STEVEC ZA BENCIN

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Mitri
Kraj: Ru?°e

STEVEC ZA BENCIN

Odgovor Napisal/-a Mitri »

Pozdravljeni!

Mam cliota 1.8 16v in mam problem z kazalcem za bencin. Kak se mi bencin spusti pod polovico (tanka) mi zacne nihat kazalec gor in dol. Se komu svita kaj bi lahko bilo?
1.8 16V
Uporabniški avatar
lisko

Re: STEVEC ZA BENCIN

Odgovor Napisal/-a lisko »

Mitri napisal/-a:Pozdravljeni!

Mam cliota 1.8 16v in mam problem z kazalcem za bencin. Kak se mi bencin spusti pod polovico (tanka) mi zacne nihat kazalec gor in dol. Se komu svita kaj bi lahko bilo?
DA :) Verjetno podoben problem kot pri petkah.....plovec ima na sredini eno tako uporovno palcko ( ne vem kako se naj izrazim.....pac palcka na kateri je navita uporovna zica) Po tej palcki pa drsijo kontatki in ti kontakti se s casoma zrahljajo in zgubljajo stik......od tod pa skakanje cajgera za gorivo.
Enostavno vzames plovec ven....ga rastavis.....spovijes kontakte (z obcutkom) tako, da se spet lepo nalagajo na uporovno palcko in zadeva spila dalje :)
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Nisi edini s temi problemi...

Men do cetrtine se nekako normalno pada, potem stoji na cetrtini vsaj 100km, nakar pade skor na nulo... :roll:

Aja, pa vcasih zna z rezerve skocit na cetrtino, in pri tem lucka za rezervo se vedno gori.

Pac se zacnes zanasat na natankane litre in prevozene kilometre, pa je! :wink:
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Bodte veseli da vam sploh kej dela.Men pr prejsnem cagar sploh delu ni cez cas je pa tud lucka crknla kar sm pa pogruntu sele ko sm brez benza ostou in smo pol skoz vozil po obcutku.Itak ga pa nism doug vozu. :lol:
Drgac pa ja,tile cagarji so katastrofa,mam lahk se pou tanka pridm na vijugasto cesto ga mal teram in pade na nulo cez par km ga je pa spet pou. :?
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

da vas malo potolazim, tudi pri drugih francozih (peugeot, citroen) je ponekod isto...pri meni se v leve ovinke stevec dviga, v desne pa spusca... :roll:
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

NO pri renojih se da resit kot sem napisal (pa verjetno se kje drugje). Vcasih pomaga ce se ga samo ocisti in premiga.

oorosh kaj bos pa reku na jeepa ?:) Ko se zapodim v kak res ornk breg se prizge lucka......ko se spuscam po istem bregu mi kaze 3/4 :)
Mitri
Kraj: Ru?°e

Re: STEVEC ZA BENCIN

Odgovor Napisal/-a Mitri »

lisko napisal/-a:
Mitri napisal/-a:Pozdravljeni!

DA :) Verjetno podoben problem kot pri petkah.....plovec ima na sredini eno tako uporovno palcko ( ne vem kako se naj izrazim.....pac palcka na kateri je navita uporovna zica) Po tej palcki pa drsijo kontatki in ti kontakti se s casoma zrahljajo in zgubljajo stik......od tod pa skakanje cajgera za gorivo.
Enostavno vzames plovec ven....ga rastavis.....spovijes kontakte (z obcutkom) tako, da se spet lepo nalagajo na uporovno palcko in zadeva spila dalje :)
Hvala ti lisko!
1.8 16V
Odgovori