Distančnik/nastavek za volan

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Distančnik/nastavek za volan

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Torej ker je pozicija za volanom čudna (ali iztegnjene roke ali skrčene noge), bi to popravil z distančnikom za volan.
Približno 40-50mm bi bilo super.

Zdaj me pa zanima ali ima Clio II enake luknje kot R5 in ostali Renault-i ali ima vsak drugače? Ker za R5 se ga dobi:

http://www.spedenaj.si/product/s_w_hub_r5_turbo.aspx

Kako je v primeru airbag-a (katerega želim obdržat) oz. samega kabla ki gre do njega? Je dovolj dolg da volan toliko oddaljim?

Če ma kdo kakšen info ali izkušnje bi bil zelo vesel :wink:

P.S.: Nisem vedel ali bi dal pod tuning ali Okvare in pomoč, pa sem dal kar sem :lol:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Kmetek zadeva je taka. tale distančnik je namenjen tem "športnim" volanom, tko da ga ne moreš kombinirat z originalnim volanom. za original volan bi bla edina varjanta da bi dal tak Hub pa dal potem enmu drejarju delat ploščico v kero vi vrezal navoj, na katero bi pol fixiral original volan. Kakor koli že ivedba ne bo enostavna.

Aja pa tuki je cnej :D
http://www.raceware.si/index.php?main_p ... cts_id=132
Zadnjič spremenil jero_13, dne 09 Feb 2010, 22:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ja bi mogu vidt kako zgleda sploh. Sej sem mal sumu da tole ne bo pelalo z original volanom :roll:

Je že kdo to delal na original volanu?
Uporabniški avatar
ktomass
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ktomass »

Pokliči Aljošo na 040220161; če se da kej narest bo on zagotovo vedel... In o tem kje je poceni, kje ti pa poleg tega da je cena bolj ali manj enaka kot drugod tudi kaj pametnega svetujejo je www.ik-sport.si vsekakor pravi naslov :)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

@ktomass, itak bi v IK sport-u kupil, samo sem dal tisti link iz spedenaj.si, ker nisem nikjer drugje našel kot primer.

Če ne bo nobenega konkretnega odgovora se bom res zapeljal do Lagtca pa da vidmo kaj se da narest.
Če druzga ne bom dal pa narest, samo nebi kompliciral če se da kupit za razumljiv denar :wink:
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Glej neki tazga če bi naredu bo mogl špilat vse skp, sam prašanje pol z dolžino kablov od airbaga.

Tale hub zgleda tkole:
Slika
Slika
Tista ploščica pa nej bi zgledala nekak tkole (sorry za slabo kvaliteto paint pa to :D) :
Slika
oziroma tkole:
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ja v osnovi vem kako zgleda, samo na tisti sliki se ne vidi kakšno je vpetje za volan, ker večina ima 6 lukenj, torej za "športni" volan. Men edini problem predstavlja narest "ripne" na ploščici in da nebi bil kabel za airbag prekratek, čeprou se gre za max. 5cm :roll:
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Sem tudi sam že o tem razmišljal. Prišel sem pa na to idejo ker sem nekje že videl. Kako je bilo narejeno (dolžina kabla itd.) pa ne vem.
Uporabniški avatar
ktomass
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ktomass »

kmetek napisal/-a:@ktomass, itak bi v IK sport-u kupil, samo sem dal tisti link iz spedenaj.si, ker nisem nikjer drugje našel kot primer.

Če ne bo nobenega konkretnega odgovora se bom res zapeljal do Lagtca pa da vidmo kaj se da narest.
Če druzga ne bom dal pa narest, samo nebi kompliciral če se da kupit za razumljiv denar :wink:
Sej sej :) Če ne obstaja že narejeno se pa zihr da kje koga dobit, da bi ti to naredil.. tko da je za preverit.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Največji problem mi predstavlja narest os z ripnami ki pridejo v volan in pol to os fiksirat na ploščico. Edino če bi ponucal kakšen volanski drog, pa ga fiksirou na ploščico, kar je verjetno še najlažje.

A ma kdo kakšno sliko kako sploh zgleda kabel od airbag-a, oz. kje je napeljan. Sej tistih 5cm fore pa upam da so pustil :roll:
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

distančnik

Odgovor Napisal/-a zizek »

Kupiš še en volan in izrežeš,jaz sem tak napravil.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Kar nosilec iz volana ponucaš? Pol pa sam tist del z volanskega droga kjer so ripne daš not da povežeš oboje? Lahko mal bolj opišeš kok si to naredu (lahko tud kakšno sliko če maš). Kateri distančnik pa si vzel?
Uporabniški avatar
zizek

distančnik

Zavari sem iz inoksa,slike pa na žalost nemorem dat gor.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Zanima me kako si fiksiral volan in tist del ki si ga uporabil iz drugega volana? Glede na to da gre za dve enaki zadevi, bi ju lahko fiksiral z osjo z ripnami, recimo zgornji del volanskega droga. Slike mi lahko pošlješ na mail :wink:
Uporabniški avatar
zizek

distančnik

Z mojega volana sem izrezel sredino se pravi tisti del kje so ripne.Nato sem z drugega volana izrezal celi spodnji del z osjo z ripnami in še celi ostali del.Nato sem moj volan in tistidel z drugega volana dal skup da sem izvrtal 5 lukenj čez oba in pol vmes napravil iz inoksa distančnik nato pa vse skupaj z vijaki povezal.Vse skupaj je sedaj 5-6 cm bliže telesu.Položaj sedenja za volanom je zdaj več kot odličen. Slike pa na žalost nemorem dat gor.L.P.
Odgovori