Zanima me, ali je kdo že zasledil gumico za brisalec, iščem za Scenic II, letnik 2004. Bi zamenjal le gumici.
Očitno sta obe že blizu roka trajanja, sploh sovoznikov brisalec ravno na delu, kjer je senzor, bolj paca kot briše.
Novi na R servisih so zajetno dragi (okoli 45€ za komplet: 650mm/550mm).
Za Motrio (cenejša R ponudba) pa moram vprašat, ali obstajajo. Ali pa, če obstajajo kakšni modeli drugih blagovnih znamk.
Hvala, LP
Gumica za brisalce
Pa si sprepričan, da so prave? Sem "razdrl" trenutni brisalec, in preveril, kakšna je gumica. Ni le narejena v smislu "smrekice", ampak ima na vrhu še dodatno gumo, ki izgleda "kot plavut", kar očitno daje več upora na celoten brisalec med vožnjo. Upam, da razumeš, drugače ga poslikam in prilepim sliko.
Bom pa v Špar zagotovo skočil. Hvala za info.
Bom pa v Špar zagotovo skočil. Hvala za info.
Sem preveril v Sparu (v MB porazno nič ponudbe, v LJ malo več), pa nimajo nič takega, kar bi pasalo na Scenic II. Nekaj je starejših modelov z metlico, ki na Scenica ne paše, tisti, ki bi morda ustrezali, pa nimajo takšnega nastavka, da bi jih samo zamenjal. Razen če je treba menjati celoten nastavek, ampak to verjetno ne bo šlo, saj nastavek na držalu brisalca ne morem spremeniti. Takšek kot je, je...oorosh napisal/-a:gumice dobiš v Sparu, na avto oddelku, imajo pa tudi no-name aerotwin brisalce za 9€/kos, za ta denar so zelo dobri
Še kakšna ideja, kje dobiti brisalce (ali samo gumico, ki jo lahko zamenjam sam) za Scenic II? Hvala za odgovore.
LP
Tudi kvalitetni aftermarket (Valeo) so istega cenovnega razreda. V bistvu sem zasledl samo Valeo, da ima metlice za tvoj letnik (nekje leta 2005 so zamenjali način vpetja na rokah). Če imaš še originalne, potem se ne obremenjuj preveč...sgabor napisal/-a:Sem preveril v Sparu (v MB porazno nič ponudbe, v LJ malo več), pa nimajo nič takega, kar bi pasalo na Scenic II. Nekaj je starejših modelov z metlico, ki na Scenica ne paše, tisti, ki bi morda ustrezali, pa nimajo takšnega nastavka, da bi jih samo zamenjal. Razen če je treba menjati celoten nastavek, ampak to verjetno ne bo šlo, saj nastavek na držalu brisalca ne morem spremeniti. Takšek kot je, je...oorosh napisal/-a:gumice dobiš v Sparu, na avto oddelku, imajo pa tudi no-name aerotwin brisalce za 9€/kos, za ta denar so zelo dobri
Še kakšna ideja, kje dobiti brisalce (ali samo gumico, ki jo lahko zamenjam sam) za Scenic II? Hvala za odgovore.
LP
Osebno jih menjam na 2 leti maksimalno, pač vzamem to kot strošek lastništva vozila. Nazadnej sem jih kupil kar na servisu, Valeo, so zelo dobre kvalitete...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Kateri letnik? Začetni Megane II (do 2006) so imeli klasične metlice; za te tipe imaš malo morje aftermarket posnetkov gibljivih metlic in nastavkov (pa pustmo, da izgleda to prav ogabno).Maxxo napisal/-a:Sam sem tudi pred nakupom metlic za Megane 2 (t.i. Aerotwin) in sem zasledil tole. Našel sem tudi cene na neki angleški strani in bi dobil 3 komplete za ceno enega original oz. Valeo. Prodaja jih Petrol.
Scenic II 2003-2005 je imel zelo specifičen nosilec, potem so ga zamenjali za bolj razširjenega.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Super, sem preveril njihov katalog, v SLO je zastopnik, in jih jutri pokličem.Maxxo napisal/-a:Sam sem tudi pred nakupom metlic za Megane 2 (t.i. Aerotwin) in sem zasledil tole. Našel sem tudi cene na neki angleški strani in bi dobil 3 komplete za ceno enega original oz. Valeo. Prodaja jih Petrol.
In ja, robertp, imaš prav, metlice so res specifične, tako da prav noben nastavek (jih je v kompletu ponavadi 3-5) ne paše...