TEMNA STEKLA in POLICAJI
Odvisno od srececasiop3 napisal/-a:slovenc napisal/-a:
Je pa res, da ponavad je tko, da tisti k so komaj prisli iz sole so najbol zajebani, potem ko so starejsi tud ego pade...
10000% true
od leta 2002 naprej je policija se samo represivni organ ki pobira denar drzavljanom RS se najbolj pa postenim drzavljanom, ki placujejo davke.killah bee napisal/-a:Vidis Dark.. Malo psihologije... Ti je uslo...verjetno se iz casa solanja, da je policija represivni organ
Kar ni ravno vredu... Se ti ne zdi
Namrec od leta 2002 naprej se v policiji ni vec zaposlovalo v notranjosti oziroma zaposlovali so vse na juzno mejo s hrvasko.
tako je v notranjosti prislo do hudega podhranjenja kadra in policija ni bila vec zmozna delovati preventivno, ampak je zacela delati samo se na represivi in tako je tudi se danes.
Povejte mi, kdo je ze kdaj videl policista v njegovi soseski, da se je prisel malo pogovarjati s prebivalci samo pogovarjati in poslusati njihove tezave?
Tega ni zato ker ni kadra vec za to.
Kriminala je vse vec, avtomobilov je vec na cestah zato se pa po narocilu policijskih sefom "strafa".
-
Gost
To se pa strinjam, ce se folk ze vozi nad omejitvijo pa jih potem ustavijo naj imajo se takrat tolk jajc pa priznajo da so vozil prehitro, ne pa da so potem vsi drugi krivi. Ker ce nebi prehitro pripeljal, te nebi dobu na radar in posledicno nebi placal.kripo napisal/-a:Seveda je najlazje kriviti druge .. mi sami nismo nikoli nic krivi! Valda je policaj kriv, da imam samo 420eur place, doma bolno zeno, froca v vrstcu, pa se enga na poti .. pa samo 30km prehitro sem se peljal po cesti v blizini vrtca .. Dajmo policiste postrelit, pa bo vse dovoljeno!.. sarkazem off.
Kako bi svet bil lepsi, ce bi clovek pol toliko energije usmeril vase, kot jo v druge ..
Če je ravno, ni zabavno.
Povem primer iz moje prakse.
Ura je 00.35 s kolegom meriva na radarju izven naselja v soboto ponoci.Res ni veliko prometa.Meriva na odseku kjer se hitrost iz 90km/h zmanjsa na 60km/h zaradi krizisca, ki je osvetljeno.
noc poteka mirno in tako si tudi zeliva da ostane do konca, krsiteljev ni ampak kar naenkrat iz daljave slisis buuuumm tttttt... buuuummmm ttttt.... buuuuummmm ttttt........ prihaja raketa.
Zmeriva ga nad 500m kjer je omejitev 90km/h in radar zapiska 135km/h.
Ampak to ni najina hitrost, ko se priblizuje kriziscu, hitrost dejansko zmanjsa in od znaka naprej ga midva zmeriva na 112km/h, omejitev pa 60km/h.
Seveda ga ustavim in postopek tece naprej.Vmes napiha, nima nobene obvezne opreme v avtomobilu, gume z minimalnim profilom in seveda hitrost.
In potem gospod rece kje ste mene najdli ob tej uri?
NE nismo te mi najdli, ampak si ti sam poisku nas.
Seveda je sledila pritozba na postopek da je bilo vec avtov tam in da smo zmerili drug avto in ne njegov, da sva ga zmerjala, da ga je sodelavec mocno stisnil za roko, da mu meritve nisva pokazala, da ni bilo vidne table z luckami da midva tam meriva itd........ skratka tisto noc so bili krivi vsi drugi za prekoracitev hitrosti samo on kot dejanski voznik pa ne.
Pritozba je bila seveda neutemeljena in nicna, na sodiscu pa so tudi opravii svoje delo.
Ura je 00.35 s kolegom meriva na radarju izven naselja v soboto ponoci.Res ni veliko prometa.Meriva na odseku kjer se hitrost iz 90km/h zmanjsa na 60km/h zaradi krizisca, ki je osvetljeno.
noc poteka mirno in tako si tudi zeliva da ostane do konca, krsiteljev ni ampak kar naenkrat iz daljave slisis buuuumm tttttt... buuuummmm ttttt.... buuuuummmm ttttt........ prihaja raketa.
Zmeriva ga nad 500m kjer je omejitev 90km/h in radar zapiska 135km/h.
Ampak to ni najina hitrost, ko se priblizuje kriziscu, hitrost dejansko zmanjsa in od znaka naprej ga midva zmeriva na 112km/h, omejitev pa 60km/h.
Seveda ga ustavim in postopek tece naprej.Vmes napiha, nima nobene obvezne opreme v avtomobilu, gume z minimalnim profilom in seveda hitrost.
In potem gospod rece kje ste mene najdli ob tej uri?
NE nismo te mi najdli, ampak si ti sam poisku nas.
Seveda je sledila pritozba na postopek da je bilo vec avtov tam in da smo zmerili drug avto in ne njegov, da sva ga zmerjala, da ga je sodelavec mocno stisnil za roko, da mu meritve nisva pokazala, da ni bilo vidne table z luckami da midva tam meriva itd........ skratka tisto noc so bili krivi vsi drugi za prekoracitev hitrosti samo on kot dejanski voznik pa ne.
Pritozba je bila seveda neutemeljena in nicna, na sodiscu pa so tudi opravii svoje delo.
Ni problem rade volje odgovorim.casiop3 napisal/-a:kk to mislis
in kok kazni sta mu pol napisala?
sj ce noces povedat ni treba pac zanima me iz firbca
Hitrost s katero se je priblizeval pred kriziscem 135km/h ni bila "najina" hitrost tista za katero sva se tam postavila.Torej za to ga nisva imela zakonske podlage kaznovati, ker sva merila na razdalji vec kot 500m.
Midva sva cakala da bo prisel za znak omejitev hitrosti 60km/h in ga potem tam zmerila - 112km/h, ampak je ze s tistim nabijanjem v obrate in glasnostjo avtomobila vzbudil najino pozornost.
Globa
32/9/ tocka d najmanj 380 eur kazni, 9KT in prepoved voznje motornega vozila - obdozilni predlog na sodiscu sodnik odloci o visini kazni
130/4/ tocka b alkohol 450 eur kazni in 7 KT
59/5/1 obvezna oprema 125 eur kazni
59/4 "gume" 418eur kazni + odvzem tablic
skupaj je naneslo 993 eur kazni kazenske tocke + odvzem tablic.
Za hitrost pa se bo zagovarjal na sodiscu kjer sodnik doloci visino globe.
Evo cista neumnost voznika in ne najina neka objesnost. Ce ne bi naletu na radar bi se peljal mimo naju, midva bi imela mir on pa eure v zepu, pa se na sodisce mi ne bi bilo treba it.
Ce globe ne placas v zakonskem roku in ce ti tega zneska ne morejo vzeti (davcna uprava) potem po ZAKONU O PREKRSKIH se ti dodeli uklonilni pripor, ki lahko traja najvec 30 dni!Stupo napisal/-a:Se eno vprasanje, ker smo ze offtopic...
Ce globe ne placas gres v oklonilni pripor, mogoce kdo ve za koliko casa te poslejo zaradi prehitre voznje (250eur) in kako je potem s placilom ko prides ven? Moras vseeno placati globo ali ne?
Po 30 dneh gres ven iz pripora ampak globa se vedno ostane. V tem primeru sodisce predlaga, da globo poravnas, ce denarja nimas sodisce nalozi javna dela v kolicini ur, da ustreza znesku globe.
Globi se ne da izogniti, sodisce pa najde nekaksno pot, da bi drzava dobila denar namesto javnih del.
lp