kontrolna lučka za elektroniko laguna 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
renult16v

kontrolna lučka za elektroniko laguna 2

Odgovor Napisal/-a renult16v »

Pozdravljeni

danes se mi je na laguni 2 1.8 16v prižgala kontrolna lučka za elektroniko in so mi obrati na avto avtomatsko šli na 2000 obratov...pritiskal sem na plin vendar avto ni reagiral vedno je imel na 2000obratih in držal dokler ga nisem ogasnil...nekajkrat sem ga poskusil znova starta vendar je bilo vedno enako obrati na 2000...prtiskal sem na plin vendar avto se ni odzval 1% ne... ve kdo kaj bi lahko bilo? je imel kdo podobne izkušnje?

hvala

lp
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Meja pri 2000 obratih je stvar servisnega programa. Elektronika je detektirala neko napako in ker ni več sigurna sama vase ne dovoli polne performanse motorja.

Pelji na servis, da ga priklopijo na tester.
Laguna Coupe GT dci 180
SeBa33
Kraj: STAHOVICA

Odgovor Napisal/-a SeBa33 »

Meni se je zgodilo isto,sem ene 30x kartico ven pa not dajal,da je spet vžgala.Baje pomaga če za ene par minut klemo iz akumulatorja stakneš.Tester je pri meni pokazal neko loputo oz.nek elektronski del pri loputi.No zdej vžiga normalno,tako da se nisem odločil za popravilo.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

SeBa33 napisal/-a:...Baje pomaga če za ene par minut klemo iz akumulatorja stakneš...
To ni način reševanja težave. Reskiraš tistih 20 € in ga zapelješ na tester. Že vsak boljši mehanik ima kakšno napravo za branje napak, ti ni potrebno ravno na uradni servis...

Razen če taka zadeva ne pokaže napake, potem ima pooblaščenec (pa tudi ne vsak) močnejše orodje v roki...

Z odklopom kleme pa v glavnem samo uro in dnevne kilometre resetiraš ter zakleneš radio...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
SeBa33

Tester je pri meni pokazal neko loputo oz.nek elektronski del pri loputi.No zdej vžiga normalno,tako da se nisem odločil za popravilo.
:roll:
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Osebno menim, da je ceneje ščistiti loputo in jo ponovno nastaviti s testerjem kot pa jo kasneje menjati ( nastavljanje pa tudi pri novi ostane ).

"renult16v"
V koliko imate možnost vozilo priklopite na tester ( lahko pa se oglasite pri meni v Lj. )

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
SeBa33

Na vprašanje če se da očistit loputo,sem dobil odgovor da ne,ker je nek elektronski del okvarjen in ga je potrebno zamenjat.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

:D
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
SeBa33

Evo,danes govoril z človekom,ki je delal par let na renault servisu.Vse se da sčistit in zrihtat. :D
renult16v

Pozdravljeni

sem jo peljal na tester in je pokazal rač...napako na loputi, smo jo počistili in pregledali...bilo je enako...zdaj sem se odločil da zamenjam loputo...avto mi gre normalno,ko se pa en ćas peljem pa se mi ponovno vklopi lučka za elektroniko in obrati grejo ponovno na 2000...zdj sem se peljal pa je bilo nekaj časa ok. pol pa spet začelo zajebavat.
SeBa33

Zanimivo,meni zaenkrat dela normalno,bom pa vseeno peljal na servis.Meni se je to naredilo po nalivu,sem slišal da zna biti kaj na tem,da pride voda/vlaga do neki relejev,pa lahko zaradi tega nagaja.
renult16v

ja je možno ker je padlo veliko dežja sem se peljal preko poplavljene ceste...bilo je cca 10cm vode nekaj metrov sm nevem če bi to vplivalo tako močno...možno, da se motim nevem...
SeBa33

In sedaj ko si zamenjal loputo je ok.?A še vedno zajeb...?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Mislim da bi vsaj delno moral stroške krit prvi servis ki ti je dejansko napako tudi naredil oz. podražal.
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

@MiScHo - zelo lepo napisano

Sam sem imel isti problem. Prvič so ugotovili da je akumulator kriv (prebijal), drugoč ta elektro loputa, tretjič gas pedala. Vse so lepo narazen vzeli, sčistili in stvar še danes dela.
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Odgovori