Clio 1 cuka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Ribitch
Kraj: Maribor

Clio 1 cuka

Odgovor Napisal/-a Ribitch »

pozdravljeni! imam cliota 1,1995letnik 1.2 energy motor,in problem je sledeč: clio ko je hladen prva 2kilometra cuka,npr.se pelješ v 2.prestavi 30km/h,hočeš malo pospešit in začne cukat ko mu dodajam gas,kot da bi ga nekaj zadušilo,pol pa spet potegne,pa spet ne... če pa pelješ prva 2 kilometra čisto pod nizkimi obrati pa gre skoraj normalno,ampak res nesmeš tišat gasa. ko se segreje se sicer problem skoraj neha,edino če npr. v 1.,ali2. prestavi nenadoma pohodiš gas ga malo cukne,drugače pa ne,in med vožnjo lepo deluje...menjali smo že svečke orig.ngk,vžigalne kable komplet,fertajler kapo,rotor,senzor temperature motorja,narejen veliki servis, filter goriva....edino na štand gasu se malo zaganja:motorček prostega teka se nemore odločit kje bi biu,in ves čas skače naprej nazaj,tako da ko se že motor strese,doda spet gas,pol pa spet spusti,in spet znova...nekaj sem slišal da je možno cukanje zaradi motorčka,ker naj ne bi dobiu potem računalnik pravih podatkov,al nekaj v tem smislu? drugače ima prevoženih 176.000km,redno servisiran, res prosim za pomoč,kr več nevem kaj naj še naredim. LP
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Samo zamenjaj preperelo cevko (Gates za bencin 3mm) na podtlačni regulator na požarni steni in bo mir.
Ribitch

tudi to smo že probali,nažalost brez učinka :(
Ribitch

še kaka ideja?
Uporabniški avatar
joztom

Ko pritisneš gas, da se 0,5mm premakne loputa, se sistem za štantgas izklopi. Poskusi najti kje drug MAP senzor za probo, simptomi so tipični. Je pa vprašanje, kako ste dali avto v fazo ob menjavi jermenov. Ali je senzor mrtve točke očiščen, ker če bi občasno štihe spuščal bi tudi takole nagajal?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Možno da je tudi motorček prostega teka. Drugače pa poglej vse cevke in spoje da ne vleče kje kak zrak.
Ribitch

joztom napisal/-a:Ko pritisneš gas, da se 0,5mm premakne loputa, se sistem za štantgas izklopi. Poskusi najti kje drug MAP senzor za probo, simptomi so tipični. Je pa vprašanje, kako ste dali avto v fazo ob menjavi jermenov. Ali je senzor mrtve točke očiščen, ker če bi občasno štihe spuščal bi tudi takole nagajal?
ta problem je biu še preden smo menjali jermene,tako da....pa sam sem menjo,kr sn ravno končal šolo za avtoserviserja. ja nič,sn se zmeno z profesorjem,in bomo ga v kratkem priklopli na tester,in upam da bo kaj pokazalo,ajd LP
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Nič nebo za tvoj problem pokazalo, ti že kr naprej povem :lol:
Uporabniški avatar
joztom

Če nekaj na pol dela, tester ne pokaže kot okvaro.
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

itak je skoraj vse mahansko
Ribitch

pizdar***,menjam pol avta,pa nedela, na začetku me ni preveč motilo,zaj pa mi postaja že prav zoprno....... :(
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Ribitch

evo spet mene,še kar z istim problemom, dejansko avto cukne tudi ko je segret na delovno temperaturo,vendar izrazito manj kot kadar je motor hladen. dejansko ga nekaj jeb* na nižjih obratih,sploh če mu hitreje dodaš gas. zamenjal sem tudi komplet loputo z šobo,motorčkom,vglavnem komplet, prav tako sem zamenjal tudi regulator podtlaka(na požarni steni),in seveda novo cev ki pride na ta regulator. sem pa nekaj opazil: na ta regulator pride konektor z 3kabli: pred vožnjo sem za probo konektor odklopil in nisem zaznal nobene razlike če je podtlačni regulator priklopljen ali ne,kakšne ideje v čem je problem? za okras sigurno ni....LP,keri zgrunta problem dobi six packa 100%!!!!!!
Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

Ima kaj veze z glavnim računalnikom električno termo stikalo za vodo (podaja napačne podatke)? Mogoče svečke, kabli, lambda, filter bencina, bencinska ćrpalka?
Zadnjič spremenil matejpurgar19, dne 08 Okt 2010, 10:10, skupaj popravljeno 2 krat.
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

cevka za podtlak ?
Odgovori