Megane pnevmatike 195/60/15
Megane pnevmatike 195/60/15
Na megana 1.6 16V letnik 2000 bom dal alu platišča 15 col z gumami 195/60/15. Sedaj sem ugotovil da imam v homologaciji upisano samo dimenzijo 185/60/15 in je napočil problem.
Zanima me ali je možno opraviti homologacijo v Celju ali pa kje v okolici. Zdi se mi da je imel Žonta občasno homologacije ampak nevem če to drži?
A morajo imeti usa platišča certifikate, ker nekateri ki prodajajo rabljena platišča nimajo nobenih papirjev!
Lp
Zanima me ali je možno opraviti homologacijo v Celju ali pa kje v okolici. Zdi se mi da je imel Žonta občasno homologacije ampak nevem če to drži?
A morajo imeti usa platišča certifikate, ker nekateri ki prodajajo rabljena platišča nimajo nobenih papirjev!
Lp
Če greš homologirat feltne potem rabiš papirje. Ni pa pomembno ali so nove ali rabljene. Papirji morjo bit. Glede dimenzije pa ne vem če boš to lahko homologiral ker je guma previsoka. Glede na to da imaš v originalu 185/60-15 bi moral dat 195/55-15 da ohraniš isto višino ker 195/60-15 je višja kot 185/60-15.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
- RobMayth
- Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...
fantje sej se tu ne gre za policaje, ampak recimo da povzročite nesrečo in zavarovalnica zahteva podroben pregled avtomobila pri katerem ugotovijo da avto nima pnevmatik pravilnih dimenzij, kar pomeni da vozilo ni tehnično izpravno, zaradi česa se lahko zgodi da vam ne bodo krili nastale škode na tujem vozilu, dobro sej če je neki stari avtomobil ni sile, ampak da pa je to neka limuzina kot recimo A8, S klasa..... nov model vreden 100.000€ pa več ni tako majhen strošek....
sicer delajte kar vam paše, ampak jaz se ne bi igral, vsak pa začne tako razmišljat ko se mu to zgodi in ne prej, kot da je taki strošek dati 30€ za homologacijo, če ste imeli za avto še imate za homologacijo....
ne vem no ampak ne vidim smisla da bi zaradi enih neumnih gum potem celo življenje delal za zavarovalnico in odškodnine
sicer delajte kar vam paše, ampak jaz se ne bi igral, vsak pa začne tako razmišljat ko se mu to zgodi in ne prej, kot da je taki strošek dati 30€ za homologacijo, če ste imeli za avto še imate za homologacijo....
ne vem no ampak ne vidim smisla da bi zaradi enih neumnih gum potem celo življenje delal za zavarovalnico in odškodnine
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
čez homologacijo se da spravit marsikaj kar nebi treba, tudi če nimaš papirjeu za feltne jih boš dobu na netu al pa od koga ki se s tem ukvarja.. in tudi če so višje gume boš pršu brez problema skoz če boš le malo uljuden do unga strica ki homologira..
in kot je reku RobMayth za to le poskrbi, ker se ne splača past v kake večje stroške kot je 30e
in kot je reku RobMayth za to le poskrbi, ker se ne splača past v kake večje stroške kot je 30e
195/60-15 ti je previsoka guma in lahko da ti bo rajsala kje. Najbolj da daš takšno kot je homologirana in boš imel še najmanj problemov.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Danes sem se odločil, da bom dal na megana 1.6 16V platišča s pnevmatikami 185/55/15. Mislim da je ta dimenzija čist ustrezna. Po homologaciji bi morale biti na njem gume 185/60/15. Zaradi preventive bom peljav avto na homologacijo ampak nimam papirjev za platišča (drugače so original renojeva), zanima me kje bi lahko našel ustrezen dokument!
Lp
Lp
Kk so pa ohranjene te gume? Se ti splača zarad tega delat homologacijo? Če maš majhen kartonček te prideje čez 50€, če maš pa velik kartonček pa 32€. Za moje pojme je preveliko odstopanje in ti ne bojo homologirali če grejo gledat tabelo odstopanja na originalno dimenzijo.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG