WIND po moje

Novice iz sveta Renault
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Med temi stopalkami je razlika, sam Stupo je reku da so take kot v Twingu RS in mislm da so res :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
Bosty

Odgovor Napisal/-a Bosty »

skopusnik napisal/-a:Med temi stopalkami je razlika, sam Stupo je reku da so take kot v Twingu RS in mislm da so res :)
Seveda je razlika, zato sem pa dal sliko gor. V Clio RS so robovi tistih luknjic ostri in nič ne drsijo. Gre pač za en razred višje in ni pravično primerjati. Pobožno pa upam, da ima Twingo RS boljše od Winda. Zato pa pohvale Windu, vsaj zgledajo kot športen ALU.
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Twingo RS ima popolnoma enake. Če bi imele malo več oprijema, jim nebi škodilo. :)
Slika
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

pedale ima pa hude tale wind :shock:
vsaj neki športnega ima tale "VETER" :lol: :lol: :lol:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Nos napisal/-a:pedale ima pa hude tale wind :shock:
vsaj neki športnega ima tale "VETER" :lol: :lol: :lol:
Da še jaz pristavim...
Bosty mi je odstopil tole igračko, pa sva naredila en malo večji krog (se je pritoževal da sem ga več vozil kot on...)

Avtoček za uživanje in lagano kruzanje do 90 km/h pri odprti strehi. Pa že takrat se zelo čuti piš vetra v notranjost (pri odprti strehi). Tale 1.2 TCE je za nezahtevne uporabnike, vendar bi ročica menjalnika lahko imela boljšo povezavo da samega menjalnika... Še moj Scenic ima krajše in natančnejše hode. Kot zanimivost pa lahko povem da so se podatki v BCju videli tudi pri direktnem soncu v hrbet...
Avto je lepo vodljiv, naprej pregleden, nazaj pa... no ja, hm, bolj ne kot ja. V vzvratno ogledalo vidiš natančno izrezek med sedežema in v njem... svoj lastni zadnji spojler. Vsaj zunanji ogledali sta veliki in avto je kolikortoliko pregleden (čeprav čudežev ni za pričakovati). Vzmetejne je začuda zelo trdo, verjetno je to kompromis zaradi eventuelnega zvijanja karoserije... ESPja v tej varijanti niti ni za pogrešiti, saj motor na suhi ne zadovoljuje zahtev po dinamični vožnji... Sem pa opazil, da je bila igla na obratomerju pri 90km/h krepko pod 3000 rpm... Tako da je bil veter glasnejši...
Na kratko... Če imaš odveč 17k EUR in si pristaš te znamke je to kar luštna igrača, drugače pa ne vidim neke hude uporabnosti... Že če pomislim da Megane cabrio ni drastično dražji in je v osnovi 2+2 cabrio.

Bosty, še enkrat ti hvala za vožnjo. Tišal bomo pa raje RS varijante... :lol:
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Re: WIND po moje

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Bosty napisal/-a: Motor 1,2TCE 100KM je primeren, izredno tih, kar lepo potegne, v visoke vrtljaje pa noče. Moram raziskat kje sploh prime ta turbinca. Ko sem gledal motor, kakšnega polža v stilu Modrija :wink: nisem našel, torej je majhna in zato za nizke obrate.
oorosh napisal/-a: 1.2 TCe motor je malce len v nizkih obratih, moči je dovolj, ampak navora pa od nikjer, je pač avto ki ga je treba malo gnati v obrate, zato tudi poraba zna biti "tečna"; občasno se mi zdi da tudi kar traja in traja predno polžek zagrabi in začne vlečti.
Dejta se vidva zment :) Al pa nista vozila istega motorja.
Uporabniški avatar
Bosty

Pocket_Rocket napisal/-a:Dejta se vidva zment :) Al pa nista vozila istega motorja.
Ja sem opazil, da je Oorosh drugače doživel tole. Po moje zato, ker sva gledala iz različnih izhodišč. Ooroshu je morda turbinca dala občutek, da se motor rad zavrti. Meni se pa pri 5000 obratih na RS-u komaj začne dogajati, je bilo pri Windu pa že vsega konec. Ajdi, v drugi prestavi si Winda še proti 6000 nagnal, v tretji nikakor, da o četrti niti ne govorim.
Ampak test itak ni bil prvenstveno namenjen motorju 1.2TCE, temveč Windu kot avtomobilu brez strehe. Ta motorček bo bolje v kakšnem Twingu testirat.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Pocket_Rocket napisal/-a:
Bosty napisal/-a: Motor 1,2TCE 100KM je primeren, izredno tih, kar lepo potegne, v visoke vrtljaje pa noče. Moram raziskat kje sploh prime ta turbinca. Ko sem gledal motor, kakšnega polža v stilu Modrija :wink: nisem našel, torej je majhna in zato za nizke obrate.
oorosh napisal/-a: 1.2 TCe motor je malce len v nizkih obratih, moči je dovolj, ampak navora pa od nikjer, je pač avto ki ga je treba malo gnati v obrate, zato tudi poraba zna biti "tečna"; občasno se mi zdi da tudi kar traja in traja predno polžek zagrabi in začne vlečti.
Dejta se vidva zment :) Al pa nista vozila istega motorja.
Eden vozi RSa, drugi pa 2.0 8v bencinaraj, mi je kr logično da so različna mnenja
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Bosty

Evo, Gagy, žebljico na glavico :D
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Bosty napisal/-a:Evo, Gagy, žebljico na glavico :D
bo držalo :)

jaz sem navajen na svojo kračo, ki ima rdeče polje nekje pri 5.500 RPM in ogromno navora v nizkih obratih, npr. v tiste klance kamor sva včeraj gnala winda v 2. prestavi se jaz ponavadi vozim v 3. ali 4. s prižgano klimo, tako da sem bil kar malo razočaran v pomanjkanju navora, ampak je to kar razumljivo, ker gre še vedno za 1.2 motorčič, pa čeprav ima polžka.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Stupo

Odvisno na kaj si navajen. :) V Twingu GT se mi zdi 1.2 TCE pri "nizkih" (od 1000 do 4000) obratih bistveno poskočnejši kot 1.6 16V pri Twingu RS.
Slika
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Stupo sej mislim da je bilo na tem forumu že napisano, da je "spodaj" Twingo GT poskočnejši kot RS. Vsaj tako kot so probali po Revozovih parkiriščih :)
Uporabniški avatar
nina25
Kraj: lj-črnuče

Odgovor Napisal/-a nina25 »

lep za pogledat,mela ga pa ne bi......no mogoče za razkazovanje po BTC-ju 8) ,za daljše vožnje še vedno prisegam na mojga megana,kjer je vse dovolj na komot :lol: :lol: ..........aja pa pogrešam kšne predalčke vspredi (sej veste,ženske mormo svoje "potrebščine" tud km odložit) :oops:
Uporabniški avatar
Bosty

Bosty napisal/-a: MINUSI: Jao, menjalnik - katastrofa. V drugo nikakor. Potegneš tja do svojih ledvic in upaš da si potegnil dovolj. Tudi v četrto potegneš daleč nazaj.
Zadeva popravljena:
Šlo je za okvaro menjalnika. Povezovalni zglob od menjalniške ročice do menjalnika je bil iztaknjen - dejansko je šlo za napako na zglobu, ki so jo trenutno popravili z vezico. To je začasna nekajdnevna rešitev do dobave novega zgloba.
Včeraj sem spet sedel v tem istem Windu, ga prižgal, sprobal samo na mestu, ker je bil nenormalno zaparkiran in sedaj se v drugo res dosti lepše menja kot prej.
Torej menjalnik ni več taka katastrofa :wink:
Uporabniški avatar
Stupo

So se že začele pojavljati težave :)
Slika
Odgovori