Twingo 1.2 l.98 by čurkl

Predstavite Vašega Renault-a
curkl21

Twingo 1.2 l.98 by čurkl

Odgovor Napisal/-a curkl21 »

Lep pozdrav vsem skupaj! Dolgo sem okleval če bi predstavil mojga twingota al ne, ampak sem se le odloču da delim z vami v kaj vlagam:)
Kot sem že napisal sem lastnik Twinga, letnik 1998, 1.2 60km. Kupil sem ga marca, dve leti nazaj, od ne vem sploh katarega lastnika (jih je bilo kar nekaj). Malo preden je prišel k hiši je izgledal takole:

http://www.shrani.si/f/2g/I5/fyJBX3i/dsc01624.jpg

Čisto klasičen rdeč zbledel twingo, le da so bile zadaj v prtljažniku platišča brock b5 in gume uniroyal rainsport1 (195/45/14). Vozilo je bilo spuščeno (za koliko ne vem, veliko ne), v motornem delu zračni filter k&n ter športni lonec jokra (avtogalant). Kar se tiče notranje opreme - udobje je avto čisto gol, volanski obroč je zamenjan z momo-tom stopalke pa so zamenjane s sparkotovim. Nekaj manjših predelav je bilo še na pokrovu motorja (zračniki) in na odbijaču srebrna mrežica. Torej tak avto sem pripeljal domov. Še slika kakšen je zgledal poleti:
http://www.shrani.si/f/3i/ni/34Y6v1Bf/slika021.jpg

Nato sem začel malo spremljati forume in gledati slike drugih več ali manj predelanih Twingov. Zamenjal sem mu zadnje luči z lexus, jih dal temniti, vendar sem jih kasneje zamenjal.
http://www.shrani.si/f/A/uM/a1aOafO/img2027.jpg

Odločil sem se da bom dal avto barvati, ker je bil že full obledel pa kar popraskan, na zadnjem delu pa je imel malo večjo luknjo. Tako sem lansko poletje imel na novo pobarvan avto v seveda rdečo barvo. Dal sem odstraniti spredaj renault znak, zadaj sem odstranil vse oznake, letvice in ogledala so se pobarvala v rdečo ter dal sem odstraniti črno plastiko pri vratih. Kupil sem prednje in zadnje luči od najnovejšega Twinga, zamenjal anteno s krajšo, menjal prevleke (naročil posebne z všitim imenom Twingo), okvirji od tablic so šli stran... V notranjosti sem odtranil grde kljuke za nastavitev zunanjih ogledal in dal pokrov plastičen od Twinga, ki ima elektronsko nastavljiva ogledala. Tako sedaj izgleda nekako takole:

http://www.shrani.si/f/1e/BV/7GW0agR/ro ... ka-dol.jpg

http://www.shrani.si/f/1w/WI/4wvneqI9/r ... ka-dol.jpg

Ker me seveda kar naprej vleče da bi menjal in dodajal sem sedaj odstranil letvice (mi je lepše če je brez), naročene so gewinde (h&r), spredaj pa pride še spojler črni od lagune - lepo paše. Mogoče sem še kakšno stvar pozabil, se bom spomnil kasneje verjetno:)

Zakaj vlagam v staro kripo, ki je itak jajc in je karkoli več vredno kot cel avto?

Prirasel mi je k srcu, prostora imam ogromno, porabi ga full malo, ne gre hitro tako da zaenkrat nimam problemov s prekoračenimi hitrostmi (ropota pa kot bi se peljal 300 :)), pa še nič se ne kvari. Kar se tiče varnosti sem pač človek, ki se ne sekira zato, dokler ne bo otrok. Kot poklicni gasilec sem videl že marsikatero nesrečo, če poči močno ne pomaga niti 500 airbagov in ostalih zadev..

To bi bilo zaenkrat, kasneje prilepim še slike nadaljnega stylinga.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

Lep Twingi :D
Srečno vožnjo :a2_icon_auto

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Evo poštimu slike :)

Sicer pa luštkan twingo :) Pa mislim da nisi edini na tem forumu k ulaga u staro kripo :P
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

všečen twingo, preproste modifikacije, brez komplikacij, to se mi najbolj dopade :)

seveda je tudi barva taprava, še en komplet modrih lamp na streho, pa bo za PV-1 več kot odličen :P

Zakaj vlagam v staro kripo, ki je itak jajc in je karkoli več vredno kot cel avto?
kot je že jero napisal nisi edini, meni vsak starejši avto hitreje zleze pod kožo kot pa novejši

Kot poklicni gasilec sem videl že marsikatero nesrečo, če poči močno ne pomaga niti 500 airbagov in ostalih zadev..
se povsem strinjam...

gasilski pozdrav, na pomoč!
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
Darko_KA
Kraj: Karlovac, Hrvatska

Odgovor Napisal/-a Darko_KA »

super izgleda twingo..:shock: :shock:
pretpostavljam da nemas servo..
jel se tesko vrti volan sa tolko širokom gumom? :?:
Uporabniški avatar
activity
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a activity »

ko si zamenjal luči so konektorji isti al si mogo rezat kaj?
curkl21

Darko: Volan je kar trd ja, sam se počasi navadiš na njega...

Activity;: Kaj mislš prednje al zadnje luči? Pri prednjih ni blo problema, zadaj je blo pa potrebno mal prevezav nardit...
Uporabniški avatar
activity
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a activity »

za zadnje me samo samo še kak si mogo prevezat itd. :D
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Fukiš čist.. :D

Js mam enga kolega z podobnim twingom, vsi ostali majo neke bmw-je, mercedese, audije.. itd.. Kar sm hotu povedat, je to da on z twingom vedno taprvi žensko dobi :D :D
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
curkl21

Activity: Mamo v našem gasilskem zavodu izkušenega štromarja pa ni bil noben problem:)

Gagi; Da bi imel avto zarad tega, da bi prej dobu kako mrho mi nikol sploh na misel ni in ne bi prišlo... Nikol nisem ostal "na suhem" če smo že glih pr tem zarad avta:) Ona ko dobi tipa zarad Bmw-ja ga kar naj ma... Motike blesave:)
Uporabniški avatar
pico1
Kraj: zagorje ob savi

Odgovor Napisal/-a pico1 »

velikrat srečam avto v trbovljih zadnje čase, zelo lep
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

lep voz morm ga sam še 1x v trbovljah vidit :D
curkl21

Twingo je od prejšnjega tedna "bogatejši" in sicer so gor gewinde h&r. Jutri opravim še optiko, potem pa prilepim slike..
Uporabniški avatar
Orange
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Orange »

lep twingo :wink: ravno prav porihtan, da je še okusen :wink:
curkl21

Evo ena slika z gewindami.. se opravičujem za velko sliko..

http://www.shrani.si/f/2Z/10h/1mGU5OEa/twingoo.jpg
Odgovori