Megane II ugasa

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
meganeII

Megane II ugasa

Odgovor Napisal/-a meganeII »

Pri hladnem zagonu motorja in ob dodajanju in nato hiterm odvzemu plina avto ugasne. Ravno tako ugasne v prostem teku po nekaj sekundah.
Ko se avto ogreje se to ne dogaja vec.
Takrat pa ob voznji po klancu navzdol (brez plina) avto rahlo pocukava, racunalnik pa kaze trenutno porabo 2-3 litre - namesto 0.
Opozorilna lucka ne sveti nobena.

Se komu sanja kaj bi lahko bilo (spet) narobe ?
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Re: Megane II ugasa

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Tale poraba se ti malo motis...kokr jaz vem je poraba 0 samo kadar zaviras z motorjem, torej gres po klancu navzdol da imas v brzini ne v neutralnem polozaju, tukaj je normalno 2 litra
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

poraba je 0 ce gres po klancu dol naprimer v 6 prestavi pa so vsi pedali frej... takrat je poraba 0 in z drugimi besedami je to zaviranje z motorjem da :wink:

ce bos pa ti med voznjo po klancu navzdol dal v neutraln polozaj bo pa poraba zrasla se pa jos do 30l :lol:

to so bli podatki za megana... drgac pa je isto pr toyoti :wink:
Zadnjič spremenil ZZ-717, dne 26 Jun 2009, 16:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

86-4PJ napisal/-a:ce bos pa ti med voznjo po klancu navzdol dal v neutraln polozaj bo pa poraba zrasla se pa jos do 30l :lol:
Mogoce pr toyoti je tko, pr nas pri passatu je poraba v prostem teku cca 0,7 litra/uro.

Se pa strinjam s tabo da po klancu navzdol v prostem teku motorja poraba ni 0, temvec le v primeru zaviranja z motorjem.
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Dajte se drzat teme in bistva problema, govora pa je o Meganu, ne pa o Skodah, Toyotah,Volkswagnih, Fiatih,...... Cisto vedno nacnete debato na nepravem koncu; mater a res ne zmorete malo vec oz. ce ne poznate odgovora, raje dajte mir!!!!
Pa tudi vedno eni in isti zacenjate na taksen nacin - sicer vas je kar nekaj vec.
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Poraba pri vzganem motorju nikoli ni 0... tudi navzdol ne ker gas /bencin/ za prosti tek vedno deluje.... mogoce se motim za najnovejse avtomobile, oz se pa nasploh, in me zanima :o :D
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Pri starih avtih z uplinjacem brez elektronike je avto tudi navzdol v brzini pil enako, oziroma se vec kot da bi lavfal v prostem teku. Pri novejsih avtih, ki imajo elektronski vbrizg, ter ga korigira racunalnik pa avto pri voznji navzdol ne pije nic, dokler so obrati motorja visji od nekje 1000-1100 (odvisno od avta). Pri teh obratih jaz cutim, ko moj megane potegne brez da dam gas.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
soldier
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a soldier »

meni je isto delal da mi je ugasal ko je je bil hladn.pa so mi menjali seznor na odmicni gredi pa je zdaj vse v redu.senzor plus montaza me je prislo na pooblascenem 78 eur.mozno pa da je tudi varjabilna jermenica na odmicni gredi fuc.stane pa 200 eur plus montaza.
Renault Megane 1.6 16V
meganeII

Odgovor Napisal/-a meganeII »

Napaka odpravljena.
Zamazana je bila loputa zraka.
Potrebno jo je bilo scistit in nastavit. (strosek 50 EUR).
soldier
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a soldier »

super.meni so to tudi pucali pa nastavljali samo ni nic pomagalo.
Renault Megane 1.6 16V
Odgovori