Problem homologacij
Problem homologacij
Prispevek na dnevniku in POP TV nas je potisnil se globlje v drek. Stvar je bila ustreljena mimo in narejena prevec na silo. Poleg tega so ocitno interesi organizatorja lezali v opravicevanju drag racerjev in ne v resevanju homologacij. Predstavitev problema medijem ne bo pomagala cisto nic, saj nas navadni folk ne bo razumel, se manj pa podpiral.
Mozna resitev bi bil sestanke s kaksnimi policisti, predstavnikom RTI in AMZS (mogoce tudi Stajerski avtodom) ter predebatirat zakone, predpise in najti nekaksen kompromis, mogoce sestaviti kaksen osnutek. Nekaj se je govorilo o 39. clenu, ki pojasnuje, da z vstopm v EU prenehajo veljti nasi zakoni o homologaciji.
Prosil bi za vase mnenje, saj se stvari ticejo vseh nas in na tem podrocju je potrebmo definitivno kaj narediti. Naj se v LJ jebnejo s svojimi dragi in provocirajo, s tem ne bodo nic dosegli.
Mozna resitev bi bil sestanke s kaksnimi policisti, predstavnikom RTI in AMZS (mogoce tudi Stajerski avtodom) ter predebatirat zakone, predpise in najti nekaksen kompromis, mogoce sestaviti kaksen osnutek. Nekaj se je govorilo o 39. clenu, ki pojasnuje, da z vstopm v EU prenehajo veljti nasi zakoni o homologaciji.
Prosil bi za vase mnenje, saj se stvari ticejo vseh nas in na tem podrocju je potrebmo definitivno kaj narediti. Naj se v LJ jebnejo s svojimi dragi in provocirajo, s tem ne bodo nic dosegli.
LP
Gargy
Gargy
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Re: Problem homologacij
lej stari danes sem imel priloznost videti vse kar so posneli, in to kar so posneli , niso dali na TV, ker so imeli drugacne namene z prispevkom OK.Gargy napisal/-a:Prispevek na dnevniku in POP TV nas je potisnil se globlje v drek. Stvar je bila ustreljena mimo in narejena prevec na silo. Poleg tega so ocitno interesi organizatorja lezali v opravicevanju drag racerjev in ne v resevanju homologacij. Predstavitev problema medijem ne bo pomagala cisto nic, saj nas navadni folk ne bo razumel, se manj pa podpiral.
bilo je 15 min govorjenja,ampak oni so dali uno minuto , k je lost1 omenu drag dirke, Zakaj
pac to ne sodi v dnevno informativno oddajo
Re: Problem homologacij
kot je killah bee napisal;Gargy napisal/-a:Prispevek na dnevniku in POP TV nas je potisnil še globlje v drek. Stvar je bila ustreljena mimo in narejena prevec na silo. Poleg tega so ocitno interesi organizatorja ležali v opravicevanju drag racerjev in ne v reševanju homologacij.
o homologaciji se je govorilo ampak so nas nevedni novinarji potlacili v drek, njim homologacija pac nic ne pomeni...zato smo vec slišali o dirkah in laganje gospoda policaja
interes organizatorja je bil predstaviti problem homologacije
interes policije je bil zajebati kompletno vse in izpasti ultrakul
interes novinarja je bil predstaviti policijsko akcijo in bando ki dirka
kaj je ratalo si videl
tudi jaz bi najraje videl da bi bilo tako vendar razumi da policiji ni v interesu da bi se vozili z "legalnimi" avtomobili ker nas potem ne bodo mogli vec ustavljati in ustrahovati(pa še ob zaslužek bodo), zato bodo raje videli da je zakon še naprej tak da ga nihce ne razume in se bodo lahko preseravali
Možna rešitev bi bil sestanke s kakšnimi policisti, predstavnikom RTI in AMZS (mogoce tudi Štajerski avtodom) ter predebatirat zakone, predpise in najti nekakšen kompromis, mogoce sestaviti kakšen osnutek.
RTI in LPP s temi pregledi služita, ce bodo avtomobili legalni, bodo spet ob posel, torej tudi njim ni v interesu da se to podrocje uredi in razjasni
kratko potegnemo tisti ki bi se radi z urejeno dokumentacijo brez skrbi vozili
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
No z tem se jaz ne strinjam popolnoma. Poznam nekaj policistov v MB in mislim, da bi lahko tut kaksen sestanek zrihtal ce bi bil kdo zainteresiran. Ne recem, da posamezni policisiti niso k*** samo se vedno se morjo ravnat po navodilih vodstva.tudi jaz bi najraje videl da bi bilo tako vendar razumi da policiji ni v interesu da bi se vozili z "legalnimi" avtomobili ker nas potem ne bodo mogli vec ustavljati in ustrahovati(pa se ob zasluzek bodo), zato bodo raje videli da je zakon se naprej tak da ga nihce ne razume in se bodo lahko preseravali
Ne vem sicer zakaj sedaj tako ful pretiravajo. Bom pa probal kaj izvedet.
Drugac pa mislim, da je to kar dobra idea gargy.
SanSan napisal/-a:Poznam nekaj policistov v MB in mislim, da bi lahko tut kakšen sestanek zrihtal ce bi bil kdo zainteresiran. Ne recem, da posamezni policisiti niso k*** samo še vedno se morjo ravnat po navodilih vodstva.
ja vem da niso vsi svinje, ponavadi so prav prijazni (zdaj v casu akcije ne vem)
ampak ce je morala cela policija eno leto mozgati da so prišli do tega nacina omejevanja dirk, najbrž ne bodo kar tako spustili možnosti iz rok
ce pa so za pogovor potem pa samo hitro govorit!
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
-
DognerDJ
Brezveze je tukaj jokcat in iskat krivce za polom na TV-ju. Se slabse je razpravljat o tem, ce bi pogovor pomagal. Treba je probat, drugace ne bomo dosegli nic. Sigurno se da s pametnim dialogom in dobrimi argumenti marsikaj resit ali vsaj zacrtat neke smernice. Napacno je razmisljat, da policajem ni nic do tega itd.
Skoda se mi zdi, da se toliko joka in stoka o tem, kako je pri nas slabo urejeno glede homologacij, ko pabi bilo treba kaj narediti pa rep med noge in izgovori "saj policajem in drugim ni do tega". S takim razmisljanjem ne bomo prisli nikamor. Zal.
Kar se pa prispevka tice. Na PU Ljubljana je bila sklicana tiskovna konferenca o drag dirkah, kamor so bili povgabljeni tudi mediji. Bilo je zelo naivno pricakovati, da bodo novinarji objavili kaj pametnega o homologacijah. Zbralo se je 10 avtov, nobeden, ampak res NOBEDEN ni imel nobenih argumentov, na zeljo govornika pa je bil njegov obraz zakrit. S tem je samega sebe predstavil kot krsitelja predpisov, strah za lastno identiteto ter izguba kredibilnosti pri gledalcih. Krivda za polom je na nasi strani.
Skoda se mi zdi, da se toliko joka in stoka o tem, kako je pri nas slabo urejeno glede homologacij, ko pabi bilo treba kaj narediti pa rep med noge in izgovori "saj policajem in drugim ni do tega". S takim razmisljanjem ne bomo prisli nikamor. Zal.
Kar se pa prispevka tice. Na PU Ljubljana je bila sklicana tiskovna konferenca o drag dirkah, kamor so bili povgabljeni tudi mediji. Bilo je zelo naivno pricakovati, da bodo novinarji objavili kaj pametnega o homologacijah. Zbralo se je 10 avtov, nobeden, ampak res NOBEDEN ni imel nobenih argumentov, na zeljo govornika pa je bil njegov obraz zakrit. S tem je samega sebe predstavil kot krsitelja predpisov, strah za lastno identiteto ter izguba kredibilnosti pri gledalcih. Krivda za polom je na nasi strani.
LP
Gargy
Gargy
No jaz sem se danes pogovarjal z enim prijateljem policistom, vendar je rekel, da on premalo ve o zadevi da bi lahko dajal neke pametne izjave. Po krajsem pogovoru sem izvedel 2 poglavitni zadevi:
celotna zadeva homologacij se dogaja zaradi dragov (mislijo, da bodo s tem zmanjsali stevilo tistih, ki dirkajo in norijo - nesmisel)
vse se zaenkrat dogaja le na obmocju LJ, vendar je cisto mozno da se bo razsirilo, v kolikor bo kaksen efekt (kar pa kratkorocno mogoce res bo)
----
No v glavnem folku je treba dopovedat, da draging ni enako styling.... Predvsem tisti tahujsi divjaki, ki tunajo avte se ne ukvarjajo prevec s stylingom, tako da lovijo in jebejo napacne... No na to sem dobil odgovor, bodo pac morali homologirat stvari.
Torej pridemo do drugega problema kako stvari sploh homologirat. Tukaj bo potrebnega vec dela ce bi zeleli kaj dosect. Sicer zakonov ne pozanm natancno ampak kolker vem je to npr. v nemciji dosti lazje kot pri nas. Potrebna bo torej prilagoditev nekih predpisov itd. (mogoce se kaki novi biznis naredimo hehe)
No mislim, da bomo v mariboru bolj tezko kaj zrihtali, saj je sedaj problem le v LJ in tukaj bo bolj tezko prit do pravih ljudi. Ce ma pa kdo kako idejo pa kar...
celotna zadeva homologacij se dogaja zaradi dragov (mislijo, da bodo s tem zmanjsali stevilo tistih, ki dirkajo in norijo - nesmisel)
vse se zaenkrat dogaja le na obmocju LJ, vendar je cisto mozno da se bo razsirilo, v kolikor bo kaksen efekt (kar pa kratkorocno mogoce res bo)
----
No v glavnem folku je treba dopovedat, da draging ni enako styling.... Predvsem tisti tahujsi divjaki, ki tunajo avte se ne ukvarjajo prevec s stylingom, tako da lovijo in jebejo napacne... No na to sem dobil odgovor, bodo pac morali homologirat stvari.
Torej pridemo do drugega problema kako stvari sploh homologirat. Tukaj bo potrebnega vec dela ce bi zeleli kaj dosect. Sicer zakonov ne pozanm natancno ampak kolker vem je to npr. v nemciji dosti lazje kot pri nas. Potrebna bo torej prilagoditev nekih predpisov itd. (mogoce se kaki novi biznis naredimo hehe)
No mislim, da bomo v mariboru bolj tezko kaj zrihtali, saj je sedaj problem le v LJ in tukaj bo bolj tezko prit do pravih ljudi. Ce ma pa kdo kako idejo pa kar...
stajerci so se mi hvalili, da se vsako nedeljsko popoldne draga na mariborskem (???) letaliscu.VIA napisal/-a:Pa se moja sklepna misel: MI V MARIBORU NAJEBEMO ZARADI LJUBLJANCANOV in NJIHOVI RES PRETIRANIH DRAGOV.
also? sam ljubljancani smo krivi?
sicer pa: isto kot v LJ, najebali ne bote dregerje. pac pa tisti, ki ste/so kupovali opremo brez papirjev iz razlicnih razlogov.
Ne se kregat...
Sem prejsnji teden gledal na DSF...bilo je nekje v svici...v nulo, ampak res v nulo predelan honda civic se pripelje do firme, kjer "izdajajo" homologacijo. Sam proces pregleda pa je bil glede spojlerjev tako, da si ga ti lahko sam naredis doma, vendar ti potem tam tip pogleda in proba vsak spojler, ce je cvrst, nato pa gre tiscat avto po autobanu, da se sam preprica, da pri koncni hitrosti spojlerji ostanejo kot so..
V glavnem, tam imas lahko karkoli, vendar moras imeti to narejeno tako, da vzdrzi maximalne obremenitve....torej, da vse klapa.
Zakaj tega ni pri nas?
Sem prejsnji teden gledal na DSF...bilo je nekje v svici...v nulo, ampak res v nulo predelan honda civic se pripelje do firme, kjer "izdajajo" homologacijo. Sam proces pregleda pa je bil glede spojlerjev tako, da si ga ti lahko sam naredis doma, vendar ti potem tam tip pogleda in proba vsak spojler, ce je cvrst, nato pa gre tiscat avto po autobanu, da se sam preprica, da pri koncni hitrosti spojlerji ostanejo kot so..
V glavnem, tam imas lahko karkoli, vendar moras imeti to narejeno tako, da vzdrzi maximalne obremenitve....torej, da vse klapa.
Zakaj tega ni pri nas?

tkole je v LJ: lani konec poletja in v jeseni pa tja do zacetka zime se je dregalo vsako noc. skupina, ki jo preganjajo (poudarjam zato, ker so govori se o nekih ghost driverjih na obvoznici ipd), je dregala le na dveh lokacijah. zloglasni brncicki in leklerku.VIA napisal/-a:Obrazlozitev moje teze:
Mi v MB dragamo vsako nedeljo na eni lokaciji popoldne.LJ pa vsak dan na vec lokacijah in PONOCI.
vsak dan, na vec lokacijah - to je pretiravanje. ponoci - ja, to je pa res, ampak ne vem kako bi to zmanjsalo "ilegalnost" dogajanja.
sicer pa, tocno to kar si navedel, je moj point:
tako da ne obtozovat dregerje, pac pa policijo, ki tolce po nedolznih, ker drugace ne more ukrotiti dregov. tudi njihovi argumenti iz tiskovke so naravnost smesne. in, ne vem zakaj bijejo tako bitko z dregerji??? nimajo drugih prekrskov in kriminala za pucat??? ker: resitev LJ dregov je smesno enostavna in res mi ni jasno, zakaj se niso lotili tega nacina: na leklerku in po potrebi tudi brncicki postavijo lezece policaje.VIA napisal/-a:NAROBNE LOVIJO butli modri
sicer pa, kot je reku Bojci: sploh se ne kregam.