Hladilna tekocina pusca

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
pesto

Hladilna tekocina pusca

Odgovor Napisal/-a pesto »

Pozdravljeni,
Sem ponosni lastnik lagune 1.9 Dci letnik 2006.
Pred priblizno 14 dnevi, ko je bilo zunaj -15 mi je avto skoraj zakuhal. To pa zato, ker v hladilni tekocini ni bilo skoraj nic antifriza. Slepo sem verjel tistemu, kar mi je mehanik napisal na servisni listek, da je hladilna tekocina na -30, no potem so mi na AMZS-ju izmeril samo -2.
Avto je bil pred mojim nakupom karamboliran, in predvidevam da med popravilom niso ulili antifiriza, mehanik je pa lansko leto samo kopiral kar je bilo napisano na prejsnejm listku.
V glavnem, avto mi je zmrznil na Lj. obvoznici, najblizji servis je bil AMZS, kjer se je avto "odtajal" in potem zamenjali vodo z skoraj 4 litri koncentrata (do max oznake) .
Prejsni teden sem opazil, da je hladilna tekocina v ekspanzijski posodi skoraj na min, zato sem dolil pol litra antifriza. Danes sem ponovno opazil, da je tekocine se manj kot pred enim tednom, zato sem dolil se 1 liter (do max).
Puscanja vode ni nikjer opaziti. Zanima me koliko je moznosti, da mi je slo tesnilo na glavi, (ceprav voda nima oljnih madezev), sem pa ustavil takoj ko se je posvetila lucka za temperaturo, ki je nato po dobrih 15 min padla nekje na 2/3 skale.
Kaj lahko se sam preverim preden ga odpeljem na servis?
Ali je mozno, da voda zaradi pregorelega tesnila pusca v izpusni sistem?
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Ce voda gre v izpusni sistem pol avto kadi belo.

Preveri ce gre voda v olje.

Po vsej verjetnosti ko pravis da ti je avto zakuha dal je voda zmrznila v hladilniku in lahko da spusca hladilnik. :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
pesto

Imas prav, sem pozabil napisat... hladilnik je bil leden in je po vsej verjetnosti zmrznil.
Kako se da ugotoviti ce pusca?
V primeru da pusca ali se ga da sploh popraviti ali bo ptreben nov?
Lp, Ale?°
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Najlazje bos ugotovil takrat ko je avto cisto suh ampak pod hladilnikom je kaj mokro. Pa malo preveri tisti dve gumijasti cevi ko gresta na hladilnik ce ni kera pocena. Pa hladilnik bi znal poceti na teh dveh spojih.

Pa ce imas moznost avto postavit na suho v garazo daj spodi en kos kartona da bos videl ce bo karton moker in avto naj bo suh.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

lej obstaja ena zadeva od LIQUI MOLY al nekak tak se napise "tesnilec" ce ti kje pusca to sicer ne pomeni da ti zamasi luknje velikosti prsta, ce je kje na kakem varu ga rzgnalo al pa kaj podobnega bi ti to lahko zamasilo da nebi rabo takoj danes menjat kilerja
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni
najprej je potrebno ugotoviti kje pusca hladilna tekocina in se sele po tem odlocati za vrsto popravila / nalivanje tesnilca.
V koliko je ( bog ne daj ) odslo tesnilo glave ali se slabse pocila glava lahko z raznimi tesnilci naredite vec skode kot koristi.

Preverite pri prizganem motorju ali v ekspanzijski posodi dela mehurcke - tesnilo glave, v koliko imate moznost pomerite kompresijo - da izlocite lom glave, ter upostevajte zgornje poste kako se vidi puscanje na hladilniku ali ceveh.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
pesto

Hvala za nasvete, bom probal. Nekaj bo ze prijelo, drugac pa kiler dol in ga pregledat.
Lp, Ale?°
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Ce pusca hladilnik se itak sedaj vidi belkasto tam kjer pusca oz. tece ven antifriz
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

Fan napisal/-a:Pozdravljeni
najprej je potrebno ugotoviti kje pusca hladilna tekocina in se sele po tem odlocati za vrsto popravila / nalivanje tesnilca.
V koliko je ( bog ne daj ) odslo tesnilo glave ali se slabse pocila glava lahko z raznimi tesnilci naredite vec skode kot koristi.

Preverite pri prizganem motorju ali v ekspanzijski posodi dela mehurcke - tesnilo glave, v koliko imate moznost pomerite kompresijo - da izlocite lom glave, ter upostevajte zgornje poste kako se vidi puscanje na hladilniku ali ceveh.

Lep pozdrav
moj dela mehurcke v ekspanziji, a je tesnilo novo in glava preverjeno ravna..
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
Dejko

Odgovor Napisal/-a Dejko »

Preverjeno al nepreverjeno ce ti dela mehurcke ti nabija kompresijo v posodo.Ali je pocen blok,Pocena glava ,ni ravna pa se to zlo vazn kere ferme tesnilo mas? slucajno VICTOR REINZ
pesto

banalna zadeva... serviser na AMZS-ju mi ni popolnoma nic odzracil sistema.
Sem pa opazil, da ima ta motor ze povratno cev za odzracevanje v ekspanzijsko posodo, zato pa je ene 2x fajn zrak ven useku, ker ga je blo mal prevec.
No, sedaj se ze 3 tedne vozim brez dolite tekocine in je nivo ostal enak.
Hvala vsem za pomoc in ideje.
Lp, Ale?°
Odgovori