal velik servis in se še vsaj 18 mesecev ne bom odločal za drug avto. :)
Če to leti na moj post bom odgovoril. Do zdaj vozil naslednje renaultove bencinarje: renault 5 in five, clio 1.4 16v, megane 1.6 16v. Vsem se notranjost hitro segreje, piha tudi zelo toplo oz. vroče. Medtem ko clio dci kabino segreje počasneje (pa ga imam pozimi vedno cca. 5 minut prej prižganega, preden se peljem) in piha manj toplo. Prevozim veliko kilometrov, tako da ne govorim na pamet. Nimam pa avtomobila v garaži (na toplem), mogoče je takrat razlika manjša oz. je celo ni.

Mogoče je motor 1.9 dci v tem primeru boljši - nisem ga vozil in ne morem komentirati.
Uporabniški avatar
djordjevic

Ma, veš, kako je? Saj se ne bi obregnil, ob to če ne bi to res že postala urbana legenda. Clio se počasneje segreje, drži, ampak ob prehodu s clia 1.2 nisem opzil bistvene razlike. Pri meganu zdaj definitvno pomaga garaža pod blokom. Pi drugi strani pa je res, da imaš od firm do firme različno. Taščina xsara bencinar je pihala toplo v sekundi, prisežem, pa dvomim, da je pri njenem P207 zdaj isto. Pa brez zamere, nisem mislil nič osebnega.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Tole ogrevanje je precej različno od modela do modela, pa še ohranjenost akumulatorja lahko igra precejšnjo vlogo. To ni nek resen problem.

Resen problem je DPF. Voznik od njega nima čisto nobenega profita, samo težave in stroške. Pa sploh ni važno a gre za renault al pa mazdo, VW al pa Opel. Isti drek, različna agregatna stanja...
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
djordjevic

Jap. Sem imel en čas neke motnje, da bi ubodel AR159 (ane, WarpedOne ;)), pa me je poleg pomanjkanja likvidnih sredstev :D najbolj odvrnil prav ta DPF. Ko sem poslušal, na koliko km se regenerira in to in ono ... Ne, hvala. In ja, problem je pri čisto vseh novejših dizlih. Čedalje bolj ugotavljam, da bojo s slabo vestjo zaradi eko-manijakov proizvajalci avtomobilov vse pošteno zj*****. Ma, raje bi na globalni ravni omejili kvote vzreje govedine. Bi bilo ziher več koristi, burgerje pa bi še vedno lahko jedli. Novi alfini motorji, recimo - 2.0 16v dizel 170 KM. Na papirju si misliš, da trga gate, ko pa od pooblaščenega prodajalca in serviserja slišiš, da je motor živa tuga, se tudi zamisliš ...
Uporabniški avatar
WarpedOne

Ma, ko bi vsaj res crknilo kaj. Potem veš da je nekaj šlo čez mejo. Ne pa da je diagnoza "kompjuterju se je zmešalo, reset je pomagal". Na vprašanje za kolk časa, dobiš pa sam kisel nasmeh.

Halo? To je dokončan produkt? Prihodnosti dizlov ne morte ocenjevat na osnovi izkušenj s pre-DPF zadevami. Z 1.9dci sm naredu 210k brez omembe vrednih težav (2 grelni svečki in redn servis na cca 27k). Nobenga sumljivga lajtšova al pa STOP lampic.

Tale DPF zadeva pa mi dela probleme po enem mesecu vožnje, pri 27k prevoženih. Halo? Pa če bi bil mel sam js težave bi še šlo, tko pa enako slišim praktično od vseh ku furajo te novejše pogruntavšne. DPF je žal tehnoligija v alfa testiranju. Mogoče bojo čez 10 let stabilni - ampak ne bojo, ker bojo do takrat ekofašisti pogruntal da tut DPF ne filtrira dost in bojo vsilil še dodatne komplikacije.

Tale dizl bom čez kak let prodal in kupu turbo bencin. Bom vsaj vedu zakaj mi pije 10 l. Konjev in navora na kolesih bo pa še nekaj več, možna bo pa tut vožnja v šesti in 50kmh.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

WarpedOne napisal/-a:Ma, ko bi vsaj res crknilo kaj. Potem veš da je nekaj šlo čez mejo. Ne pa da je diagnoza "kompjuterju se je zmešalo, reset je pomagal". Na vprašanje za kolk časa, dobiš pa sam kisel nasmeh.

Halo? To je dokončan produkt? Prihodnosti dizlov ne morte ocenjevat na osnovi izkušenj s pre-DPF zadevami. Z 1.9dci sm naredu 210k brez omembe vrednih težav (2 grelni svečki in redn servis na cca 27k). Nobenga sumljivga lajtšova al pa STOP lampic.

Tale DPF zadeva pa mi dela probleme po enem mesecu vožnje, pri 27k prevoženih. Halo? Pa če bi bil mel sam js težave bi še šlo, tko pa enako slišim praktično od vseh ku furajo te novejše pogruntavšne. DPF je žal tehnoligija v alfa testiranju. Mogoče bojo čez 10 let stabilni - ampak ne bojo, ker bojo do takrat ekofašisti pogruntal da tut DPF ne filtrira dost in bojo vsilil še dodatne komplikacije.

Tale dizl bom čez kak let prodal in kupu turbo bencin. Bom vsaj vedu zakaj mi pije 10 l. Konjev in navora na kolesih bo pa še nekaj več, možna bo pa tut vožnja v šesti in 50kmh.
Word

Da pa boš še ekološko osveščen ga boš predela na LPG in imaš čisto zmago. Poleg vsega pa še manjšo obrabo gibljivih delov agregata.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Turbo bencinarja pa tudi jaz močno podpiram in bo zagotovo moj nalsednji avto turbo bencinar. No, odvisno kdaj si bom privoščil naslednji avto :)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Slišal sem glede problemov in porabe 2.0 dCi, kaj takega pa.... :?

Jst sem trenutno z dizelčkom izredno zadovoljen, je pa res, da večjih problemov še ni bilo. Gume, jermeni, filtri, olje, nosilec motorja, odlomjen izpušni lonec. Poraba ne gre čez 5,8 na odprti cesti ali na avtocesti, pa ni redko nad 150km/h.

Naslednji avto definitivno Laguna 3 ph2 GT dizel. Turbo bencin pa v Katrci :twisted:
Uporabniški avatar
some1

Odgovor Napisal/-a some1 »

Tudi jaz sem z dieslom zelo zadovoljen. Pozimi jaz ne opazim nobene razlike med bencinarjem in dieslom. Trenutni avto začne še hitreje greti kot vsi bencinarji, ki sem jih imel. Mogoče res traja kakšen km več, da se segreje na 90.C vendar ima do 2k obratov še in še navora tako, da sploh nimam potrebe voziti v takih obratih, da bi škodoval turbini.

Delam samo redne servise in avto laufa bp. pri trenutnih 180k.Avto ima še prvo turbino in zaenkrat nobenih znakov, da bi jo odpihnilo.Servis me pride na leto cca. 35e to je pa to.Olja mi na servisni interval ( 15k) spije cca. 1-2 deci.

Ravno tako ima mati diesla ( megana) 1.5dci in tudi zaenkrat brez enega problema ( 35k km).

Poraba pa pri obeh 5.5-6l.

Je pa zanimivo, da so ji na servisu rekli, da nemore prinesti svojega olja s seboj, ker to naj nebi bilo po "pravilih"??
Megane Grandtour GT-line 1.5dci 110KM

A4 1.9tdi Q. ( 131ps) B6

Megane Coupe 2.0 IDE ph2
Uporabniški avatar
ngc2392
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a ngc2392 »

Trenutno vozim že drugega dizla (po fiatu stilo) in moram reči, da me nič kaj ni razočaral. Servise redno delam, vozim se 120 po avtocesti (tempomat je pač zakon :), ker kljub temu vseeno rad kaj prihranim. Liter gor ali dol, nekaj pa je. Je pa dejstvo, da smo "zlato dobo" dizlov zamudili, ko je bila nafta res skoraj polovico cenejša kot bencin. Ogreje se mi po slabih 5 minutah (od gorenj do kokrice :) tako da se prav dolgo ne tresem v avtu. Imam pa le pokrit parkirni prostor, ne garaže.
Če bi bil dizel res tako slab, bi se vsi glavni igralci že zdavnaj odločili, da se ne grejo več. Tako pa razvoj še vedno traja...no, dokler ne bo hibrid z dizlom, hehe
Espace IV 2.0 DCI Initiale Paris
Uporabniški avatar
WarpedOne

Poraba pa pri obeh 5.5-6l.
Kolk ti pije ko zganja regeneracijo DPF? Kako pogostojo jo izvaja? Kaj se zgodi, če avto ugasneš še predno jo zaključi? Servise delaš na 30, 20, 15 al 10k km? Te je že kdaj nagnal na servis po 9 mesecih zaradi kao "fuč" olja?
Kolk te je pooblaščen servis ocuril za redn servis? 100/200/300 al 400 EUR?

Sm že napisal da me pre-DPF dizli ne zanimajo. Tisto je običajno delalo in niso nikakršna osnova za sklepat kako se bojo obnesle nove zadeve.

Zanima me, če kdo dela z DPF zadevo po 15.000 z istim oljem in servisi na MIN 1 leto in nič pogosteje ter brez problemov. Je junak? Se najdeta 2 taka junaka na enga reveža, ku ma problem?
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
djordjevic

Samo veš, da si me načeloma spravil v skrbi, kaj potem, ko bo megane šel v druge roke? Nekako sem planiral skočit rang više, ergo 2-3 leta stara rabljena laguna grandtour 2.0 dci, zdaj pa so se mi plani do neke mere zakomplicirali. Sicer pa, če bo šlo tako naprej, bo se gospodarstvo sesulo, pa mi itak ne bo treba imet teh sladkih skrbi ... :(
Uporabniški avatar
WarpedOne

Ja, vem da sm slišat močno negativen. Ampak sm kljub temu samo en negativn glas. Če bi se v tolo temo usulo cel kup zadovoljnih voznikov dCi-jev z DPFji, ki samo furajo in delajo servis na eno leto za "male" pare bi moj negativizem izhlapel.

Tko pa se je do zdaj menda našel en ku je reku da sploh ne ve da ma DPF, ker ni nobenih težav. Tut js bi zelo rad vidu cel kup zadovoljnih postov - ker bi to pomenilo, da so moje dosedanje težave izjemne in je verjetnost za "breztežavno" prihodnost velika. Ampak jih kr ni videt. Če se kdo oglasi in hvali, se izkaže da še nima DPFja. Tragika je, da isto poslušam od kolega z Mazdo6 in prvo generacijo DPF. Grozljivka.
imet teh sladkih skrbi ..
Skrbi so sladke dokler ni mašina pred hišo. Ko pa ne upaš na daljšo furo čez mejo, so pa te skrbi precej manj sladke.
Če bi bil dizel res tako slab, bi se vsi glavni igralci že zdavnaj odločili, da se ne grejo več.
Nekak ne kupim te logike. Dokler je reč v garanciji, servis "le nekaj spremeni v kompjuterju", pol ko si pa samoplačnik ti pa pove da je treba menjat DPF. 1500 €.

Mam občutk da se nam bo še kolcalo po crkovanju turbin...
Laguna Coupe GT dci 180
Odgovori