kaj je s temi lezaji pri cliotih??

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
anze

Odgovor Napisal/-a anze »

evo men je pa majstr vceri zamenjal sprednji levi lezaj SNR...no zdej bo pa treba molt da bo drzal cim dlje :P :lol: :lol:
bojca
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a bojca »

mloncar in trance0.
Tudi jst sem mel podoben zvok in sicer v desni ovinek. Zato sem peljal avto na servis (mam cliota 03) in so ugotovili, da je sel desni koncnik in spona volana (original deli nekje okoli 40Ksit, neoriginal pa 6Ksit + delo + optika)
lp Bojca
trance0
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a trance0 »

Samo ne vem, ce imava mi2 enak zvok, meni zveni tako kot bi se kovina ob gumo drgnila pa ni prav pretirano glasno, ce nimam odprtega okna se niti pod razno nic ne slisi v kabino...
Don`t worry, be happy:)
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Tud pr meni je enako :) Ko grem v levi ovinek mi drgne nekaj :) To je lazaj :) Zdaj se ze kr dolgo vozim tak da bo treba menjat ker se mi zdi da ze nekaj cvili zraven :)
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

1.) Preverite stik v konektorju ABS senzorja
2.) Vgradili ste ležaj brez ABSa ( kakšno ceneno izpeljanko ) ali pa ste ga narobe obrnili ( v embalaži ste zraven ležaja dobili tudi navodila kako je ležaj obrnjen - ponavadi je na strani ABS kockic rdeč plastični pokrov ).

Razlaga:

Včasih je ABS senzor bral vrtljaje kolesa s kockic, ki so bile nameščene na zadnji strani ohišja ležaja. Od leta 2000 naprej, pa imajo nekateri tipi vozil kockice v ležaju kolesa - torej je potrebno pri montaži/menjavi ležaja vedeti kako je ležaj pravilno obrnjen ali kaj pomenijo oznake na ohišju ležaja. Veliko mojstrov se je že opeklo, ko so vgradili ležaj narobe ali poceni različico in jim je na koncu svetila ABS opozorilna lučka.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Točno tako. Žal bo potrebno še enkrat podirati.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

In ob novem podiranju je ležaj vprašljiv, zato priporočam novega. Če se ga pa da "odpret" in dodatno namazat je pa sploh plus. Po mojih izkušnjah večina ležajev mrkne zaradi pomanjkanja maziva. Ker sem jih sam zamenjal in dodatno podmazal ni nobenih težav. Rekord trenutno drži ležaj na 19-ki, ki jo vozim in ima preko 160.000 km za seboj.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Preden se delajo stroški (če se že niso) in se ponovno menjajo ležaji, pa je vseeno pametno s testerjem zbrisati napako za ABS (če se je preverilo stik v konektorju). Namreč nisem še zasledil, da bi kater Clio II imel ležaje z zobci za ABS.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Odgovori