Problem tresenje vozila

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
AlyH24
Kraj: Maribor

Problem tresenje vozila

Odgovor Napisal/-a AlyH24 »

Lep pozdrav, redko se obrnem na vas zdaj bi vas pa res potreboval. Dal sem moj avto k licarju, pa sem si sposodil maminega Clio-ta 1.2 (60KM) L.99, in ko ima hudic mlade....avto je zacel danes kar naenkrat tresti pod prostim tekom. Voha se tudi vonj iz izpuha po gnilih jajcih ali cem pac, pac enostavno neprijeten vonj, trese pa kar precej, kot bi laufal po 3 cilindrih. Najprej sem mel na sumu svecke, na drugem mestu pa katalizator, dalje pa se nisem prisel. Sel sem takoj v avtotrgovino in kupil nove svecke NGK BKR5EK (to pisem zato ker upam da so prave), jih menjal kar tam ampak zadeva deluje enako, trese se mi zdi vedno bolj.
Kaj vi mislite? Avto je sicer zelo malo vozen, letnik 99 in ima 36000km, bil je v lasti mojega dedeka, zdaj je v lasti moje mame in zadnjih slabih 30kkm ima na grbi samo mestno voznjo, kratke relacije in pocasno voznjo, kar je najbolj unicujoce se mi zdi, ampak kaj moremo, ce ni potrebe po daljsi voznji. Kaj vi mislite kaj bi lahko bilo in kako naj dobim potrditev za to, preden grem spet kaj brezveze kupit? Dobro svecke so bile se original, pa sem jih itak mogo letos menjat, tak da niti nisem jezen, ampak kat pa ne bi rad ravno zastonj kupil. Je kak nacin da ti preverijo delovanje kata in ti z zagotovostjo recejo katalizator je zanic? Pri mojem avtu vem da imam 2 lambdi sondi in bi mi 2.javila ce bi bil zanic, pri Clio-tu to ocitno ni tako? Ker se Check Engine lucka ni prizgala in nic.
No prosim za pomoc, vem da ste mojstri in upam da hitro ugotovimo kaj je.
Hvala ze vnaprej.
P.S:Ce kaj pomaga, trese najbolj ko se ogreje, dokler vsaj malo laufa pod visjimi vrtlaji recimo mrzel vzig, laufa lepo.
lp,Aly
Zadnjič spremenil AlyH24, dne 08 Maj 2008, 21:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

to so pa sigurn tuljave krive :wink:
AlyH24

paloma napisal/-a:to so pa sigurn tuljave krive :wink:
Ima samo eno, kolk vem...ce bi bla ta ne bi delalo, ali pac?
Lp,Aly
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

men je sla najprej na meganu ena, cez ksn mesc druga, cez pol leta tretja pol je pa so pa kr se 4to zamenal! jeba so te tuljave...
AlyH24

Pa kak, to men ni jasno....ce ima samo eno cinspulo za vse 4 cilindre, in ta ce ne bi delala avto tud ne bi delal, ali se motim? No upam da se, ker to res ni nek tak grozen strosek, ceprav dvomim da je to. Se kaksno mnenje prosim?
Lp,Aly
AlyH24

No bom kar vprasal, ima kdo cinspulo doma za 1.2 60KM motor? Magari da samo probamo pa jaz pol novo kupim, lahko pa mi jo seveda tud proda.
Hvala
Lp,Aly
Uporabniški avatar
bomb0
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a bomb0 »

Jaz jo imam za D7F motor. To je 1,2 8V motor. Mislim, da je to-to.

Ce hoces tolk za poizkusit. Prodal pa je ne bi, ker jo imam raje doma, k ta zval rada crkne in brez avta je tezko nadomestno iskat.

Tezava je edin v tem, da sem v LJ in se ti pomojem ne splaca iz MB prit, k je strosek skor taki, kot da bi eno rabljeno kupil.

Me pa lih to moti, kaj tebe... zato sem napisal, da je brez avta tezko nadomestno iskat ... k ce bi crknila, bi ti avto tut crknil.

Ne vem, da bi lahko samo recimo 1/4 spule crknila in ti zato ne bi deloval recimo 1 cilinder....

Mogoce se motim.

PS: ce bos sel kam poizkusit poglej prej da bo pravi konektor. So trije razlicni modeli (pravokoten, okrogel). Moja ima pravokoten konektor s 4-mi kabli.

PPS: mozen vzrok napake glede na to da je avto star 10 let in so se prve svecke ble notr so tut verjetno prvi kabli do sveck gor in bi vedli prebijat (preparela izolacija). Samo nimam tolk izkusenj, da bi ti lahko to zagotovo potrdil.

Lp
Clio 1.2 BEBOP; motor: E7FH708
Slika
AlyH24

Ja zdaj sem se pogovarjal z mehanikom, mojim kolegom, pa je reko da naj probam iskre, da pa se mu zdi da je cinspula znotraj razdeljena, ni samo ena, ampak so 4 v enem ohisju, pac niso deljene kot na novejsih :?
Daj bom vido ce bom uspel kje zvohat kako, pa saj tud novo kupim, brez problema, samo da bi 100% vedo da je to zanic. No ce mi je ne uspe kje dobit, mi prosim poslji na pm tvoj GSM pa se boma slisala, ce ne bo druge moznosti.
Hvala
Lp,Aly
Uporabniški avatar
bomb0
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a bomb0 »

Sem ti poslal stevilko.

Drugace pa je mogoce boljsa resitev, da ne bos lih v LJ hodo:
http://www.bolha.com/oglas2681165

Proda kable+spulo za 25 EUR. Tolk te stane bencin MB-LJ-MB. Pa pomojem se lahka zmenis z njim, da preden kupis, testiras ce je to napaka.

Javljam ti pa zato, ker ce se prav spomnim je gospod s Hoc pri MB.

Moja (konektor) je enaka tisti na sliki.

Lp
Clio 1.2 BEBOP; motor: E7FH708
Slika
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Cim manj se vozi ker bos unicil katalizator...
AlyH24

Aha, ja bom ga poklical, ampak kolk ze na prvi pogled vidim ima ta cinspula ekast konektor na ohisju za priklop elektronike, jaz imam pa ovalnega. V tem je tud razlika ko sem klical v avtotrgovino, me je vprasal ali imam stirikoten ali ovalen priklop, tak da s tem menda ne bom mogo nic. Sicer pa imajo v nasi avtotrgovini na zalogi, 79eur je polna cena, imam pa 30% popusta ker dost jemljem pr njih tak da bom raje novo kupil in bo vsaj delalo nekaj casa.
Samo se vseeno morem prej zvedet ali je 100% to zanic ali ne. Ce bi se katalizator sesedo recimo, bi bilo drugace?
Hvala za vso pomoc, res.
Lp,Aly
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

AlyH24 napisal/-a:Aha, ja bom ga poklical, ampak kolk ze na prvi pogled vidim ima ta cinspula ekast konektor na ohisju za priklop elektronike, jaz imam pa ovalnega. V tem je tud razlika ko sem klical v avtotrgovino, me je vprasal ali imam stirikoten ali ovalen priklop, tak da s tem menda ne bom mogo nic. Sicer pa imajo v nasi avtotrgovini na zalogi, 79eur je polna cena, imam pa 30% popusta ker dost jemljem pr njih tak da bom raje novo kupil in bo vsaj delalo nekaj casa.
Samo se vseeno morem prej zvedet ali je 100% to zanic ali ne. Ce bi se katalizator sesedo recimo, bi bilo drugace?
Hvala za vso pomoc, res.
Lp,Aly
Ce se katalizator sesede avto dusi in se vrti samo do ene 4k pol pa sploh ne more vec. Po moznosti zacne se "prdet" ker izpusni plini rinejo vn cez cisto vsako malo luknjico. Aja pa slisi se ropotanje s katalizatorja k se uni koscki notri tresejo.
AlyH24

Aha, no hvala za info, pol je res cinspula ocitno.
Lp,Aly
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Tako kot ti je tadej rekel, cimprej zamenjaj spulo, ker se ti drugace lahko zamasi katalizator. Je pa sigurno to, ce avto trese kot traktor in tudi laufa po 3 cilindrih. Na nasemu cliotu je zacela utripati oranzna lucka, ko je sel nad priblizno 2500 obratov.
Slika
AlyH24

Navkljub vsem upanjem da bom danes popravil avto, ni nic boljse. Zamenjali smo cinspulo, svecke sem ze vceraj menjal, ocistili vse mase na masini, predvsem okrog cinspule, zmerili kable od sveck in so kot novi se, ocistili loputo plina in motorcek prostega teka.....a avto se vedno trese kot pr norcih, ne gori nobena lucka, nic :? jaz ne vem vec kaj narest, prosim pomagajte, svetujte kaj se vam zdi da bi lahko bilo.
Lp,Aly
Odgovori