Hisni ljubljencki
ta vrsta je vsejeda od rastlinja do zivih rib in mesa ampak moje sanje so pa rdece trebusna piraja sam morem dobit prej ene 400 litrski akvarij . tudi tele ribce so samo zacasno pri meni ,so na prodaj ker zrastejo 90 cm ...dr__de napisal/-a:renault, honda, pa opelPa da vidmo ktera bo dle zivela!hehe
![]()
kaksno hrano pa te ribe sploh jejo?
rdece trebusna piraja in ostale samo mesojede pa jedo goveje srce jetrce in drobovino ter seveda zivo hrano...
edit: pravkar so bile krscene za Renault, Opel,Hodna
ja njihova naravna velikost v naravi seveda dosega tu nekje do 90 cm v ujetnistvu pa odvisno od velikosti akvarija ,v zelo velikem akvariju zraste tudi do 65 cm morda malce vec ce pa je akvarij majnsi pa seveda majn.Stupo napisal/-a:Koliko pa zrastejo te piranhe? A tut tele mjhne kej ugriznejo?
hmmm grizejo ,tko ti bom povedu jst vse delam rocno kar pomeni da cistim sipo akvarija z gobico torej roka v akvariju (norc
drgac pa sam se tole da povem o pirajah, te ribice so zelo miroljubne zivalce ki se cloveka prej bojijo kod pa da bi ga napadle,napadi se dogajajo v naravi v bol susnih obdobjih ko so piraje ujete na majhnem prostoru in jih je ogromno na kupu ter primankuje hrane... in pa tudi ce so site in ujete na taksnem obmocju ter se pocutijo ogrozene lahko morda napadejo ampak v samoobrambi... tud najbol krvolocna rdece trebusna piraja se prehranjuje zgol z poginulimi oziroma onemoglimi zivalmi ter z rastlinjem na obrobju reke tak da ta mit o ljudozercih pri pirajah ne velja cist tocno, so pa znani primeri tudi pri nas ko je kaksen akvarist ki se nezna pravilno ravnat z to ribo ostal brez prsta ali pa kaksen trgovec ki je to ribo jemal iz akvarija z navadno mrezico ki jo je piraja pregriznila n potem zravn se malce njegovega prsta ampak ti primeri so le neumnost cloveka samega..
piraja je najbol nevarna na suhem ce me razumete...
Imam 180l akvari, samo se bojim da piranje negrejo zravn tropskihplemenko napisal/-a:jst ti prodam te tri piranje po simbolicni ceni 30 eur ce te zanimaLJ-UNION1 napisal/-a:Dons cistu akvarij po 2 letih![]()
![]()
![]()
A ima gdo kaksno tropsko ribico odvec
sam povej kolk litrski akvarij mas prvo
Ko vozim, nepijem alkota
!

hja prej bi mogu vedet kaksne ribce mas tam noter drgac pa se ena zanimivost,uceraj sem delal majhen poiskus ter sem jih spustil v moj glavni akvarij za 5 ur...rezultat: vse ribce so se ziveLJ-UNION1 napisal/-a: Imam 180l akvari, samo se bojim da piranje negrejo zravn tropskih![]()
drgac pa sem mislo da mas sedaj prazen akvarij in nic noter mas pa se eno resitev hehe pregradis akvarij na polovico