R19 16V by BeaM_X

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Zele sem prisel iz garaze.
Situacija je sledeca obrnilo je ojnicni lezaj,ojnica je mela vec kot mm lufta.
Glavna gred je mal popraskana, upam da mi nav treba se ojnice menat, raze so zelo mile,ampak gotovo bo treba glavno gred menjat.
Aja pa lezaj je sel na prvi ojnici.

Bi kdo znal povedat kaksen je to priblizen strosek,ce glavno gred in ojnice odstejemo.

PS: DragR a mas mogoce poj kaksno glavno gred na zalogi(za ugodno ceno), da men nav treba pr kolegu treh zaribanih masin podirat pa upat ce je tam kaksna gred dobra.
Slika
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

BeaM_X napisal/-a:Zele sem prisel iz garaze.
Situacija je sledeca obrnilo je ojnicni lezaj,ojnica je mela vec kot mm lufta.
Glavna gred je mal popraskana, upam da mi nav treba se ojnice menat, raze so zelo mile,ampak gotovo bo treba glavno gred menjat.
Aja pa lezaj je sel na prvi ojnici.

Bi kdo znal povedat kaksen je to priblizen strosek,ce glavno gred in ojnice odstejemo.

PS: DragR a mas mogoce poj kaksno glavno gred na zalogi(za ugodno ceno), da men nav treba pr kolegu treh zaribanih masin podirat pa upat ce je tam kaksna gred dobra.
DragR, ma 2 motorja na zalogi, tako da kaksne dele se bo zihr dal dobit :lol: .
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Ja, drgac ni problem, sam zdele sm pa glih neki zbolu, ne smem glih vn hodt pa sraufat :? Sm skor zih da je pr obeh motorjih k jih mam na glavi neki zjeban, sam useen se je treba prepricat pa mal lezaje spodi stran pobrt. Ce ne bos zrihtu do vikenda(loh tut prej, odvisn kdaj se bom pocajtu), bom jz podru mal pa pogledu kaksne so kej glavne gredi.
Slika
BeaM_X

Zdele se motor ze rihta, mehanik je ugotovu da glavna gred ni poskodovana, kot da bi se delcki lezaja zapekli nanj,zvecer upam da bo avto ze delov pa da bo pritisk olja uredu.
Slika
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

BeaM_X napisal/-a:Zdele se motor ze rihta, mehanik je ugotovu da glavna gred ni poskodovana, kot da bi se delcki lezaja zapekli nanj,zvecer upam da bo avto ze delov pa da bo pritisk olja uredu.
upam da niste pozabil spucat oljne pumpe...

Pa ste kej pogledal glavne lezaje kaksni so...da nau treba cez 2 mesca spet razdirat :wink:
Uporabniški avatar
DragR

Mene je skrbel tut ja, k so mi sli lezaji na 1.8 rti ,da mi ni opilke potegnil ze gor, kr sm mel res debeeelo plast ostankov lezajev na dnu karterja. :? Pa sm tkt sam zamenu lezaje pa oljno pumpo pa je delal :)
Slika
BeaM_X

Avto je na bolniski pregrela se je prva ojnica in ratala jajcasta, tko da masinco caka generalna oz me bol mika menjava masine.Zamenjal se je lezaje in ni zadeva sedla skupaj tako kot bi morala :(
Zanima me vzdrzljivost f7r masinc ce kdo ve kaj vec povedat, ker vem za eno masino in ima 200kkm pa se karter zbit in olno pumpo(posledica nesrece), drugace naj bi pa bi pa bila odlicno ohranjena in redno vzdrzevana.
Slika
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Ajajaj, cimprej porihtej masinco, da bo avto spet v pogonu. Glede pump in karterjev pa sem ti tako v temi v okvarah ze napisu kako bi naj bilo po dialogysovih podatkih.
Uporabniški avatar
DragR

Kko se je lahko ojnica pregrela? Slaba oljna pumpa, slabo olje(bolj tezko verjamem) al zamasena una luknjica za dovod olja na lezaj? Al kaj je blo? :?
Drgac pa, lahko se najebes, ce una f7r masina ni takoj crknila ob karambolu :? Ce bos pa staro rihtal, kar povej pa bom pogledal kaksno je stanje ojnic in glavne gredi pr mojih motorjih.
Slika
Uporabniški avatar
CliYo II

Odgovor Napisal/-a CliYo II »

BeaM_X napisal/-a:Avto je na bolniski pregrela se je prva ojnica in ratala jajcasta, tko da masinco caka generalna oz me bol mika menjava masine.Z
pol je mogl pa kar zaropotat ali je pa ropotalo ze dlje casa da se je ojnica pregrela...pa tud tezko vrjamem da je glavna gred pol dobra glede na to kaj je naredl z ojnico...
BeaM_X

Motor je res sele na avtoceti zacel ropotat, prej se ni nic nenavadnega slisal, idino zadnje case se je temperatura malo hitreje dvignila.Mozno da je tud glavna gred kej kriva ratala ampak zej to sploh ni vec vazno,tale motor gre v pokoj, pa bom raj notr od megancka ga dal.
Slika
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Kje bos sraufal, bi prsu mal uc vrzt. :D :D
Če je ravno, ni zabavno.
BeaM_X

Ni problema, te poklicem ko se bo zadeva odvijala.
Slika
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

upam da porihtas zadevo cimprej
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
axis
Kraj: Žiri

Odgovor Napisal/-a axis »

BeaM_X napisal/-a:Ni problema, te poklicem ko se bo zadeva odvijala.
men tud lahk sporocis d pridem pogledat zadevo (beri si zelim neki podobnga)
Odgovori