Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

:( tole pa grdo zgleda.
Uporabniški avatar
XiWang

Odgovor Napisal/-a XiWang »

Tole pa sploh ni tok ql styling kokr sm mislu da bo :shock:.

Se mogoce spomns prblizn pr kok Km/h se je zgodil - tok za predstavo kaj se zgodi s cliotom v primeru nesrece? jeba cist da se ti kr vname zadeva :x Mas sreco da si se tok zavedel da si vn zlezu... ohja
ne hiti počasi....
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Zdravo

@robi1000: Zaletel sem se v avto (Kia Sephia, ki mi je precno presekal pot, kaj trsega kot tocno A stebricek si nisem mogel izbrati.

@XiWang: Po resnici povedano nimam pojma kaksna je bila hitrost. Pred nesreco sem se verjetno peljal kaksnih 120 (ja vem, prehitro), nato sem precej upocasnil, sigurno pod 90 in nato rahlo pospesil. Trcil sem skoraj brez zaviranja, pomoje z kaksnih 80 v stojec avto, ampak saj pravim to je po obcutku pa po meglenem spominu.

@ostali: Za tiste, ki se ne vedo, jst kdaj pa kdaj rad mal na dolgo bluzim (tudi o totalno nepomembnih stvareh :D). Na kratko povedano, spodaj ne pise (pa verjetno tud v prihodnje ne bo :)) nic pametnega, tako da za vecino bo boljs, da sam fotke prescrolla, ce ze :). Ce pa misli kdo brati, pa naj ne gleda fotk prej, ker pol ne bo zanimivo brati.

ISKANJE IN NAKUP NASLEDNJEGA AVTA:

Takrat se v bolnisnici, sem ves jezen, ker sem ostal brez prvega avta, katerega sem si dooolgo zelel in dolgo hranil zanj, ze listal po Salomonovem oglasniku spet za Clioti. Financno dosegljivi so mi bili nekje med letnikom 1991 in 1993, torej taksen model kot ta s katerim sem imel nesreco. Dosti bolj vsec pa mi je bil prenovljen model letnik 1994-1996 (Ph.2 ali MK II ali druga faza), ampak s ceno dveh Cliotov Ph.1 zal nedostopen.

Kmalu po prihodu iz bolnice sem izbral par meni zanimivih oglasov iz oglasnika (konkretno 3+1). Po pogovoru in dogovoru za ogled vozil z prodajalci, sem se s kolegom podal na pot. Oglasi oz. avtomobili iz oglasov so bili na relacji med Celjem preko Mokronoga v Krsko in zadnji tisti "rezervni" v Novem Mestu (sej ne vem vec kak se prav napise novo mesto, kaj je z veliko? :D).
V Celju na dogovorjenem mestu ob dogovorjenem casu (slabe pol ure po pogovoru) klicem prvega prodajalca in dobim informacijo, da je avto ze prodan :(. V slabi volji nadaljujem pot proti dolenjski. Malo pred Mokronogom klicem naslednjega prodajalca, da bom pocasi (spet ob dogovorjenem casu) prispel tja. No na mojo nesreco, prodajalca sploh nisem dobil na telefon, ker mi je prekinjal :(. Jah nic, ce sem ze na pol poti pa pojdimo pogledat se zadnjega v Krsko. Prej poklicem za "ziher" se enkrat, ce je se avto naprodaj, pa povem, da sem ze na poti. In pojdimo. Malo kasneje v KK na 5rolu pa mi dan dokoncno polepsa zenski glas, ki mi pove, da stevilka na kateri je dosegljiv prodajalec ni dosegljiva (niti dosti kasneje ni bila).
Nic danes ne bom nasel svojega naslednjega avtomobila. Vseeno sem bolj za hec poklical se tisto zadnjo rezervo. Ta rezerva je bil vec kot 1x drazji Clio 1.4 RT l.94/95. Prodajalcu sem ze po telefonu povedal, da bi prisel avto samo pogledat in ga najverjetnje ne bom kupil, ker ni imel nic proti sem jo mahnil proti NM. Takoj na izvozu iz hitre ceste v NM, ga klicem, ker sem se pozabil dogovoriti kje se dobimo :). Pravzaprav sem pricakoval nedosegljiv telefon, kar se je tudi zgodilo :). Po 10 minutni voznji po NM sem obupal in se odpravil proti domu, v tistem mi zazvoni telefon z neko cudno stevilko. Ja itak, klical me je prodajalec.
No par minut kasneje (ze v temi) sva si s kolegom pri Krki ze ogledovala Cliota. Kaj naj recem avto je bil FUL lep, 3vratni (kar sem si zelel), zanimiva barva, ohranjen, (pravzaprav za vecino nic posebnega :))... ampak predrag. Ocke sem si napasel in po nekem casu sem se moral prodajalcu zahvalit za ogled in se odpravit domov.

Pri tem me je zmotil prodajalec in me vprasal zakaj se nisem odlocil za avto in kaj mu manjka. Malo (ali raje zelo) nerodno mi je bilo povedati mojo zgodbo in da pravzaprav kupujem avto za pol manj denarja.

Tisti vecer sem (sicer neuradno) postal lastnik tega Cliota.

Naslednji dan:
Slika
Havba ni razpikana od kamenckov, ampak od mrces za Savo :).
Verjamem, da danes vecina pogleda na takega Cliota kot, ah pac jajc kot jajc, takrat pa sploh ni bil tako svoh, pa se je celo kdo obrnil za njim :D.

Plani s tem avtom so bili podobni kot pri prejsnem: ga malo znizat (po moznosti ne vec krajsat), mu privoscit ene felgice, kaksne temne sipe,...

No, ker sem s prejsnjim Cliom cakal vso zimo z felgami in prej ostal brez njega kot bi mi uspelo karkoli dat na njega, sem se tisti dan poskusno zmontiral felge, ki sem jih imel ze pol leta pred prvim avtom (sej se sam ne vem zakaj sem prej kupil felge kot avto :D sam so mi ble res zelo vsec in po nekaksnem naklucju mi je zvozilo, da ima Honda, na kateri so bile, isti razmak kot Renault).

Izpadlo je ful smesno sploh zaradi malo visokih gum :D:
Slika

Se malo pa bo po mojem okusu :). To je to zaenkrat.

PS: Avto ni bil pol ceneje, ampak za 1/3.

LP, Primoz
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Ja men se dostkrat ko zgodi da mam cist u pizdi dan, nc se ne zgodi tko ko bi mogl, na koncu pa me neki tko razveseli da tisto ostalo takoj pozabim, vrjetno je blo pr teb tud tko :D

Taka lepa zgodba je to :D
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Z zanimanjem spremlam tole temo, pa me mot edin to k mal pocas updejtas :? :lol:
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

DragR napisal/-a:Z zanimanjem spremlam tole temo, pa me mot edin to k mal pocas updejtas :? :lol:
tut mene :lol: :lol:

drgac pa mislm da je Novo mesto prov npisan :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

86-4PJ napisal/-a: drgac pa mislm da je Novo mesto prov npisan :wink:
Vas, mesto, trg, selo se pise z malo! :wink: Yes, se vedno obvladam slovenstino! Kdo bi reku da sem cefur! :lol:

Beremo lepo po vrsti, pa cakamo na update! :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Kiko
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Kiko »

Prav pase brat take dolge poste. :wink:

Drugace pa sem pred parimi dnevi izvedel, da se je ta Clio obrnil na streho, no, nekdo ga je obrnil! :)

@Schkorc Res si neke zacarane Clitote peljal :oops:
Uporabniški avatar
plemenko

Odgovor Napisal/-a plemenko »

Kiko napisal/-a:Prav pase brat take dolge poste. :wink:

Drugace pa sem pred parimi dnevi izvedel, da se je ta Clio obrnil na streho, no, nekdo ga je obrnil! :)

@Schkorc Res si neke zacarane Clitote peljal :oops:
aajajajajaj bemti smolo no :(
Uporabniški avatar
schkorc

@DragR & 86-4PJ: Ja kaj nej vse v enem dnevu nalozim :)? Vas psihicno in fizicno potolcem :D. Problem je, ker ne zmorem casovno (od 5:00 do 21:30 me ni). Pa tud zanimiv ne bi blo tolk (pravzaprav, poocaaasiii rihtam trenutne projekte, pa nimam kaj veliko za pokazat :D).

@Kiko: Pa je sigurno bil to ta Clio?
So pa eni Clioti se kr zacarani :).

No pa, ker ste ze tolk neucakani:

Kot omenjeno mi na prejsnjem Cliotu ni uspelo izvesti kar sem hotel. Zato sem s tem "novim" malo pohitel.
Skupno v dveh tednih mi je uspelo iz ze tako suhega sparovcka (mojega in bratovega :)) iztisnit se za nove gume v dimenziji 195/45/15. Ko so bile gume na felgah bi jih najraje se tisti dan montiral, ampak je bil avto veliko previsok. Zato sem se isti dan zacel razmisljati o vzmeteh.
Pri kolegu sem videl kako zgleda spuscen za cca. 35mm, pa mi ni blo najbolj vsec. Zato sem se odlocil za -55mm. Naslednji dan smo ze montirali vzmeti, par uric kasneje pa na moje zacudenje avto se vedno ni bil dovolj nizek za moj okus. Nedolgo zatem so bile na avtu ze spet druge vzmeti, tokrat -75mm, slucajno pa sem v trgovini zasledil se nek nastavek za izpuh, ki mi je bil prav simpaticen, seveda je tudi ta odsel z mano domov.
Avto mi je bil dejansko vsec. Ampak se je pojavil problem, kajti gume so pri obracanju drgnile po blatnikih. Glede na to, da sem na vsak nacin hotel imeti tako nizek avto, je bilo potrebno nekaj ukrenit.
Po nekaj bojnih posvetih med kolegi in na netu, sem se znasel pri takratnem "mojstru" za sirjenje blatnikov. Par uric kasneje sem z mesanimi obcutki opazoval "posirjene" blatnike, ki mi nikakor niso bili najbolj pri srcu, ampak se je pac bilo treba sprijazniti, samo da ni vec drgnilo. Na poti domov sem se ustavil se pri bljiznemu "izpuharju" in si privoscil se nov izpuh v rahlo sportnejsi razlicici (seveda s svojim nastavkom :)).

Koncno doma je stvar izpadla nekako takole (aja pa bele smernike sem ocitno tud nekje nasel :)):
Slika

Slika

Fotke niso ravno najboljse, ampak so vsaj koncno v digitalni obliki :).

LP, Primoz
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

mas okus rihtat avto ni kej 8) :oops:
Slika
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

86-4PJ napisal/-a:mas okus rihtat avto ni kej 8) :oops:
Se strinjam! Lep je bil! 8)
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Kiko
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Kiko »

schkorc napisal/-a:@Kiko: Pa je sigurno bil to ta Clio?
So pa eni Clioti se kr zacarani :)
Ja, ta je bil. Imel ga je kolega iz Dobove pa mi je v soboto rekel, da ga je ze nekaj casa nazaj prodal in, da ga je ta kupec hitro poklical nazaj, da je Clio na strehi. Ne vem pa, ce je porihtan ali je recikliran!

Clio je bil pravi lepotec!
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Ce je bil na strehi je bil ziher "recikliran".
Uporabniški avatar
schkorc

Pa nadaljujmo, tokrat bolj zares:

V tistem casu, sem se odlocil se za nekaj tehnike od R5 GTturbo. Spredaj sem navadne diske zamenjal s prisilno hlajenimi od GTT, seveda s celjustimi. Samo zaviranje je bilo od tedaj dosti bolj zanimivo. Se vseeno pa mi ni dalo miru, ker se je kolegova 5ka ustavljala se vedno bolj agresivno, zato je sledila menjava zadnjega mosta. Seveda je tudi ta bil od R5 GTturbo z dvojno torzijo (kao trsa "fedra") in z diski namesto bobnov (za tiste case je to bil kr projekt, medtem ko so nekateri lepili nalepke "disk look" na bobne :)). Ko sem bil ravno pri zadnjem delu avta sem mu zamenjal se zadnje amortizerje, od katerega avta sedaj verjetno ni vec treba omenjati.
Privoscil sem mu tudi volan od 16V modela in prestavno rocko od GTT (ker je od 16Vja nisem nasel).
Sledilo je temnenje vseh stekel (razen sprednjega) na takrat uradno dovoljene max. vrednosti (kje so tisti casi, ko se je to se dalo :D).
Takrat so mi bili DTM dirkalniki zelo pri srcu (zato tudi tako nizek avto) in sem od njih skopiral tudi bolj ali manj posrecen enojni brisalec. Malo sem se poigral tudi s sprednjmi smerniki in zadnjimi lucmi, tako da so sprednji smerniki ob vklopu goreli kot pri ameriskih avtomobilih (kao pozicija), v zadnji luci pa so goreli vsi rdece obarvani prostori.
Lotil sem se tudi stevca oziroma podlag zanj. Takrat so bile blazno moderne bele podlage stevcev, zato so seveda nastale bele. Ko sem izdeloval podlage, sem se hotel cimbolj priblizati originalu oziroma, da bi podlage izgledale kot, da so "serijske", zato tudi original Renaultov font pisave/stevilk in nasploh originalen izgled stevilcnice. Spremenjeno je bilo samo ozadje, barva pisave in dodana Renault Sport logo, ter Clio Cup logo.

Kmalu po zgoraj opisanih predelavah me je zacelo motiti kako se avto vozi (razna zabijanja, hopsanja, v glavnem cudne stvari). Zato sem se odlocil, da obiscem (takrat nisem poznal drugega kot) Turnska. Po daljsem pregovarjanju mi je uspelo prepricati fante, da mi je poleg potrebnega trsanja in krajsanja amortizerjev, avto se malo previsok in da bi ga iz zdajsnjih -75mm spustili se za kaksnih dodatnih cca. 20-30mm (kolikor bo pac dopuscala visina gume) :). Kazalci na uri so naredili nekaj krogov in fantje so koncali. Z rezultatom sem bil zadovoljen (no ja mogoc avto ni bil ravno najbolj udoben, ampak tega si tako ali drugace nisem zelel).

Mislim, da je to od predelav v grobem vse (pozabil sem tudi na takrat obvezen k&n "sportni" zracni filter, ki sem si ga privoscil).

Pa da pokazem kako je izpadlo (tokrat izjemoma radodaren z malo vec slikami :)):

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Zgoraj zamolcano, mi takrat v casu prvega F&F ni bilo tako zelo napacno, ce je imel avto neonke :D (res pa takrat ni bilo toliko tega)

Slika

Kupil sem tudi komplet MS Design podaljskov za sprednji in zadnji odbijac, pragove in stresni spojler, ampak jih ocitno nisem hotel nikoli zmontirat na avto, ker mi je bilo to dovolj....

Takrat je ta moj Clio bil skoraj vedno in povsod v spremstvu podobno urejene kolegove R5 "GT" (1.7).:

Slika

Slika

Slika

To so bili casi, je kr fajn takole spomine obujat :). Ko ze ravno obujam spomine, sem nasel temo o sirjenju blatnikov in kako sem se spravljal zraven :D TUKAJ

LP, Primoz
Odgovori