12 v vticnica v prtljazniku megana
12 v vticnica v prtljazniku megana
pozdravljeni
sem brskal po temah, pa podobne nisem nasel. Ce sem spregledal, mi oprostite:)
v meganu grandtour 2007 namrec nimam vticnice 12v v prtljazniku. imam samo tisto spredaj na konzoli. Zanima me ali je kdo ze dodatno vgradil in priklopil vticnico v prtljaznik in najpomembneje od kje je potegnil zice.
malce sumljivo se mi zdi, da bi jih vlekel od kake luci, saj so tam zelo tanke zicke.
a bo potrebno vleci zice od spredaj?
vticnico bi pa potreboval za pogon hladilne skrinje (cca 50 W) in pa obcasno zracne tlacilke (75 W).
ima kdo kako uporabno in preposto idejo, kje dobiti elektriko, da ne bi bilo potrebno celega avta razkopati?
ze vnaprej hvala za kako mnenje ali idejo.
sem brskal po temah, pa podobne nisem nasel. Ce sem spregledal, mi oprostite:)
v meganu grandtour 2007 namrec nimam vticnice 12v v prtljazniku. imam samo tisto spredaj na konzoli. Zanima me ali je kdo ze dodatno vgradil in priklopil vticnico v prtljaznik in najpomembneje od kje je potegnil zice.
malce sumljivo se mi zdi, da bi jih vlekel od kake luci, saj so tam zelo tanke zicke.
a bo potrebno vleci zice od spredaj?
vticnico bi pa potreboval za pogon hladilne skrinje (cca 50 W) in pa obcasno zracne tlacilke (75 W).
ima kdo kako uporabno in preposto idejo, kje dobiti elektriko, da ne bi bilo potrebno celega avta razkopati?
ze vnaprej hvala za kako mnenje ali idejo.
Imas mogoce vlecno kljuko?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Zdej ne vem kako je zdej ampak vcasih je bila v uni vticnici ena zica ki je bila za kamp prikolice (stalen tok). Ce si mel avto ugasnjen in priklopljeno prikolico da si imel kako luc lahko not al pa kaj takega. Iz kod so pa to zico vlekli pa ne vem. Najdi shemo priklopa za prikolico da vidis kje se ta tok nahaja pa pol pogledas ce imas potegnjenega in na tisto zico vezes.
Ce vezes na luci potem jih moras tudi prizgat, ce ces met tok zadaj.
Ce vezes na luci potem jih moras tudi prizgat, ce ces met tok zadaj.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
te zice zagotovo ni, ker je en konektor prazen. kljuko so mi sicer na servisu dodatno montirali ( ni original).
na zice od luci si pa ne upam vezat, ker so zelo tanke zice in cvikam, da bi se kaj skurilo, ce bi vec ur delal hladilnik.
glede kontakta..tudi prednja vticnica dela samo ko je kontakt.
razmisljam v smeri, da bi potegnil kabel od prednje vticnice. sem pa na tem forumu bral, da je nerodno za razkopat sredinsko konzolo, kjer je vtikac....
zadnja opcija mi je servis....pa jim ne zaupam prevec, ker so se ze do zdaj parkrat ucili na mojem avtu.
na zice od luci si pa ne upam vezat, ker so zelo tanke zice in cvikam, da bi se kaj skurilo, ce bi vec ur delal hladilnik.
glede kontakta..tudi prednja vticnica dela samo ko je kontakt.
razmisljam v smeri, da bi potegnil kabel od prednje vticnice. sem pa na tem forumu bral, da je nerodno za razkopat sredinsko konzolo, kjer je vtikac....
zadnja opcija mi je servis....pa jim ne zaupam prevec, ker so se ze do zdaj parkrat ucili na mojem avtu.
Potegni direkt iz akumulatorja pol. Malo se sam poigraj al pa ce ti bo kdo drug vedel kaj vec povedat.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
ocitno nihce ne rabi vticnice v prtljazniku....
da povem, kako sem za zdaj resil zadevo...mogoce bo se komu pomagalo...
v OBIju sem kupil podaljsek cca 4metre dolg. ta podaljsek sem nato speljal od odprtine za menjavo zarnic v prtljazniku pod tapiserijo do zadnjega sedeza, od tam pa pod plastiko na pragu zadnjih vrat in b stebricka do sprednjega dela voznikovega sedeza. od tam, ko potrebujem, vzamem vtikac in ga vtaknem v original vticnico na konzoli.
sem pa opazil, da je original vticnica na podaljsku zanic in stalno izgublja kontakt, zato sem kupil novo vgradno vticnico za 6 eur in jo vgradil v plastiko pod mestom, kjer se rolo zapenja....za plastiko je dosti placa, dostop pa je tudi ok skozi odprtino za menjavo zarnic na zadnji luci.
po dopustu pa sledi se vgradnja na varovalke v armaturki, da ne bo del podaljska z vtikacem stalno bil pod voznikovim sedezem.
ce pa je kdo ze kaj priklapljal na tiste varovalke zraven stikala za tempomat, prosim, ce lahko malce objasni, ce je kaka finta za zmontirat ( ali so samo vijaki ali tudi kake sponke itd...oz. ce je tam blizu kaksen stalen plus dovolj mocan, da bi se priklopil nanj.
da povem, kako sem za zdaj resil zadevo...mogoce bo se komu pomagalo...
v OBIju sem kupil podaljsek cca 4metre dolg. ta podaljsek sem nato speljal od odprtine za menjavo zarnic v prtljazniku pod tapiserijo do zadnjega sedeza, od tam pa pod plastiko na pragu zadnjih vrat in b stebricka do sprednjega dela voznikovega sedeza. od tam, ko potrebujem, vzamem vtikac in ga vtaknem v original vticnico na konzoli.
sem pa opazil, da je original vticnica na podaljsku zanic in stalno izgublja kontakt, zato sem kupil novo vgradno vticnico za 6 eur in jo vgradil v plastiko pod mestom, kjer se rolo zapenja....za plastiko je dosti placa, dostop pa je tudi ok skozi odprtino za menjavo zarnic na zadnji luci.
po dopustu pa sledi se vgradnja na varovalke v armaturki, da ne bo del podaljska z vtikacem stalno bil pod voznikovim sedezem.
ce pa je kdo ze kaj priklapljal na tiste varovalke zraven stikala za tempomat, prosim, ce lahko malce objasni, ce je kaka finta za zmontirat ( ali so samo vijaki ali tudi kake sponke itd...oz. ce je tam blizu kaksen stalen plus dovolj mocan, da bi se priklopil nanj.
Kaj je to snake skin? Kak poseben ovoj?Stupo napisal/-a:Najboljsa varianta je res da vezes direktno iz akumulatorja.
Spredaj pri akumulatorju das varovalko, potem pa malo debelejsi zvocniski kabel (npr. 2x4mm2) in celotnega ovijes v snake skin ter ga potegnes do prtljaznega prostora, kamor vgradis 12V vticnico, ki jo dobis v OBIju, conradu, itd...
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
to je opcija... so ze smesno poceni te pretvorniki...rambo napisal/-a:kaj pa kaki taki napajlnik kjer imas krokodilcke da ga das direkt na akumolator pa ti da ven 200-400w je pa ista vticnica kot za 200V
ta ti sicer dela iz 12V na 220V pa do 400W
al pa js sm v leklerku kupu ksn let nazaj razdelilc za ta vtikac... uklops en del v original vticnco .. pa speljes kabl lepo do prtlaznika
mislm da sm dov v leklerku takrat cca 3eur