xenonske luči
xenonske luči
Ali mogoče kdo ve zakaj se xeonske luči ugašajo in tresejo med vožnjo, je to vzrok slabega stika na kontaktih ali pomeni konec xenonke?
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
POLANC
Zadevo lahko deloma preveriš sam. V kolikor ti nagaja (se ugaša in prižiga) samo ena žarnica ju medsebojno zamenjaj in boš videl kje je problem: v žarnici ali balastu.
Kateri avto oz. tip žarnic (D2R oz. D2S) sploh imaš?
Žarnico (Philips ali Osram) se dobi za približno desetino cene iz servisa.
Balast se tudi dobi ceneje, za cca. polovico cene iz servisa, mislim da je bila prvovgradnja od firme Valeo.
Balast se da tudi popravit (gre pač za elektroniko), cena popravila okoli 100-150 EUR.
Upam, da sem bil v pomoč.
LP
Balast se tudi dobi ceneje, za cca. polovico cene iz servisa, mislim da je bila prvovgradnja od firme Valeo.
Balast se da tudi popravit (gre pač za elektroniko), cena popravila okoli 100-150 EUR.
LP
Xenon žarnice dobiš poceni tukaj: http://fobmark.si/xenon_zarnice.php
gre za laguno l.2002, ker moram še vse raztavit da pridem do žarnic ne vem katere so , svetijo modro, kolikor pa sem opazil ugašata obe..LGT napisal/-a:Zadevo lahko deloma preveriš sam. V kolikor ti nagaja (se ugaša in prižiga) samo ena žarnica ju medsebojno zamenjaj in boš videl kje je problem: v žarnici ali balastu.
LP
POLANC
POLANC
ja in kaj potem je krivda za to ugašanje v elektroniki ali v žarnici?LGT napisal/-a:Glede na letnik laguna imaš lahko samo D2R žarnice in žaromete s parabolo (D2S žarnice pa so za žaromete z lečo; laguna II phII).
LP
grem rajši žarnici kupit kot pa cel sprednji del podirat
POLANC
POLANC