sprint diesel

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Isto sranje ni. Je drugace, vsak naftar ima svoj razvoj in svoje dodatke k gorivu. Kaksne vedo samo oni. Ni pa isto. Dvomim pa da zaradi tega naredis vec km. Lahko samo pripomore k boljsemu delovanju motorja, mazanju itd...

Drugo je vse v glavah. Ce bi ti drug tankal in ti nebi vedel kaj, na koncu bi ocenil ker benz si furu, sigurno nebi vedel :wink:
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

kaj pa vem, jaz sem prejsnic tankal pa sem naredil rekordno km :D samo je verjetno bolj weinberg kriv, ker je bila daljsa tura... bomo vidl se zdaj :D glede motorja, se mi pa zdi da isto laufa...
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

js bom sam se eno opazko dodal: a ni zanimivo, da so omv-jevci ravno zdaj uspel razvit ta "revolucionarni" dizl, ko so cene dizel vs. bencin opazneje poskocile? ravno zdaj, ko smo potrosniki goriv najbolj obcutljivi na take trzenjske prijeme...
We are forced to act as if we are free...
Uporabniški avatar
axis
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a axis »

jz mam sicer bencinca in vedno tankam na omv ker naredim vec kilometrov avta pa ne sparam
isto pa brat ki ma dizla tudi naredi obcutno vec kilometrov ce tanka na omv tko d neki je na tem 100%
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

vsaka naftna druzba lahko naredi boljse gorivo za motor, odvisno od tega, kaksna je kakovost filtriranja goriva in ce dodajo kaksne aditive k boljsemu teku motorja. Pri tem seveda morajo biti v mejah normativov.

Ker so naftne druzbe prav tako na trgu, uporabljajo vse prijeme, da si izborijo trg. Lahko nategujejo folk, lahko pa ponujajo res kaj boljsega. Ker pa je naftni lobi tako mocan, bi rekel,da si nategovanja folka ne morejo privosciti, ker bi zaceli po kratkem casu zelo stagnirat.

Sem tudi sam opazil, pa to takoj ko je prisel 100okt bencin, da sem naredil ca. 30 - 50 km vec na tank, kot pa z 95.
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

kok je pa drazja 100ka od 95 ?
Slika
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

BorutG
Kraj: L J U B L J A N A

Odgovor Napisal/-a BorutG »

86-4PJ napisal/-a:to je spet vse sam v glav js pravm... pac podzavestno vozs pod mansimi obrati in prsparas tiste 2 deci na tank ... pa se oh in sploh dobr slis d mn pokur :? :lol:

js ce se le da tankam na omv in to ze skoz...ne gleda na to kasno reklamo delajo..

pa ce se trudjo dajat neke reklame...da bi imeli profit..naj dajo 1cent nizjo nafto ce majo jajca... p bojo mel ful vec prometa :wink:
Sem te ze parkrat zalotil na AGIP crpalki! :wink:
The Prosecutor.
The Jury.
The Judge.
The Executor.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

sm napiseu CE SE LE DA :wink:

drgac p mislm d sm su do zdj sam enkat oz dvakat na agip s spikeyom :twisted:
Slika
Uporabniški avatar
Glicerin
Kraj: Posočje®

Odgovor Napisal/-a Glicerin »

Bom se jst malo povprasal, ce prav ne o dizlu. Kako je z menjavo goriva iz 95 na 98 oziroma 100 oktanski bencin. Se lahko to brez problema menja ali se slucajno treba kaksen vzig nastavljat, kot sm slisal?
SlikaClio je zakon!
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

ne vem, kje sem bral, da ce tankas vec oktanov od predpisanega, ni nc narobe, huj je, ce je kontra.
Uporabniški avatar
sal3
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a sal3 »

Vse to gre iz iste pipce :wink: vidu na lastne oci ko je kolega s petrolovo cisterna polnil na OMVjevi crpalki. Edini problem so razmere v cisternah na sami bencinski, kjer pa naj bi imel petrol cisterne v zelo slabem stanju (voda,...)

LP
...::: Dolenjska Audio Crew :::...
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Glicerin napisal/-a:Bom se jst malo povprasal, ce prav ne o dizlu. Kako je z menjavo goriva iz 95 na 98 oziroma 100 oktanski bencin. Se lahko to brez problema menja ali se slucajno treba kaksen vzig nastavljat, kot sm slisal?
Ni treba nic nastavljati, jaz sem v svojega 1.4E vedno tankal 100 oktanski bencin.
Slika
Uporabniški avatar
Pocket_Rocket
Kraj: GO-LJ

Odgovor Napisal/-a Pocket_Rocket »

Pocket_Rocket napisal/-a:Da ne bomo dolgovezili....

http://www.had.si/blog/2008/05/23/mythb ... nt-diesel/
Evo had je zakljucil test:

http://www.had.si/blog/2008/06/06/omv-s ... estiranja/
Odgovori