Kater LCD TV kupit ali plazmo?

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
broker

Kater LCD TV kupit ali plazmo?

Odgovor Napisal/-a broker »

Kupujem tv, bolj kot berem po netu težje se odločim kaj bi blo pametno kupit.

Gledam plazmo Panasonic:
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi ... CX0012BEEF

Lcd Philips:
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi ... CX0013FA3C

Pol pa vidim da bi za enak denar dobil tudi LG TV, slim, čist tanek.

Gledal ga bi na 2.5 metra, priklopi gor tudi računalnik, prek VGA kabla, gledal divX in podnapise.

Se kdo kaj razume, kaj bi bilo pametno v tem cenovnem razredu kupit?

Hvala vnaprej za vaša mnenja.
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

za divxe, DVDje in trenutno stanje HD televizijskih signalov sploh ne nucas niti lcd ni led niti plazme. se najmanj pa 108cm diagonalo za 2,5 metra razdalje :) Premisli!!!
Ce pa ze, te pa bi jas vzel philips LED.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
broker

Katero bi pa ti vzel za manj denarja,pa malo manjšo, pa da bi bila slika vredu? Kater model mi priporočaš?

Ker ra tv kupujem za v spalnico, res nebi rad dal preveč keša,...za v dnevno sobo bom pa kupu čez leto,dve,..
[email protected]
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

če lahko tudi jaz vprašam ali plazma ali lcd ... kakšna je razlika, kaj pride v upoštev za gledanje tv-ja
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

sony 3D kupi :D
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
Seko

Odgovor Napisal/-a Seko »

Če se že odločas med tema dvema. Kupi raje panisonica, bolj kvaliteten pa še ne kvar se tko k philips :S
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Jaz sem tudi za Panasonic plazmo. Priporočam, s Philipsom nimam dobrih izkušenj, tak da ne več. Pol raje Samsung LED LCD oz kaj podobnega.
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Kakor kdo. Jaz sem pred štirimi leti kupil philipsov lcd, pa še zdaj dela brezhibno in sem sploh zelo zadovoljen z njim, tako da bi zagotovo vzel v obzir tudi novejše aparate te firme, če bi se odločal za novega.
Uporabniški avatar
Bojanxe
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Bojanxe »

http://www.ultrastore.si/index.php?str= ... rodid=3435
jaz sem kupil tegale in lahko samo priporocam, Ni nic posebnega,dobis pa veliko za manj denarja. Samo se odklenil sem ga da lahko gledam filme prek usb-ja. Seveda v HD :)
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

A tale Phillipsov LCD TV ma Ambilight (ne piše sicer nič, ampak za tako ceno bi ga lahko že imel)?
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

Js sm pred kratkim kupo tegale http://www.sony.si/product/t32-ex-series/kdl-37ex402 in sem izredno zadovoljen :D :D Cena je bila nekaj čez 600€ v akciji 8) 8)
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

MuRiCi napisal/-a:Js sm pred kratkim kupo tegale http://www.sony.si/product/t32-ex-series/kdl-37ex402 in sem izredno zadovoljen :D :D Cena je bila nekaj čez 600€ v akciji 8) 8)
sony je zakon 8)
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
broker

Un panaspnic nima ambilight, je pa že led tehnologija.

Pa ma usb priključek? Vam delajo divx in podnapisi?

Ima kdo Lg-ja, tankega, pa da mu delajo divx.i,podnapisi,da je lepa slika,..pa da je ugoden?
[email protected]
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Mi mamo LG LCD, ne vem kolk je velik...delajo DivX, podnapisi tud :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

mam doma panasonic plazmo(50"), slika super, dela lepo, edino daljinec je grd
računaljik je priklopljen gor preko hdmi, vga niti nisem poskušal priklopit, dela vse lepo igre filmi, kar hočeš
hd slika je res nora, samo kaj ko imam vse programe sd
vrgel 1500€ zanjo

pa še od toshibe lcd(40") je pri hiši, moram tudi pohvalit, sem bil prijetno presenečen nad kvaliteto slike, do lcdja nisem gojil velikih pričakovanj, do toshibe še manj
barve čudovite ostrina prav tako
je bil takrt v igri še en lcd od philipsa pa je bila slika precej grša(da gorenja in ostelega klumpa niti ne omenjam), tako da smo raje dali 100€ več za toshibo
cena je bila 640€
računalnik se ni hotel priklopit na vga priključek, potem sem nabavil pretvornik dvi-hdmi, to pa dela prez težav

v službi imamo lcdje sony 40" in 42" tudi grda slika, v primerjavi s prej omenjenima, barve so lepe, samo ostrina je pa pogreb, vse zmazano in/ ali kockasto
tudi kvazi hd program od rtvja ki se pase gor je grd
če gledaš z razdalje 5 metrov je že v redu samo za moje pojme ima da zgleda lepo že od pol metra naprej
edino daljinec je boljši, pa funkcije za nategovanje navadne slike na 16:9 so boljše in bolj uporabne

še par modrih;
usb priklučki v tv so bolj kot ne brez veze
zakaj?
ker ne podpirajo vseh kodekov in formatov, tudi če podpira divx ni nujno da vse izvedbe,bo prišla nova verzija divx-a pa boš imel usb samo še za prst, sli kaj drugega, not vtikat,
nekateri filmov sploh ne predvajajo, samo slike
kar naprej boš moral nekaj fleširat, potem bos vse zafleshal, pa klel zraven kot furman
itak boš imel gor priklopljen računalnik/kakšen predvajalnik, konzolo, kaj rabiš še luknjo na tv ki v 80% ne bo delala
ja imam na panasonicu režo za sd kartive in sem jo v enem leti rabil točno dvakrat
taprvič sem probal če dela, drugič sem hotel nekaj gledat pa ni podpiralo formata
na toshibi je usb za slike gledat, rabil nisem še nikoli
itak so na računalniku pa s tam predvajam

obe televiziji imata še mrežni priključek (je baje blazno moderno zdaj)
tudi brezveze, morda bi bilo celo uporabno če bi imel router, ker sama tv se ne zna povezat na net, če pa že mora bit računalnik prižgan pa itak raje miš vzamem v roke kot pa po daljincu tiste štoraste knofe bezam
pa še 5x počasneje dela kot na računalniku (sploh ker imam za zbolet počasno povezavo)
gledaš lahko picasso, youtube in še eno podobno stran, eno stran z vremenom in par nemških strani z novicami
kr neki skratka
kaj je pa na toshibi pa ne vem ker se mi ne da kabla priklapljat, ker vem da bom en teden jezen preden bo kaj delalo

ne kupuj manjše od 40", ali še bolje od 42"

jaz sem 50" gledal z razdalje slabih dveh metrov in je bilo noro
zdaj jo gledam s 3 metrov in mi je premajhno

tako da tiste buče s katere razdalje se kakšno velikost gleda so res bučaste
kupi čimvečje kar ti gre v sobo, pa za kar imaš denar
ne bo ti žal
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Odgovori