Scenic od 2005 vpoklic!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
cipresa

Odgovor Napisal/-a cipresa »

Živijo,
moj je bil uvožen iz Italije letnik 2004, sem poklical na renault service in so pogledali pod številko šasije če je zavedena opomba glede vpoklica.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

MeSkO__ napisal/-a:Danes sem nekaj gledal po servisni knjižici in našel notri serijsko številko avta. Tako, če je vaš senic tudi vpoklican, samo v servisno pogledaš.

LP
VIN in production number ni isto...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
MeSkO__
Kraj: Mezgovci ob Pesnici (Ptuj)

Odgovor Napisal/-a MeSkO__ »

robertp napisal/-a:
MeSkO__ napisal/-a:Danes sem nekaj gledal po servisni knjižici in našel notri serijsko številko avta. Tako, èe je vaš senic tudi vpoklican, samo v servisno pogledaš.

LP
Poglej. VIN cifra je pod vetrobrantsko ne? Ta cifra, ki je v servisni pa je isto dolga kot so tu omenjene in na D se začne. (Zraven pa piše proizvodna številka). Vsj mislim tak.
Uporabniški avatar
robertp

MeSkO__ napisal/-a:
robertp napisal/-a:
MeSkO__ napisal/-a:Danes sem nekaj gledal po servisni knjižici in našel notri serijsko številko avta. Tako, če je vaš senic tudi vpoklican, samo v servisno pogledaš.

LP
Poglej. VIN cifra je pod vetrobrantsko ne? Ta cifra, ki je v servisni pa je isto dolga kot so tu omenjene in na D se začne. (Zraven pa piše proizvodna številka). Vsj mislim tak.
Meni se VIN in production razlikujeta... Na D se začnejo vsi. Moj production number je DC..., VIN nima te kombinacije.
Uporabniški avatar
MeSkO__
Kraj: Mezgovci ob Pesnici (Ptuj)

Odgovor Napisal/-a MeSkO__ »

robertp napisal/-a:
MeSkO__ napisal/-a:
robertp napisal/-a: VIN in production number ni isto...
Poglej. VIN cifra je pod vetrobrantsko ne? Ta cifra, ki je v servisni pa je isto dolga kot so tu omenjene in na D se zaène. (Zraven pa piše proizvodna številka). Vsj mislim tak.
Meni se VIN in production razlikujeta... Na D se zaènejo vsi. Moj production number je DC..., VIN nima te kombinacije.
Ker moja se pa začne z D260... pa neke ne spomnim se.
Uporabniški avatar
tekač
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a tekač »

robertp napisal/-a:
Ja madona, sam boš poskrbel zato... A vam je tak problem iti vsake kvatre na pooblaščen servis vprašat če je kakšna nota za vaše vozilo in stisnit za pir sprejemniku?
sem se včeraj v gorenjski kapitali oglasil pri tavečjem serviserju/prodajalcu, pa nimajo še nič uradnega, tako, da mi ni jasno, o kakih podatkih teče debata..... kao, so novinarji malce pohiteli, a na papirju nimamo še nič zato ... pliz vejt :roll:
kje zdej un pir, da ga na drevo nesem :lol:
cipresa

Odgovor Napisal/-a cipresa »

Ej
ni res da nimajo podatkov. Jaz sem šel na renault servis. Pogledal pod številko šasije ali so kakšne opombe za moj avto v sistemu. Rekel je da je novo ampak opomba je že bila v sistemu tako da mislim da te je servise lepo žejnega čez vodo peljal. Meni so že ves poštimali avto letbil 2003-2004.
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

samo da potrdim tale zadnji zapis ... Danes sem se mimogrede oglasil v TPVju v Novem mestu, in je pogledal po prometni (prepisal je tisto cifro iz prometne) in mi rekel, da je res opomba pri mojem avtu ... Tako da podatke mislim da bi moral imet vsak pooblascen servis (predpostavljam da so vsi povezani v Renault informacijsko mrezo) ... Je pa mogoce kaksnemu servisu totalno odvec porihtat to napako, ker morajo to nardit zastonj ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
tekač
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a tekač »

OK - fajn brat tole ....
bom šel jutri s tavelkimi mišicami nazaj :D
ja, in kaj naj bi porihtali ?? meni je bilo rečeno, da naj bi se kao celotni modul menjal. Ja ??? semo jaz sem imel lani že težavo s taisto zadevo, pa rihtal pri nepooblaščenem serviserju, imel sem prevoz ( blokada zadnjih koles, bla bla ... ). in kdo bo to kril zdej ??? a se samo meni kaže en velik avtogol tole :?
Uporabniški avatar
RoZleht

men je rekel sprejemnik na servisu da se nardi samo "nadgradnja racunalnika" ... Ne vem ... bom jutri tocno vedel kaj bojo nardil, ker sem narocen pr Malgaju ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
RoZleht

Zadeva gre nekako takole ... Prides na servis, pogleda po prometni, ce je vpoklic, napise nalog, ga podpises, potem pa se zacne postopek ... Avto priklopi na racunalnik in naredi nadgradnjo racunalnika ... Pa se neko nalepko ti nalepi pod pokrov motorja ... to je to ... ne menja se nic ...
Lp RoZleht
rslove
Kraj: Odpad renojev ;)

Re: Scenic od 2005 vpoklic!

Odgovor Napisal/-a rslove »

robertp napisal/-a:
drhouse napisal/-a:Pejte na servis preverit, 700.000 vas je :?

http://avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=5881
Tole je C/P iz enga drugega foruma...

Category: Motor vehicles

Product: Passenger car - Scenic II

Brand: Renault.

Type/number of model: Production period: since production began up to 20 June 2005; Fabrication numbers: D000013 to D748197.
The product poses a risk of injuries because under certain specific circumstances, the unexpected application of the assisted parking brake can occur while driving.

Torej od 2003 do 2005. Tudi v praksi sem preveril za svojega l. 2007 in se Fabrications number začne na DC...
Lahko prilepiš katerega foruma?
Ker moja kanta Renojevska je v tem razponu D številk in mi pravjo, da nimajo nič zavedeno zanj.
Sedaj jih imam pa malo dovolj in bi radu izvedel kje je ta novica uradno napisana.
Hvala.
Uporabniški avatar
robertp

rslove
Kraj: Odpad renojev ;)

Odgovor Napisal/-a rslove »

robertp napisal/-a:Na ALTERju je tekla debata...
http://www.alter.si/tabla/showflat.php? ... Post968687
To sicer ni uradni link.
Z malo ata googla pa je uradni link tole:
http://ec.europa.eu/consumers/dyna/rape ... ?rx_id=295
In ne zastopim, kako vraga mi potem lahko rečejo glede na VIN številko, da z mojim avtom, ki ima D številko v tem razponu ni nič narobe.
Glasno razmišljanje: Pač Renoult.
Uporabniški avatar
robertp

rslove napisal/-a:
robertp napisal/-a:Na ALTERju je tekla debata...
http://www.alter.si/tabla/showflat.php? ... Post968687
To sicer ni uradni link.
Z malo ata googla pa je uradni link tole:
http://ec.europa.eu/consumers/dyna/rape ... ?rx_id=295
In ne zastopim, kako vraga mi potem lahko rečejo glede na VIN številko, da z mojim avtom, ki ima D številko v tem razponu ni nič narobe.
Glasno razmišljanje: Pač Renoult.
Pa to nisi uspel na nobenem servisu ali samo na dotičnem?
Odgovori