clio II - dci - poskok obratov

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
blackwolfcar
Kraj: Ig

clio II - dci - poskok obratov

Odgovor Napisal/-a blackwolfcar »

uceraj se mi je na clio II dci (diesl) 82km zacelo dogajati sledece....

ko pritisnem gas do podna (najbolj se obcuti v 4-5 brzini) ko bi avto moral konstantno vleci oz. poskociti, se mi v polju med 2000-3000 obrati zgodi da obrati naglo poskocijo...kot bi se zavrtelo v prazno...avto tu ne potegne kot bi moral....se mal pred 3000 obrati spustijo in potem avto zacne vleci...

ce gas pocasi dodajam, avto lepo stopnjuje...obrati so OK....

mozni vzroki....??????
Perfect Match!!!
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Re: clio II - dci - poskok obratov

Odgovor Napisal/-a scenicII »

Po vsej verjetnosti podrsavanje sklopke...Pri meni na Scenicu je bil vzrok za to staro zavorno olje (samo nisem ziher ce ima Clio tudi hidravlicno podporo sklopke)...
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Sem mel iste probleme, je drsela sklopka :? . Potem je bil zacuda en let mir, potem pa pozimi spet zacela drset in ni vec nehala (je bila potem potrebna menjava).
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a scenicII »

Ce ima Clio hidravlicni cilinder sklopke in ce se ni bilo menjano zavorno olje, bi jaz najprej poskusil z menjavo le-tega. Pri meni je pomagalo. Fora je v tem, da to olje z leti uporabe veze nase vlago, ki se potem v obliki vodnih kapljic ustavi med drugim tudi v tem cilindru in dela probleme.
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Clio nima hidravlicnega cilindra(se bol da ne, ker bi bla se ena stvar vec za crknit :lol: )
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

men se je na cliotu isto dogajal kot d_leonitu. samo ni bla potrebna menjava sklopke. avto je mel nekje 4 take "dneve" v roku parih mescov potem pa skos normalno...
Uporabniški avatar
blackwolfcar
Kraj: Ig

Odgovor Napisal/-a blackwolfcar »

ja zdej se je stanju umirilo....clio spet normalno vlece pr vseh obratih...

hmmm :?

ja dogajat se mi je zacel k sm zanc u en klanc po snegu ril pa je mal u prazno vrtel....pa sm tud jest ze mislu da zdej je pa sklopka slaba...sam kot pravim...zdej je spet normaln... :?
Perfect Match!!!
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Lahk da kaksna mascoba/voda/vatever pride na lamelo in potem samo tist trenutek malo drsi. Lahko pa kaksen semering malo pusca in potem vsake toliko casa malo spodrsava. Ce bi bla sklopka hin potem bi konstantno spodrsavala in ne samo na dolocene dneve.
Takrat k ti to dela probaj speljat kot kaksna stara mama pa porocaj ce jepo tem kaj bolje.
Enigma motorsport
weta

Odgovor Napisal/-a weta »

zna biti tezava v zajli sklopke oz. hidravliki, eventuelno mehanizmu za avtomatsko stelanje sklopke. ne vem sicer kako ima ta avto to izvedeno, ampak podobne tezave, obcasne, sem imel nekoc na svojem avtu (seat) kjer je stekal mehanizem za stelanje na zajli. to lahko tudi pojasnjuje zakaj enkrat zdrsava, drugic spet ne.
osebno bi zadevo cim prej pogledal, ker zdrsavanje povzroci, da bo sla sklopka, v kolikor je se ok, k vragu. strosek pa bo tako neprimerno vecji.
Uporabniški avatar
Dejko

Odgovor Napisal/-a Dejko »

Kater letnik cliota mas,ker priporocljivo je menjati na 120.ooo ali 5 let zavorno olje saj postane HIDROSKOPICNO to pa pomeni da nase veze vlago in potem se ta spreminja v paro.
Odgovori