Megane III Coupe 1.6 16v Dynamique

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Prava barva in oprema 8) Pelje se pa tudi super. Kakšno imaš pa kaj porabo?
Slika
Uporabniški avatar
mega16
Kraj: Primorska

Odgovor Napisal/-a mega16 »

Zdaj trenutno je 8.2, sam to imam bolj kratke relacije pa to.
Drgač ko grem na kako daljšo turo, recimo do kopra pol poraba pade. Jaz računam, da ko se bo avto utekel bo bila nekje okoli 8 - 8,5l. U katalogcu piše da naj bi bila 6,9l, kar pa je nemogoče doseči, tudi z normalno vožnjo in upoštevanjem pomagala, ki ti kaže kdaj menjaj v višjo prestavo!
Reno je zakon!
Uporabniški avatar
Zeus
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a Zeus »

Porabo, ki je v katalogu, se da preverjeno doseči. Js mam sicer megana II 1.6, vendar ima zadeva še 5 prestav, poleg tega pa je tudi aerodinamika novega megana boljša.

Na relacijo se s celim tankom da doseči precej nizko porabo, moja do sedaj najnižja zabeležena je bila pa 6,54 l / 100 km. Računalnik je takrat mislim da celo kazal 6,4.

Sicer pa je brez pretirano ekonomične vožnje s tem motorjem brez problema mogoče voziti s porabo pod 7,5 l. Glede na to, da imaš 6 prestav bi moralo biti to še lažje. Počakaj, da se mašina do konca uteče, boš videl kako šparoven zna biti bencinar =).
Zeus
Uporabniški avatar
mega16

Zeus napisal/-a:Porabo, ki je v katalogu, se da preverjeno doseči. Js mam sicer megana II 1.6, vendar ima zadeva še 5 prestav, poleg tega pa je tudi aerodinamika novega megana boljša.

Na relacijo se s celim tankom da doseči precej nizko porabo, moja do sedaj najnižja zabeležena je bila pa 6,54 l / 100 km. Računalnik je takrat mislim da celo kazal 6,4.

Sicer pa je brez pretirano ekonomične vožnje s tem motorjem brez problema mogoče voziti s porabo pod 7,5 l. Glede na to, da imaš 6 prestav bi moralo biti to še lažje. Počakaj, da se mašina do konca uteče, boš videl kako šparoven zna biti bencinar =).
No sej tako si nekako tudi jaz predstavljam da bo! Itak vsak avto ko je nov, dokler se ne uteče prav ima višjo porabo, pol čez en čas pa občutno pade.
Reno je zakon!
Uporabniški avatar
mega16

Reno je zakon!
Uporabniški avatar
Zeus

No vidiš, pri 110 na AC pa sploh ne bi smel biti problem doseč tovarniško porabo 8) ...a to imaš v 6. prestavi drugač? Ker jaz mam v 5. pri 110 skoraj enako število vrtljajev, mogoče ene 200 več...
Zeus
Uporabniški avatar
rok46
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a rok46 »

Zeus napisal/-a:No vidiš, pri 110 na AC pa sploh ne bi smel biti problem doseč tovarniško porabo 8) ...a to imaš v 6. prestavi drugač? Ker jaz mam v 5. pri 110 skoraj enako število vrtljajev, mogoče ene 200 več...
in kdo se voz po avtocesti 110? tovarniške porabe se nebo doseglo nikoli, v normalni vožnji!
.::TEAM SPIRIT::.
Uporabniški avatar
Zeus

@rok: mind the smiley ;) ... Sicer pa odvisno, kako definiraš pojem "normalna vožnja". Zame je to vožnja ekonomična vožnja s predvidevanjem, pogledom dovolj daleč naprej, da ti ostane dovolj časa in ni treba pretirano zavirati in potem stalno pospeševati, ustrezno pretikanje prestav, neagresivno speljevanje, obenem pa mi normalna vožnja pomeni tudi to, da ne oviram drugih udeležencev v prometu s (pre)počasno vožnjo.

In po tej moji definiciji sem prišel pod tovarniško porabo.
Seveda je v praksi težko stalno dosegati tako nizko porabo, zaradi takšnih in drugačnih dejavnikov, vendar če bi človek rad kakšen evro prihranil na bencinu, se da.
Zeus
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

[Tukaj bi samo rad to dodal, da tisto pomagalo za menjavo prestav ne drži vedno, sem vozil 1.6 16V bencinarja in kdaj sem imel dejansko v višji prestavi, ko mi je računalnik priporočal nižjo brzino, prav tako pri Laguni GT.
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

rok46 napisal/-a:
Zeus napisal/-a:No vidiš, pri 110 na AC pa sploh ne bi smel biti problem doseč tovarniško porabo 8) ...a to imaš v 6. prestavi drugač? Ker jaz mam v 5. pri 110 skoraj enako število vrtljajev, mogoče ene 200 več...
in kdo se voz po avtocesti 110? tovarniške porabe se nebo doseglo nikoli, v normalni vožnji!
Js :) Ker se mi ponavadi ne mudi, ko se pa mudi pa pač hitreje, ampak 90% časa vozim 110.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

tud jst, če mam preveč cajta :lol: :lol:
Uporabniški avatar
mega16

Ja to sem meu u 6. prestavi, drugače, če pa grem recimo 130 pa mam 3.500rpm in porabo tam nekje okoli 8, odvisno če mam klimo uklopljeno je seveda malo več.
Reno je zakon!
Uporabniški avatar
Zeus

Hmm zanimivo, sem mislil, da 6 prestav pri tem motorju kaj pripomore k nižjim obratom pri avtocestnih hitrostih, pa očitno bolj malo. Očitno so toliko skrajšali ostale prestave, predvidevam da sta predvsem 1. in 2. precej krajši. Res sem malo pogrešal 6. prestavo v svojem avtu, ampak če je pa tako, imam pa raje 5 prestav in daljši prvi dve prestavi =)
Zeus
Uporabniški avatar
rok46
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a rok46 »

NejcZ napisal/-a:
rok46 napisal/-a:
Js :) Ker se mi ponavadi ne mudi, ko se pa mudi pa pač hitreje, ampak 90% časa vozim 110.
maš pa dobre živce :)
.::TEAM SPIRIT::.
Odgovori