Poraba olja 1.9dCi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
TheOne

Odgovor Napisal/-a TheOne »

Deniss napisal/-a:A ni ELF EXCELLIUM NF 5W-40
Je ja. Samo sem hotel dati malo gostejsega, da bi mi ga mogoce manj zrlo.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

TheOne napisal/-a:
Deniss napisal/-a:A ni ELF EXCELLIUM NF 5W-40
Je ja. Samo sem hotel dati malo gostejsega, da bi mi ga mogoce manj zrlo.
Kako pa se je zadeva odvijala ko ti je odpihnilo turbino? A je avto ušel v iberture in je potem ugasnil sam od sebe al je blo kej drugač?
Lahko da turbina ne pije olja in je problem v samem motorju....

Najprej pa res zamenjaj olje za pravo, predpisano in sicer: excellium 5-40. Nalij na max in spremljaj zadevo na 1000km. Če bo pilo še naprej, bo verjetno potrebna generalna na motorju oziroma menjava le tega.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Ampak če tolk velik olja pože pol more bit pa za tabo bel oblak ko voziš ali pa ti nekje pušča. Si kaj pogledal pod mašino?
TheOne

dolenc napisal/-a:Ampak če tolk velik olja pože pol more bit pa za tabo bel oblak ko voziš ali pa ti nekje pušča. Si kaj pogledal pod mašino?
Se niti ne kadi. Tud cez tehnicnega je sel normalno (izpuh in to). Pod avtom ni nobene luze.

Je kaksna panika ce pustim 10w40 elf turbo diesel notri kljub temu, da ni za to masino (saj mi ga bo itak kmalu pozrlo :( )
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

Če mešaš olja različnih viskoznosti se zna zgodit, da se začne to v motorju penit in potem ni pravega mazanja. Ni pa tudi rečeno, da je v tvojem primeru tako (čisto odvisno od posameznih kombinacij).
We are forced to act as if we are free...
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Če ti pije olje obstajata samo dve varijanti. Ali ti ga pije ali pušča. Če ga pije je videt moder dim. To je najbolj opazno ko se spuščaš iz kakega klanca dol recimo kake 1-2 km. Pol pohodiš gas in opazuješ kaj se dogaja zadaj. Če je moder dim pol ti ga pije. Če ga pa ni ti pa pušča. Spodaj pod mašino imaš tisto plastiko pa jo stakni stran pa malo poglej od spodaj. Ker taka količina ki si jo dolil se mora poznat nekje. Se pravi al na izpuhu al pa spodaj kje.
TheOne

exr napisal/-a:Če mešaš olja različnih viskoznosti se zna zgodit, da se začne to v motorju penit in potem ni pravega mazanja. Ni pa tudi rečeno, da je v tvojem primeru tako (čisto odvisno od posameznih kombinacij).
Do sedaj sem imel notri elf 5w40, ker mi ga je tako hitro pozrlo, sem poizkusil dati notri 10w40 ker naj bi bilo bolj gosto.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

schik napisal/-a:Če ti pije olje obstajata samo dve varijanti. Ali ti ga pije ali pušča. Če ga pije je videt moder dim. To je najbolj opazno ko se spuščaš iz kakega klanca dol recimo kake 1-2 km. Pol pohodiš gas in opazuješ kaj se dogaja zadaj. Če je moder dim pol ti ga pije. Če ga pa ni ti pa pušča. Spodaj pod mašino imaš tisto plastiko pa jo stakni stran pa malo poglej od spodaj. Ker taka količina ki si jo dolil se mora poznat nekje. Se pravi al na izpuhu al pa spodaj kje.
Jap! Enako mislim.Daj plastiko dol in poglej mašino odspodaj. Pomojem boš presenečen :)
TheOne

dolenc napisal/-a:
schik napisal/-a:Če ti pije olje obstajata samo dve varijanti. Ali ti ga pije ali pušča. Če ga pije je videt moder dim. To je najbolj opazno ko se spuščaš iz kakega klanca dol recimo kake 1-2 km. Pol pohodiš gas in opazuješ kaj se dogaja zadaj. Če je moder dim pol ti ga pije. Če ga pa ni ti pa pušča. Spodaj pod mašino imaš tisto plastiko pa jo stakni stran pa malo poglej od spodaj. Ker taka količina ki si jo dolil se mora poznat nekje. Se pravi al na izpuhu al pa spodaj kje.
Jap! Enako mislim.Daj plastiko dol in poglej mašino odspodaj. Pomojem boš presenečen :)
Sem se nekaj casa vozil brez plastike spodaj in ni bilo vidnih znakov puscanja.
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

TheOne napisal/-a:
exr napisal/-a:Če mešaš olja različnih viskoznosti se zna zgodit, da se začne to v motorju penit in potem ni pravega mazanja. Ni pa tudi rečeno, da je v tvojem primeru tako (čisto odvisno od posameznih kombinacij).
Do sedaj sem imel notri elf 5w40, ker mi ga je tako hitro pozrlo, sem poizkusil dati notri 10w40 ker naj bi bilo bolj gosto.
Lahko pogledaš na merilcu olja, ko ugasneš dobro segret motor. Če ni videt mehurčkov v olju potem najbrž ne bo neke panike (sploh, ker boš moral spet kmalu dolit).
We are forced to act as if we are free...
TheOne

exr napisal/-a:
TheOne napisal/-a:
Lahko pogledaš na merilcu olja, ko ugasneš dobro segret motor. Če ni videt mehurčkov v olju potem najbrž ne bo neke panike (sploh, ker boš moral spet kmalu dolit).
Finta je, da sem narobno olje vlil noter (http://www.avtomaterial.eu/?14,en_turbo-diesel-10w40-5l). Sem sele kasneje videl, da obstaja se eno 10w40.

Namenjeno za mazanje vašega dizelskega motorja z direktnim vbrizgavanjem goriva. Specifikacija: ACEA 2004: A3/B4, API:SL/CF, VW 505.00,MB 229.1RENAULT Diesel (razen Velsatis 3.0dCI in 2.2dCI, Espace 3.0 in 1.9dCI, Megane/Laguna 1.9 Dci - zaradi DPF Diesel Particle Filter).

Zaradi filtra prasnih delcev. Bi znal to biti problem?
Uporabniški avatar
steiner

Odgovor Napisal/-a steiner »

Pojdi k mehaniku kompresijo pomerit, boš najbolj videl, na čem si. Se pa bojim, da so obročki, tako kot pri meni :x
TheOne

steiner napisal/-a:Pojdi k mehaniku kompresijo pomerit, boš najbolj videl, na čem si. Se pa bojim, da so obročki, tako kot pri meni :x
Ce jaz prav vem (oz tako so mi razlozili) imas vec batnih obrockov in pri meni naj bi bili problem tisti, ki zadrazujejo olje (oljni batni obrocki) in ne komresijski.

http://ro.zrsss.si/projekti/kmetijstvo/motor/oljni.htm

Z mojo masino je drugace vse v redu. Vsaj po obcutku.

Koliko stane, da saniras oljne batne obocke.
TheOne

Do zdaj sem vozil brez problema, razen dolivanja olja na vsakih 500km. Vceraj pa se mi turbina ni vec vedno vklapljala oz. z zamikom. Danes sem se komaj pripeljal do doma. Avto nima nobene moci in dosti bolj kadi kot prej. Kaj bi lahko bilo narobe?
Uporabniški avatar
morph

Odgovor Napisal/-a morph »

naj ti pregledajo EGR ventil in ga očistijo. pri meni je to pomagalo, da je avto normalno vlekel, olje pa še vedno pije kot star pijenc
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.

---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Odgovori